Esteci i łakomczuchy.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Asiula z wyspy
200p
200p
Od: 9 mar 2010, o 23:19
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Esteci i łakomczuchy.

Post »

Witaj Mamba

Jak mi się ten twój naturalistyczny w zamiarze ogród podoba.
Uśmiałam się nieźle z tych fancy podpórek do miecyków :lol:

Masz już fajne rośliny jak ze swojego siewu zeszłorocznego. Miło widzieć że jeżówka zakwitła ci już w drugim sezonie, też siałam i nie wiedziałam jak długo będę czekać na kwiaty.

Ta dalia jest boska :shock: ona na prawdę ma taki fioletowy kolor? Też taką chcę ;:224
Obrazek
Nie znam cię co prawda w rudych włosiskach ale blondi też ładniutkie.
Ogród to dzieło sztuki.... w trakcie tworzenia !
Mój kawałek podłogi
mamba9991
1000p
1000p
Od: 13 paź 2008, o 19:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

ankha pisze:Brawo Mamba, ja robiłam po szwedzku :uszy
Super fotki letnich rabat - czy ty wykopujesz lucyfera na zimę?
Świetny blondzik, przerabiałam też już czerwienie, pomarańcze i brązy wszelakie na włosach, a nawet czerń (u mnie totalna klapa :;230 ) Farbowałam nawet blond jagodami, żeby były mniej żółte (jako, że to forum ogrodnicze :;230 ) na plenerze malarskim ;:224
A co do cukinii, to moja wiedza ogranicza się od info, że im więcej się owoców zrywa, tym więcej ona zawiązuje :oops: - Masz piękne cukiniowe krzaczory ;:138 ;:196 :wit
Lucyfera wykopuję i od marca wsadzam w doniczki, podobno można diabła przetrzymać, lecz się boję bo mam sentyment do tych cebulek. A ja dziś znów Wallandera nie obejrzałam, masz jakieś kryminały do polecenia? Jak masz, to dawaj. Pozdrawiam, a skalniak cudny.
Nigdy nie można powiedzieć o ogrodzie - uff, gotowe. I to mnie właśnie zachwyca!!!!!!!!!!
Esteci i łakomczuchy
Esteci i łakomczuchy cz.2- aktualna
Awatar użytkownika
ankha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 kwie 2009, o 17:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Z kryminałów mam moje dzieci - co one z lalką ostatnio zrobiły :;230 (M. Krajewski)
Pozdrawiam ;:138 ;:196 :wit
Tyle jeszcze do przyswojenia... a i tak głupia umrę
spis wątków -Ankha
Mikroogródek - aktualny
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

mamba9991 pisze:Obrazek Obrazek Obrazek
Wow jaki cudny gąszcz!
mamba9991
1000p
1000p

Post »

Asiula z wyspy - witaj imienniczko!!!! Dalia naprawdę jest fioletowa, ze 3 fotki zrobiłam, żeby wyszedł kolor taki, jaki naprawdę jest, ja też jestem nią zauroczona, to jest dalia kołnierzykowa, kupiona na all...o u Państwa Królikowskich, nie reklamuję ich, bo reklamy nie potrzebują, dobre mają rośliny.
Jeżówkę pierwszy raz wyhodowałam w Gdańsku, ale następnej wiosny była wyprowadzka, więc kwiatów nawet nie widziałam. Ale podobno to bylina krótkowieczna, po paru sezonach zamiera, więc trzeba być czujnym i za 2 lata znów wysiać :D
U mnie większość roślin jest z odzysku, wyczajona wśród chwastów (jak floksy, piwonie), to jest taka loteria - a, podzielę, rozsadzę, może zakwitnie, no i tak powstała rabata, rośliny potrafią się pięknie odwdzięczyć za odrobinę troski.
Pozdrawiam, Asia, zaraz obejrzę Twój Ogród :D
Nigdy nie można powiedzieć o ogrodzie - uff, gotowe. I to mnie właśnie zachwyca!!!!!!!!!!
Esteci i łakomczuchy
mamba9991
1000p
1000p

Post »

