Mój mały busz...

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
nuta23
1000p
1000p
Od: 17 kwie 2010, o 13:53
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój mały busz...

Post »

Zarówno paprotki jak i poidełko super. Kawa i awokado też ładnie Ci rosną.
pozdrowienia dla wszystkich Renata
moje początki
marzena 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2008, o 06:39

Post »

Agnieszko
kawę przesadź do kwaśnej ziemi .I chyba ma za dużą doniczkę :roll:
pozdrawiam Marzena
Spis moich linków
Awatar użytkownika
Nikitka
200p
200p
Od: 27 lip 2010, o 16:30

Post »

Dzięki dziewczyny za miłe słowa, a Tobie Marzeno dzięki za dobre rady.

Wie ktoś może co się dzieje z moim wujkiem Stefanem? :( Nagle zaczęły żółknąć mu liście. Te co zżółkną kurczą się, ale nie są uschnięte tylko takie jakieś sflaczałe. Początkowo miał tak tylko z młodymi pędami, które puszczał. Pędy poucinałam, więc ze zdwojoną siłą zaczęły żółknąć stare listki ;:110 Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Agnieszko. Ja też kupiłam niedawno w biedronie kalanchoe, a dziś gdy byłam na zakupach w tesco kupiłam następne. A wszystko przez to forum, bo dawniej w ogole nie zwracałem na kalanchoe uwagi. Pozdro. :wit
Awatar użytkownika
Nikitka
200p
200p

Post »

Wando :wit
I kto by pomyślał, że to forum ma taki "straszny" wpływ na ludzi :;230 Mieszka sobie człowiek spokojnie i wygodnie w domku. Pewnego dnia, nieświadomy zła jakie czai się w internecie, wchodzi sobie na forum ogrodnicze i łapie jakiegoś strasznego wirusa :twisted: , który w ciągu paru miesięcy odbiera człowiekowi rozum oraz jego silną wolę ;:14 , i powoli zamienia jego dom w dżunglę :;230 :;230 :;230 . Toż to gorsze od świńskiej grypy :;230 :;230 :;230
Awatar użytkownika
renata_22
200p
200p
Od: 25 mar 2010, o 19:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Agnieszko ta fontanna z żabkami jest świetna, gdzie ją dostałaś?...Woda ciągle tam leci nie zarasta Ci glonami?
Co do paprotek to tylko ciemnotka może sprawiać problemy nie można przesuszyć podłoża bo zaraz uschną jej nowe pędy... Najlepiej te 3 paprotki ustawić na jakiejś tacy z keramzytem i wodą żeby miały wilgotno - wtedy większe szanse że przeżyją zimę...
Co do stefka u mnie w książce napisano że żółte liście mogą byż z braku światła lub z powodu nadmiaru wapnia w ziemi (jeżeli podlewasz kranówką)
Pozdrawiam Renata :)...
Doniczkowce w przeglądzie...
Awatar użytkownika
nuta23
1000p
1000p
Od: 17 kwie 2010, o 13:53

Post »

Agnieszko sprawdź mu korzenie może go nieświadomie przelałaś i obejrzyj dokładnie czy nie przypałętał się jakiś robal. Ale pierwsze korzenie.
pozdrowienia dla wszystkich Renata
moje początki
Awatar użytkownika
maribat
1000p
1000p
Od: 4 mar 2010, o 12:53

Post »

Nikitka pisze:Obrazek[/url]
Ja ostatnio zwątpiłam, i pożegnałam się ze swoim pięknym Stefanem, który na wiosnę tak ślicznie się puszczał. Niestety nie dałam rady mu pomóc, wczoraj poszedł w odstawkę;
ale tak sobie myślę, że może Tobie się uda, tak często się czyta, że najpierw zrzuci wszystko prawie do łysa, a potem znowu wracają mu siły witalne.. czego Ci z całego ;:167 życzę ;:108
Nikitka pisze:...wchodzi sobie na forum ogrodnicze i łapie jakiegoś strasznego wirusa :twisted: , który w ciągu paru miesięcy odbiera człowiekowi rozum oraz jego silną wolę ;:14 , i powoli zamienia jego dom w dżunglę :;230 :;230 :;230 . Toż to gorsze od świńskiej grypy :;230 :;230 :;230
Oj jest w tym co piszesz całe mnóstwo prawdy ;:224 Parapety się uginają , miejsca na podłodze brakuje, zaczyna się już powoli segregacja: co ciekawsze, a to ciągle mało i mało ;:223 :;230
wszystko moje jest tu:
zapraszam
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Bardzo ładnie wyglądają paproteczki z fontanną.
Ze stefankiem niestety nie pomogę- brak mi doświadczenia w jego hodowli.
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
myszkas21
500p
500p
Od: 12 mar 2010, o 19:12

Post »

Kalanchoe rzeczywiście piękne i niespotykane. Ja też tak mam że najpierw zarzekam się że już na prawdę nic nie kupię a potem zawsze jest tak samo i przynoszę kolejne :;230 :;230 :;230 :;230
Pozdrawiam Sylwia
Moje roślinki
Awatar użytkownika
Nikitka
200p
200p

Post »

Pochwalę się paczuszką jaką dostałam od nyskadu :heja
Dzięki Ci dobra kobieto, niech Ci bozia w kwiatkach wynagrodzi ;:196
Obrazek
Mój syn jest szczęśliwy z powodu zdobycia tej największej opuncji, długo na nią chorował ;:65
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30

Post »

Nikitka pisze: I kto by pomyślał, że to forum ma taki "straszny" wpływ na ludzi :;230 Mieszka sobie człowiek spokojnie i wygodnie w domku. Pewnego dnia, nieświadomy zła jakie czai się w internecie, wchodzi sobie na forum ogrodnicze i łapie jakiegoś strasznego wirusa :twisted: , który w ciągu paru miesięcy odbiera człowiekowi rozum oraz jego silną wolę ;:14 , i powoli zamienia jego dom w dżunglę :;230 . Toż to gorsze od świńskiej grypy :;230
:;230 :;230 Skąd ja to znam :D :;230 :;230
:wit wreszcie i ja dotarłam do Twojego ślicznego wątku :D piękne roślinki nam tu prezentujesz i nie tylko :wink: bo ten ocieplacz cytrynki też niczego sobie :wink:
Będę częstszym gościem jeśli pozwolisz :roll:
agnieszkar1978
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 gru 2009, o 12:07

Post »

Nikitka pisze:Wando :wit
I kto by pomyślał, że to forum ma taki "straszny" wpływ na ludzi :;230 Mieszka sobie człowiek spokojnie i wygodnie w domku. Pewnego dnia, nieświadomy zła jakie czai się w internecie, wchodzi sobie na forum ogrodnicze i łapie jakiegoś strasznego wirusa :twisted: , który w ciągu paru miesięcy odbiera człowiekowi rozum oraz jego silną wolę ;:14 , i powoli zamienia jego dom w dżunglę :;230 :;230 :;230 . Toż to gorsze od świńskiej grypy :;230 :;230 :;230
Co prawda to prawda :;230 :;230 ;:223
Awatar użytkownika
myszkas21
500p
500p
Od: 12 mar 2010, o 19:12

Post »

Z czystym sumieniem podpisuję się pod powyższym stwierdzeniem :;230 :;230 :;230
Pozdrawiam Sylwia
Moje roślinki
Awatar użytkownika
Nikitka
200p
200p

Post »

arlet3, agnieszkar1978, myszkas21 :wit witajcie u mnie i oczywiście zapraszam jak najczęściej.
myszkas21, masz uroczy awek ;:63
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”