Storczyki Storczykowej cz. 2
- justus27
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Storczyki Storczykowej cz. 2
Ależ mi ta Twoja vanda wpadła w oko...i wyjść nie może , piękna 

- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Storczyki zbieram już 5 lat i 1 miesiąc. Jak kupiłam sobie pierwszego miałam 11 lat.Fioletowa vanda cuuudo! Widać, że ma się u Ciebie dobrze.
Storczyki zbierasz od 4 lat? Ile lat miałaś jak dostałaś pierwszego? (jeżeli oczywiście można spytać )
I bardzo się cieszę, że Vanda i Phalaenopsis się podobają.
Byłam dzisiaj w praktikerze i kupiłam sobie 2 Phalaenopsis. Są mniejsze niż przeciętne, w mniejszych doniczkach, takie bardziej półminiaturki. Dzisiaj były same niewielkie Phalaenopsis, część miała liście w kropki, ale moje nie. Jeden jest trochę podobny do Liodoro, ale ma inny kształt, a drugi jest taki waniliowy z niedużymi kropeczkami na środku kwiatu.
Parę zdjęć:

Udane zakupy a w jakiej cenie?
- Storczykowa
Po niecałe 16 zł za sztukę. Na wystawie za dużo mniejsze miniaturki dawałam 18 zł.
-
- 500p
- Od: 19 sie 2008, o 21:59
Piękne nabytki Dusiu 

- Storczykowa
Niestety był mały wybór, ale te akurat mi się spodobały. Takich waniliowych z piedżkami było całkiem sporo.
- Baryczka
- Od: 8 wrz 2008, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ale kwiatuchów! Tak jest kolorowo u Ciebie i pięknie, a u mnie posucha, jedynie "sałatę" mam na parapetach 

* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
- Wioleta
- Od: 20 lis 2007, o 18:17
Dusiu śliczne nowości... i ta cena
ale Ci zazdroszczę 

- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Oba piękne...i ta cena 

- Storczykowa
No cena była przyzwoita, ale jakiegoś ogromnego wyboru nie było. Parę tygodni temu był bardzo duży wybór w LM (chyba na początku miesiąca), nawet Vandy mieli.
teraz u mnie kwitnie 10 Phalaenopsis (ale część to kupne kwitnienia) i 1 Vanda, z 18 puszcza nowe pędy, niektóre są już w pąkach. Bardzo bym się cieszyła, gdyby któryś z botanicznych zechciał puścić pęd. Na razie tylko w liścia przyrastają, a equestris, bellina i słabsza z lueddemanian muszą siedzieć pod folią.
Vanda jeszcze kwitnie, ale pewnie już niedługo przekwitnie, bo za parę dni minie miesiąc, jak się rozwinęła. Vandowate niestety nie są tak trwałe jak Phalaenopsis.
teraz u mnie kwitnie 10 Phalaenopsis (ale część to kupne kwitnienia) i 1 Vanda, z 18 puszcza nowe pędy, niektóre są już w pąkach. Bardzo bym się cieszyła, gdyby któryś z botanicznych zechciał puścić pęd. Na razie tylko w liścia przyrastają, a equestris, bellina i słabsza z lueddemanian muszą siedzieć pod folią.
Vanda jeszcze kwitnie, ale pewnie już niedługo przekwitnie, bo za parę dni minie miesiąc, jak się rozwinęła. Vandowate niestety nie są tak trwałe jak Phalaenopsis.
- paulaa
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 18 paź 2009, o 18:38
Właśnie spotkałam Twój post na forum, że nie znasz kogoś o podobnym wieku kto ma podobne hobby jak Ty.
Najwyższy czas poznać.
Paulina, lat 13.
W storczykach zakochana od 6 miesięcy.
Najwyższy czas poznać.

- asiula13
- 1000p
- Od: 16 cze 2009, o 11:15
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Hej
Śliczniutkie nowości
Fajnie wyglądają z kropeczkami

- Storczykowa
Cieszę się, że wśród dzisiejszej, niestety bardzo ograniczonej młodzieży zdarzają się osoby z pasjąpaulaa pisze:Właśnie spotkałam Twój post na forum, że nie znasz kogoś o podobnym wieku kto ma podobne hobby jak Ty.
Najwyższy czas poznać.Paulina, lat 13.
W storczykach zakochana od 6 miesięcy.

A jak ci idzie storczykowa pasja? I jak się zaczęła?
FajnieHej Śliczniutkie nowości

- paulaa
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 18 paź 2009, o 18:38
Moja przygoda ze storczykami zaczęła się troszeczkę dziwnie. 
Od zawsze był w naszym domu jeden phalaenopsis, żył sobie spokojnie ze wzlotami i upadkami. Kiedy zakwitł pół roku temu coś mnie ruszyło. Zaczęłam czytać o storczykach i chciałam mieć ich więcej. No i się zaczęło...

Od zawsze był w naszym domu jeden phalaenopsis, żył sobie spokojnie ze wzlotami i upadkami. Kiedy zakwitł pół roku temu coś mnie ruszyło. Zaczęłam czytać o storczykach i chciałam mieć ich więcej. No i się zaczęło...

- Storczykowa
paulaa pisze:Moja przygoda ze storczykami zaczęła się troszeczkę dziwnie.
Storczyki to piękna pasja, naprawdę warto je hodować, bo dają dużo radości.
Moja pasja zaczęła się, gdy będąc na wystawie kwiatów kupiłam sobie Phalaenopsisa. Bardzo mnie urzekł swoimi kwiatami, to był chyba pierwszy raz, kiedy widziałam Phalaenopsis na żywo. Potem tak mnie wciągły storczyki, że zaczęłam je zbierać. Na początku hodowałam je razem z domowymi kwiatkami, potem zrezygnowałam ze zwykłych kwiatków i mam same storczyki. Roślinami się interesuję właściwie od zawsze, odkąd tylko pamiętam. Na wystawy kwiatów jeżdżę chyba od 1999 roku. Tylko w tym roku nie byłam, bo nie miałam jak pojechać.