Mój ogród moje spełniające się marzenie - iwonaxp cz.2
- iwonaxp
- 1000p
- Od: 18 kwie 2008, o 10:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Tak Geniu . Piękne . Ja bardzo się cieszę z tych roślinek .Mam jeszcze dużo siewek zakupionych ale nie mam czasu robić zdjęć :)Mój M za głowę się łapie jak chcę temu wszystkiemu podołać i szczerze powiedziawszy sama się zastanawiam.Ale chciałabym choć w części dorównać do waszych ogrodów ;) Może za kilka lat bedę mogła się pochwalić pięknie prowadzonym i bardzo kolorowym ogrodem ? A dziś marzę by te roślinki odwzajemniły moja miłość i dały mi powód do zachwytu swoją niesamowitością i pięknem kwitnienia 

- iwonaxp
- 1000p
Witaj AniuAnia Kropelka pisze:Iwonko, Apaganta tez kupiłam. I te różową roślinkę przedostatnią tez, nie pamiętam jej nazwy.........
Ta przedostatnia roślinka to inkarvillea . Ciekawa jestem czy Agapant z jednej cebulki ma kilka czy jeden kwiat ? tak samo zastanawiałam się nad callami . Ania a sadziłaś już Agapant do donicy ? ja już posadziłam bo wszystkie cebulki które otrzymałam zaczęły puszczać ...hmmm jak to się nazywa.. kiełki ? pąki ? jak to mam nazwać :)nooo... ale wiesz co mam na myśli

- iwonaxp
- 1000p
Jadziu w okresie sezonu z ogrodu schodzę ok godziny 23 .Czasem bardzo obolała bo mam problemy z kręgosłupem ( kłopot powypadkowy
) Ale daje mi to radość . Jedyny problem to jak pogodzić prace w ogrodzie z dziećmi, to jedyne co się we mnie kłuci. Ale z roku na rok są coraz więksi i bardziej samodzielni wiec... jakoś to będzie 
Jadziu a gdzie twój kawałek zieleni ?

Jadziu a gdzie twój kawałek zieleni ?
- Tulipan998
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 paź 2008, o 09:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
- Kontakt:
iwonaxp pisze:A tulipanka poniźej podała dwa linki .

Już nie wiem ile osób mnie myli z Tulipanką

Ależ piękności pokazujesz ! ;:8 Cudeńka !

|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
- Ania Kropelka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2009, o 08:11
NIe mam pojęcia, ale myślę że jedna cebulka = jeden kwiat, ale może sie mylę.iwonaxp pisze:Witaj AniuAnia Kropelka pisze:Iwonko, Apaganta tez kupiłam. I te różową roślinkę przedostatnią tez, nie pamiętam jej nazwy.........
Ta przedostatnia roślinka to inkarvillea . Ciekawa jestem czy Agapant z jednej cebulki ma kilka czy jeden kwiat ? tak samo zastanawiałam się nad callami . Ania a sadziłaś już Agapant do donicy ? ja już posadziłam bo wszystkie cebulki które otrzymałam zaczęły puszczać ...hmmm jak to się nazywa.. kiełki ? pąki ? jak to mam nazwać :)nooo... ale wiesz co mam na myśli
Nie posadziłam jeszcze bo jesze sa w paczce która idzie pocztą

Ale Latrię już wsadziłam w doniczki bo też kiełki pokazały.