Z tymi najprostszymi odmianami czy krzyżówkami jak Ventrata każdy kto hoduje jakiekolwiek kwiaty sobie poradzi.igor944 pisze:Dzbanecznikchciałem sobie kupić ale pomyślałem, że mi padnie bo nie będę umiał się nim opiekować.
![]()
KARATE rozrabiasz jak dla roślin ozdobnych lub nawet trochę mocniej i podlewasz od góry najlepiej przed tym trochę podsuszyć podłoże, tzn. kiedy roślina wciągnie wodę z podstawki czekasz 1-2 dni i dopiero wtedy podlewasz ją od góry roztworem środka chem.luczek95 pisze:Kupiłem sobie karate ale jak stosować? Nalać wodę do podstawki z rozcieńczonym środkiem ? Albo może nalać od góry?
Mój kolega ma na wsch oknie i muchołówka mu rośnie
PS moje rosiczki mają Mokrą ziemię mimo tego zostawić wodę?
Widocznie wschodnie okno tej muchołówce wystarcza różnie to bywa, czasami wystarcza a czasami nie i nie wiem od czego to zależy. Ogólnie staram się zapewnić jak najwięcej światła muchołówkom.
Tak rosiczki powinny stać cały czas w wodzie. Powinny mieć przy tym zapewnioną dużą ilość światła. Zasada jest taka, że czym lepsze oświetlenie tym więcej wody może być w podstawce.
Witam,nuska89 pisze:Witaj Mateuszu
Rosiczki bardzo ładnie wykiełkowały i super rosną![]()
Od niedawna powiększyłam swoją małą kolekcję roślinożernych w dwie muchołówkiOd razu zaczęły kwitnąć i myślę, że nawet im się u mnie podoba
Pozdrawiam.
Cieszy mnie że nasiona wykiełkowały i rośliny ładnie rosną. Muchołówki z pewnością były po zimowaniu dlatego zakwitły. Zapewnij im dużo światła to dobrze zniosą kwitnienie i zdrowo będą rosły. Powodzenia w dalszej uprawie owadożerów
Pozdrawiam