Margo2 pisze:Czyżbyście mieli coś wspólnego z branżą muzyczną.
Słuchamy tej samej muzy. :D
No to Margo wyobraź sobie, że byłam w Wacken (jak co roku) i w ciągu 3 dni miałam na żywo: Iron Maiden, Slayer, Motley Crue, Wasp.A to tylko gwiazdy, a ta reszta, co grała, o ja, ogłuchłam :D :D :D
Z branżą to nieee, Konrad grał kiedyś w Morbid Vision, a ja mam słuch absolutny(słyszę jak grają i jak nie grają).
Esteci i łakomczuchy
mamba9991
1000p
1000p

Post »

A łakomczuchy jak zapowiedziały, tak zjadły dziś kwiaty cukinii w cieście naleśnikowym. PYCHA. Ale tylko męskie, z wierzchu, te żeńskie z dołu gorzkie. Obrazek
Esteci i łakomczuchy
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Czyli jednak z branżą mieliście coś wspólnego. Mój też grał. Teraz jeździ i nagłaśnia.
Ja jeżdżę bardzo rzadko na koncerty. Tyle mojego co sobie połucham w domu.
Kwiecia u Ciebie dostatek. Piękne kwiaty, które uwielbiam. Nie wyobrażam sobie ogrodu bez nich.
Awatar użytkownika
ankha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 kwie 2009, o 17:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

O matulu, nie dość, że smaczne, to jeszcze cudnie wygląda - pięknie się prezentuje na patelce ;:138 ;:196
Tyle jeszcze do przyswojenia... a i tak głupia umrę
spis wątków -Ankha
Mikroogródek - aktualny
mamba9991
1000p
1000p

Post »

Margo2 - idę zaraz oglądać Twój ogródek, bo bardzo dawno tam nie byłam. A to ciekawą ma pracę, ale mnie by szlag trafiał, że jest na tylu koncertach, bo bardzo lubię ten nastrój, jak się słucha na żywo. Czasem wracam głucha (jak z Motorhead w Berlinie, gdzie udało się nam być pod sceną), czasem z siniakami, ale też zawsze lżejsza o jakieś 3 kilo :D :D :D Kwiecia faktycznie się narobiło, bo także sobie bez kolorów ogrodu nie wyobrażam, nie dla mnie nowoczesne kompozycje biało-zielone, czy japoński minimalizm, ma być wiejsko i kwieciście, a co tam :D

Ankha - jagodami, hm... muszę to przemyśleć, bo dla zbicia żółtka mam szampon w kolorze blue, ale on kosztuje 3 dychy, to się zastanawiam nad jagodami.... :D Kwiaty do jedzenia - fajna sprawa, tylko w głębokim tłuszczu trzeba smażyć to ciasto, teraz się przymierzam do nasturcji (biedne kwiatki, myślały, że będą do ozdoby), a za rok do pysznogłówki, bo dopiero wysiałam :D :D :D
Esteci i łakomczuchy
mamba9991
1000p
1000p

Post »

Kolejne zdjęcie ognia, lubię bardzo fotografować ognisko. Obrazek Fajne te zawijasy.

Aha, aha, żeby nie było, że na forum ogrodniczym nie o roślinach :D Dynie się rozpasły: Obrazek Obrazek

Cukinie i dynie rosną na ziemi kompostowej, która powstała tak: jako że działka zaniedbana, to nie było czasu na budowę kompostownika, to pod płot, gdzie powstał rów, bo sąsiad postawił solidny, murowany płot, przez cały sezon woziłam materiał kompostowy z kuchni, rzucałam tam też wszystkie wykopane chwasty, skoszoną trawę itd, a tego roku przykryliśmy to matą ogrodniczą i wysadziliśmy dyniowate. Po plonach widać, że ziemia się zrobiła bardzo dobra :D He he, przy okazji widać, jak grubo obieram ziemniaki :D :D :D bo z obierek wyrosły krzaki ziemniaka :D :D :D
Esteci i łakomczuchy
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55

Post »

Mamba :wit Przeleciałam Twój wątek i dojrzałam swojskie klimaty :D
mamba9991
1000p
1000p

Post »

No swojsko jest, nie trzeba uważać, by czegoś tam nie zadeptać :D Witam serdecznie!
Esteci i łakomczuchy
mamba9991
1000p
1000p

Post »

gosia07 - o rany, ale Ty masz stron... od razu poleciałam oglądać oczywiście, ale to trochę potrwa....
Esteci i łakomczuchy
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55

Post »

Mamba nie ma co oglądać :D Nieład artystyczny tylko :;230
Zablokowany