Gieniu tobie będzie 6 kwitło

Ja mam na razie 3 kwitnące i nie mogę od nich oderwać oczu. Tę donicę przynoszę sobie tak żeby gdziekolwiek akurat sobie siedzę były blisko lub w dobrej widoczności. Cieszę się że znalazłaś sposób żeby utrzymać cebule przy życiu z roku na rok
Ania Ja już dziękowałam, ale chce jeszcze raz. Piękne sadzonki będą dzięki tobie rosły w moim ogródku, dziękuję. A fascicularia podobno zimuje do -10 stopni tak że będziesz mogła niedługo już wypróbować czy ci przeżyje

jedna mała czeka na ciebie
Nelu jeśli nie musisz się martwić o mróz i wodę to masz wiele problemów z głowy. Jedna wskazówka: jak już zafugujesz i bedziesz chciała resztki fugi z płytek usunąć, nawet jak już zaschną, woda z octem. Niezawodny środek na to i na czyszczenie kamienia z kranów też

Wypróbowane.
Stolik ma skończony blat, zafugowałam ponownie pęknięcie i parę dni już się nic nie wydażyło. W piątek pomaluje ładnie drewniane części i będzie sesja zdjęciowa.
Adrian
Bardzo się cieszę z twojej wizyty. Pogoda wam się polepszy niebawem, na pewno. I ogród ci jeszcze bardzie rozbłyśnie kolorami!
My mieliśmy tu 2! dni ciepłe, 17-18 stopni, słonecznie. Rezultaty widać od razu

Moje drzewo póki nie ma liści rzuca taki fajny cień popołudniem

Ktoś pytał o to co kwitnie z boku huśtawki, to są dwie mniejsze donice wsadzone w jedną długą

Pracowałam również nad udoskonalonymi wieżami z donic. Na początek wyściełałam każdą donicę workiem żeby woda mi nie wyaltywała otworem w dnie, worek ma otwór gdzieś w połowie wysokości donicy dla drenażu. Do każdej donicy dałam plastikową rurkę z wywierconymi otworami bo to jedyna szansa podlać takie donice skutecznie. No i do ziemi żel wodny. Oczywiście przy pierwszej wierzy- tej z truskawkami- dałam tego żelu tak"od serca" żeby nie zabrakło im wody, i takie tam. I jak podlałam to zbierałam wszystko z ziemi

Druga wieża już grzecznie wg przepisu

truskawkowa wieża

przyprawowa wieża, użyłam trochę ładniejszych donic i od razu widać różnicę. Nie wiem jeszcze co posadzić do najwyższej doniczki, dlatego tak nieładnie wygląda. Moja sunia Willow dzielnie pilnuje żebym... nie przesypała żelu

W donicach od dołu: tymianek, mięta, odwrócona tyłem to oregano, szczypiorek czosnkowy. Jeśli któremukolwiek z nich takie stanowisko może zaszkodzić to krzyczcie, bo ja pierwszy raz tam je mam

. Nie jestem pewna tego szczypiorku, a zależy mi na nim.