Moja hojo-mania cz 2 FIGA

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
FIGA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2007, o 10:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moja hojo-mania cz 2 FIGA

Post »

Miło mi bardzo że Kasie do mnie zaglądają ;:108
Kasiu jakie tam perełki :arrow: to tylko ziszczenie marzeń :tan
Nie wspominałam tu jeszcze o Tomku :arrow: od którego mam ostatnie rarytasy > chociaż malutkie to tyle z nich radości :tan
Moje linki
KATARZYNA
Krystyna.F
ZBANOWANY
Od: 30 kwie 2009, o 20:40
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kasiu,ja na razie mam tylko Carnosę (dorosła,duża roślinka) i chcę ją pociachać na wiosnę,by porobić z niej sadzonki,ale nie wiem jak się do tego zabrać? Jeśli mogłabym Cię prosić o pomoc w tej kwestii na wiosnę,to byłabym Ci wdzięczna!! Pozdrawiam cieplutko. P.S: Pamiętam o tobie! :wit
Awatar użytkownika
katarzyneczka
1000p
1000p
Od: 1 mar 2009, o 17:41

Post »

Kasieńko oby Twoje marzenia spełniały się częściej i wszystkie :wink: :D
Pozdrawiam Katarzyna
Moje wątki Zapraszam;)
Awatar użytkownika
2iza
1000p
1000p
Od: 15 mar 2009, o 13:27

Post »

Figo nawet nie wiesz jak wielka radość mi sprawiłaś ,hojkowymi szczepusiami i nie tylko . To od Ciebie ,od Anaki i Anoli zaczęła się moja zabawa z tymi "wstrętnymi hojkami " ;:224
Zakochałam się w nich na zabój i mam nadzieję ,że tak zostanie !!!
Z tego co widzę to nawet mnie lubią bo kwitną raz za razem ,a przecież to takie gówniarstwo (za przeproszeniem )
Przyznam się szczerze ,że rodzinkę też zaraziłam ,a teraz czekam do wiosny ,żeby ich obdzielić szczepkami :wink:
Jak na razie się trzymaj i oby do wiosny !!! Czego Tobie i wszystkim miłośnikom serdecznie życzę !
Awatar użytkownika
FIGA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krystyna.F pisze:Kasiu,ja na razie mam tylko Carnosę (dorosła,duża roślinka) i chcę ją pociachać na wiosnę,by porobić z niej sadzonki,ale nie wiem jak się do tego zabrać? Jeśli mogłabym Cię prosić o pomoc w tej kwestii na wiosnę,to byłabym Ci wdzięczna!! Pozdrawiam cieplutko. P.S: Pamiętam o tobie! :wit
Krysiu z ciachaniem to nie ma problemów > ucinasz tak żeby były 2-4 listki - wsadzasz do wody i czekasz na korzonki :P
Kasiu i tego Tobie życzę ;:196
Izuś bardzo się cieszę że grono hojniętych się powiększa :tan To taki fajny wirus ;:224 :;230
Moje linki
KATARZYNA
Awatar użytkownika
2iza
1000p
1000p
Od: 15 mar 2009, o 13:27

Post »

Oj powiększ się strasznie nawet u nas na zadupiu haha
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 wrz 2007, o 19:28

Post »

Kasieńko -ode mnie to dostałaś tylko kilka mizernych szczepek :oops: z których wyhodowałaś sobie prawdziwe okazy :shock: Ja zaraziłam się hojami wcześniej niż Ty ,ale chyba muszę się od Ciebie uczyć bo moje ,aż tak dobrze nie rosną :roll:
Ja nie proszę o szczepki ,tylko o szczegóły uprawy ;:180
Może być na P.W jeśli masz jakiś tajemny przepis :wink: :lol: :lol:
Kermit40
ZBANOWANY
Od: 19 wrz 2009, o 22:01

Post »

FIGA pisze:
Krystyna.F pisze:Kasiu,ja na razie mam tylko Carnosę (dorosła,duża roślinka) i chcę ją pociachać na wiosnę,by porobić z niej sadzonki,ale nie wiem jak się do tego zabrać? Jeśli mogłabym Cię prosić o pomoc w tej kwestii na wiosnę,to byłabym Ci wdzięczna!! Pozdrawiam cieplutko. P.S: Pamiętam o tobie! :wit
Krysiu z ciachaniem to nie ma problemów > ucinasz tak żeby były 2-4 listki - wsadzasz do wody i czekasz na korzonki :P
Aha,to już będziemy wiedzieli. Dzięki Kasiu. :D
Awatar użytkownika
FIGA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bożenko nie mam żadnych tajemnic :arrow: woda, ziemia z włóknem kokosowym i czasem trochę nawozu do kwitnących :P
Reszta to tylko ich chęci > bo niektóre tak jak np mini bell to chyba zasnęła > ani drgnie :(
Krysiu jak by coś to pisz > ja też cały czas się uczę i pytam innych co robić jak mam jakiś problem :P
Moje linki
KATARZYNA
Krystyna.F
ZBANOWANY

