Ogródek Daszum
Re: ogródek Daszum
basjak bardzo mi miło, że mnie odwiedziłaś.
Żarnowiec sam z siebie wyrósł na niewysoki krzaczek i raczej pokłada swoje gałązki niż idzie w górę i dlatego w ogóle go nie przycinam. Rośnie nad oczkiem wodnym i nawet gdyby zechciał być większy to nie byłoby problemu.
Wstąpiłam do ciebie z krótką rewizytą. Takie potężne stare drzewo jak Twoja czereśnia to skarb. Ja miałam starą jabłoń, ale musiałam ją wyciąć. W to miejsce posadziłam klon Leopoldii, ale mój syn do dzisiaj nie może mi tej jabłonki wybaczyć.
Będę u Ciebie bywać.
Pozdrawiam.Dasza
Żarnowiec sam z siebie wyrósł na niewysoki krzaczek i raczej pokłada swoje gałązki niż idzie w górę i dlatego w ogóle go nie przycinam. Rośnie nad oczkiem wodnym i nawet gdyby zechciał być większy to nie byłoby problemu.
Wstąpiłam do ciebie z krótką rewizytą. Takie potężne stare drzewo jak Twoja czereśnia to skarb. Ja miałam starą jabłoń, ale musiałam ją wyciąć. W to miejsce posadziłam klon Leopoldii, ale mój syn do dzisiaj nie może mi tej jabłonki wybaczyć.
Będę u Ciebie bywać.
Pozdrawiam.Dasza
- basjak
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Daszo, masz może zbliżenie żarnowca na zdjęciu? Ja mam kilka o różnych kolorach kwiatów, posadzonych w poprzednim sezonie i zastanawiam się nad pielęgnacją . Prawie wszyscy właściciele cytisusów na forum zalecają cięcie po kwitnieniu, i to drastyczne, do ziemi.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... ec#p345695
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... ec#p326155
Co Ty na to?
Moja działka też typowa pracownicza. Prawie połowa jest zarezerwowana dla czereśni i muszę zmieścić sę z innymi roślinami w pozostałej części.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... ec#p345695
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... ec#p326155
Co Ty na to?
Moja działka też typowa pracownicza. Prawie połowa jest zarezerwowana dla czereśni i muszę zmieścić sę z innymi roślinami w pozostałej części.
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
- iwa27
- 1000p
- Od: 19 maja 2009, o 07:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Daszeńko jak ty kosisz tą trawę pomiędzy roślinkami - podkaszarką czy kosiarką
Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
Mój kawałek świata.
część 3
basjak nic z moim żarnowcem nie robiłam (mój to szczodrzeniec), a i tak się rozrósł i zagęścił. Poszukam, może mam jeszcze jakieś zdjęcie z bliska to później wstawię.
Poczytałam te linki i też go ogołocę po kwitnieniu.
iwa nie mam podkaszarki, koszę trawę kosiarką spalinową. Koszenie przy krzewach, drzewkach jest kłopotliwe, ale areał mały to idzie szybko.
Poczytałam te linki i też go ogołocę po kwitnieniu.
iwa nie mam podkaszarki, koszę trawę kosiarką spalinową. Koszenie przy krzewach, drzewkach jest kłopotliwe, ale areał mały to idzie szybko.
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Basiu nie wiedziałam, że trzeba przycinać żarnowca i to tak krótko. Trzeba jeszcze poczytać i spróbować
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Kontakt:
Re: Ogródek Daszum
Piękna działka!
Az trudno mi uwierzyć,że to tylko 300 m do gospodarowania.
Włożyłaś kawał serca w ten ogródek.
Pieknie... Pozdrawiam

Az trudno mi uwierzyć,że to tylko 300 m do gospodarowania.
Włożyłaś kawał serca w ten ogródek.
Pieknie... Pozdrawiam

Witajcie dziewczyny, dziękuję za odwiedziny i miłe słowa.
Lalcia w Twoim ogródku bywam i bardzo mi się podoba, KaRo do Twojego ogródka wstąpię dzisiaj.
Pozdrawiam.Dasza
Lalcia w Twoim ogródku bywam i bardzo mi się podoba, KaRo do Twojego ogródka wstąpię dzisiaj.
Pozdrawiam.Dasza
- kocica
- Od: 22 wrz 2007, o 16:42
- Kontakt:
Dasza, bardzo podobają mi się te biale irysy. Jak one się nazywają i czy są rzeczywiście wysokie, bo wyglądają na dość wysokie. Wcześniej oglądałam z M. jeszcze raz Twój ogród i na innym zdjęciu nam się bardzo spodobały.
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Pozdrawiam, Ewa.
Kocica to są irysy amerykańskie, nie są białe tylko bardzo jasny błękit. Ze 20 lat temu kupiłam różne kolory w Ogrodzie Botanicznym we Wrocławiu, ale przez to zalewanie działki tracę różne rośliny, irysy również i zostało mi tylko kilka kolorów. Ta odmiana na zdjęciach jest rzeczywiście wysoka, zresztą u mnie wszystko rośnie wielkie bo mam dużo wilgoci w glebie.
Igor to nie trawa, to ogromna kępa liliowca.
Igor to nie trawa, to ogromna kępa liliowca.
- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Witaj DASZEŃKO- piekne zdjęcia.Cieplutki kolor liliowców , ostrogowca czerwonego nie mam, tylko biały.Jest cudnie.
Ja już nie mam zdjęć z ubiegłego roku, a do nowych jeszcze daleko.

Ja już nie mam zdjęć z ubiegłego roku, a do nowych jeszcze daleko.

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Dasza jak zwykle przepiękne zdjęcia.
Aż cieplej się zrobiło jak się na nie patrzy.

Aż cieplej się zrobiło jak się na nie patrzy.
- kocica
- Od: 22 wrz 2007, o 16:42
- Kontakt:
Dasza, te wysokie z tyłu za niebieskimi są błękitne? Jak tak to szkoda bo wyglądaja na zdjęciu jak białe. Nie wiem czy błękitne by mi się podobały.
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Pozdrawiam, Ewa.
Kocica zdjęcia trochę przekłamują kolory, irysy są bladobłękitne.
Margo dziękuję za miłe wpisy.
Tajka pomogłaś mi w identyfikacji ostrogowca, nie pamiętałam jak nazywa się ta roślinka.
Bardzo Wam wszystkim dziękuję za spacery po moim ogródku. Mam nadzieję, że w końcu przyjdzie wiosna i napstrykamy mnóstwo zdjęć naszym roślinkom.
Margo dziękuję za miłe wpisy.
Tajka pomogłaś mi w identyfikacji ostrogowca, nie pamiętałam jak nazywa się ta roślinka.
Bardzo Wam wszystkim dziękuję za spacery po moim ogródku. Mam nadzieję, że w końcu przyjdzie wiosna i napstrykamy mnóstwo zdjęć naszym roślinkom.