Ja swoje też wynoszę na dzień, żeby się zahartowały, ale sporo też muszę dokupić...Planuję to zrobić na drugi tydzień :PEdyś pisze:Witaj Wiolu![]()
Miło Cię gościć
To, że szaleję wiadomo już nie od dzisiaj. Jak tylko pokazuje się słońce zaczynam "tańczyć" z kwiatami. A co do przymrozków... Codziennie oglądam pogodę i w razie niższej temperatury wnoszę do domu. A w dużych donicach mam raczej to czemu przymrozki nie powinny zaszkodzić. W każdym bądź razie trzymam rękę na pulsie
Zielonym do góry czyli balkonowe szaleństwo Edzi :)
- Wioleta
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 lis 2007, o 18:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Zielonym do góry czyli balkonowe szaleństwo Edzi :)
Wioluś, ja swoje zakupy już ograniczyłam ale nie zakończyłam 

-
- 1000p
- Od: 15 mar 2010, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Edziu, właśnie zanim go wsadziłam wyczytałam że barwinek potrafi poddusić inne rośliny żeby zabrać miejsce dla siebie.Więc mój wylądował w skrzynce może to miejsce takie sobie dla takiej roślinki ale na razie ma się dobrze a ponieważ lubi wilgoć to po tych ulewnych deszczach wręcz wyśmienicie. W niedługim czasie planuję założyć swój wątek z moim balkonowym ogródkiem i pokarzę moje roślinki
A co słychać u twojego clematisa? mój ma już cztery pączki czekam na słońce i na rozwój sytuacji
Edziu a co to za kwiatek obok bratków?

- Andziax007
- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Kontakt:
Edziu troszkę mnie nie było a tu u Ciebie takie zmiany na balonie....wszystko pięknie kwitnie
I nowości jakie wspaniałe
Jestem ciekawa kolorków kwiatów lili....moje już wschodzą ale dopiero latem zakwitną

I nowości jakie wspaniałe

Jestem ciekawa kolorków kwiatów lili....moje już wschodzą ale dopiero latem zakwitną

- kati-1976
- Od: 28 wrz 2008, o 22:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Nic madrzejszego mi do głowy nie przychodzi jak powiedzieć, że panuje u Ciebie balkonowy odlot. Piękne wszystkie roślinki

Moje doniczkowce i sukulenty
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
Katarzynko Nigdy nie miałam barwinka ale z tego co słyszałam i co Ty sama mi opisujesz to pogody, które mamy to w sam raz dla niego. Ale ja już chcę ciepełkokatarzynka575 pisze:Edziu, właśnie zanim go wsadziłam wyczytałam że barwinek potrafi poddusić inne rośliny żeby zabrać miejsce dla siebie.Więc mój wylądował w skrzynce może to miejsce takie sobie dla takiej roślinki ale na razie ma się dobrze a ponieważ lubi wilgoć to po tych ulewnych deszczach wręcz wyśmienicie. W niedługim czasie planuję założyć swój wątek z moim balkonowym ogródkiem i pokarzę moje roślinkiA co słychać u twojego clematisa? mój ma już cztery pączki czekam na słońce i na rozwój sytuacji
Edziu a co to za kwiatek obok bratków?
A co do Twojego wątku to czekam niecierpliwie.

Clematis sobie rośnie, bardzo powoli. Od ostatniego zdjęcia niewiele się zmienił jak podrośnie to wstawię zdjątko. Ja już kombinuję jak drugiego wepchnąć, bo na tego co mam to długo poczekam jeszcze przy takiej pogodzie. M.Kopernik niestety "wypadł"

Nie jestem pewna o którego kwiatka Ci chodzi, bo na obydwu zdjęciach są bratki i coś obok nich ale po kolei

Na pierwszym zdjęciu mamy dwa niebiesko-kremowe bratki, między nimi rośnie miniaturowa Funkia a z lewej strony, w osobnej donicy zabierający się do kwitnienia Lilak Meyera. Już się nie mogę doczekać.
Na drugim zdjęciu od lewej pelargonia, którą już widziałaś a obok bratków dzwonek karpacki niski.
Aneczko, dziękuję Ci bardzo i zaglądaj częściej, proszęAndziax007 pisze:Edziu troszkę mnie nie było a tu u Ciebie takie zmiany na balonie....wszystko pięknie kwitnie![]()
I nowości jakie wspaniałe![]()

A co do lilii to ja się też nie mogę doczekać. Zakochałam się w tych kwiatach i na pewno jeszcze nie jeden dojdzie do mojej kolekcji. I tak dokupiłam czerwoną Red Tiger- 3 cebule- ledwo z ziemi wystają, więc na zdjęcia musimy poczekać. Poluję na dwie z serii Pixie, Crimson Pixie (koralowo-czerwona) i Buff Pixie ( łososiowa) a także na azjatycką Centerfold:
http://www.cebule.pl/product-pol-730-Li ... rfold.html .
Dziękuję Kasiukati-1976 pisze:Nic madrzejszego mi do głowy nie przychodzi jak powiedzieć, że panuje u Ciebie balkonowy odlot. Piękne wszystkie roślinki![]()
![]()

-
- 1000p
- Od: 15 mar 2010, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Tak właśnie o pierwsze zdjęcie mi chodziło czyli Lilak ,właśnie widziałam że szykuje się do kwitnienia. Druga fotka rozpoznane wszystkie kwiatki. U mnie też już drugi sezon dzwonek karpacki ale jakiś taki drobniejszy (listki) To co ŻYCZYMY sobie i naszym roślinkom dużo słoneczka 

-
- 200p
- Od: 11 maja 2008, o 15:31
Edziu, wizyta na Twoim balkonie była prawdziwą przyjemnością. Będę na pewno częściej zaglądać. Widzę, że Tobie też ciężko się powstrzymać przed nowymi kwiatowymi zakupami
I dzięki za wskazówkę - wystawię lilie jutro na balkon.

Pozdrawiam, baiana
balkony baiany
balkony baiany
- aledra7
- 1000p
- Od: 21 paź 2008, o 14:17
Edziu jaka piękna fuksja
znowu moja choroba się poglębi

Witaj Oleńko, bardzo miło, że wpadłaś 
Co do Twojej "choroby" to właśnie próbuję ją rozmnożyć, ciekawe czy się uda i bardzo dziękuję w jej imieniu

Co do Twojej "choroby" to właśnie próbuję ją rozmnożyć, ciekawe czy się uda i bardzo dziękuję w jej imieniu

-
- 200p
- Od: 11 maja 2008, o 15:31
Edziu będziesz bardzo mile widzana, zapraszam serdecznie, a co do imienia to baiana to mój ulubiony "nickname" - koleżanki tak do mnie mówią 
Dzięki za kolorowe bratki:) a fuksja jest po prostu cudowna - mam ogromną słabość do tych kwiatów.

Dzięki za kolorowe bratki:) a fuksja jest po prostu cudowna - mam ogromną słabość do tych kwiatów.
Pozdrawiam, baiana
balkony baiany
balkony baiany
Ślicznie dziękuję ale nie tylko za pochwały odnośnie kwiatków
Bardzo mi miło