Post »

Jesteś taka kochana,Kasiu!! ;:167 ;:167 ;:167 Aż brak mi słów. ;:196 ;:196 Dzięki. ;:180
Awatar użytkownika
Mama Aguni
1000p
1000p
Od: 31 mar 2009, o 11:48

Post »

:wit Kasiu Twoja kolekcja hoi jest wspaniała ;:180, podziwiam ją odkąd jestem na forum. Zgadzam się całkowici z wami,że nie możecie ogołacać roślinek i rozdawać na lewo i prawo ;:108, jest tyle osób które sprzedają ukorzenione sadzonki, większość odmian można kupić :wink:.
Pozdrawiam Teresa
Agunia i ja
Galeria
Awatar użytkownika
AGA Z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 paź 2009, o 11:20

Post »

Witaj Figo :wit
Zgadzam się z Mamą Aguni. Nie można przecież ogołocić całej rośliny, żeby dać kawałek komuś.
Już zacieram ręce jak odezwie się Ania Cz. Jest jeszcze tyle piękności do kupienia. Mam też kilka roślinek, z którymi nie mogę się dogadać i może ktoś będzie chciał się wymienić (lub sprzedać) na jakąś sadzoneczkę na wiosnę. Muszę zrobić miejsce na więcej hoi.
Kasiu jaką stosujesz proporcję ziemi i włókna da hoi. Ja zawsze sadziłam w ziemię do storczyków, ale teraz nie jestem pewna czy dobrze robię. :(
Miłej nocki. :wit
Pozdrawiam Agnieszka
Spis treści
Awatar użytkownika
ogrodniczka01
1000p
1000p
Od: 18 lip 2009, o 11:45

Post »

Kasiu śliczne są Twoje hoje ;:132 .
Ciekawe odmiany :P Gratuluję kolekcji.
Ja mam tylko jedną i boję się , że zachoruję. ;:223 ( jeszcze walczę ;:224 )
Już dopadła mnie ''fiołko-mania'', a też się wzbraniałam :heja
Pozdrawiam i Zapraszam-Asia Ogród
Moje wątki
Sprzedam
Krystyna.F
ZBANOWANY

Post »

FIGA pisze:Bożenko nie mam żadnych tajemnic :arrow: woda, ziemia z włóknem kokosowym i czasem trochę nawozu do kwitnących :P (....) Krysiu jak by coś to pisz > ja też cały czas się uczę i pytam innych co robić jak mam jakiś problem :P
No to zadam pierwsze pytanko (dla mnie istotne) : a ziemia, to uniwersalna czy do roślin kwitnących? Jaka? A ile tego włókna a ile ziemi? Bo ja, do roślin używam substrat torfowy.
Awatar użytkownika
FIGA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję wszystkim za odwiedziny i miłe słowa :P
Z tego co wiem to wszyscy sadzą do ziemi storczykowej, kaktusowej lub mieszanki ich :P
Ja kupuję taką mieszankę zwykłej ziemi która ma domieszkę włókna kokosa i jak mam w domu Agro-perlit to dodaję :P
Ważne żeby to była ziemia przepuszczalna :P

Rozmawiałam w piątek z Anią i Ania powiedziała mi taką rzecz :arrow: że jak się ukorzenia sadzonki wiosną to one zanim się ukorzenią i zaczną rosnąć to jest już jesień i wtedy nie mają ochoty na spoczynek tylko by rosły, a jak się ukorzenia jesienią to one ukorzenią się odpoczywają , a wiosną ruszają z kopyta :P

Tylko nie wiem jak to się ma do roślinki z której są ucinane :?:
Zazwyczaj cięcie pobudza roślinkę do wzrostu, a jak ma iść na spoczynek to nie zaburza jej cyklu :?:
Już sama nie wiem co lepsze > cięcie jesienią czy wiosną :?:
Może tak pod koniec lata ? > wtedy ukorzeniła by się sadzonka,a mateczna roślinka jeszcze do zimy by podrosła, a zimą spała :?:
Moje linki
KATARZYNA
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”