Mały ogródek basowej cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 gru 2007, o 21:03

Post »

Polu na razie zakwitło mi 48 odmian ....Teoria mówiła , że mam około 80 , ale życie (kwitnienie) to niestety zweryfikowało.Wiele odmian się powtarza , a jeszcze parę czeka w kolejce do kwitnięcia.
Parę cebul nie zakwitło w cale , bo jak się okazało po wykopaniu - cebule mateczne rozwaliły się ,ale łuski wytworzyły cebulki potomne ,więc na kwitnienie trzeba będzie poczekać ze 2 - 3 lata.Ale nic to - jesień znów będzie moja! :lol: :lol: :lol: Nie omieszkam zaopatrzyć się w nowe odmiany. :oops:
Pozdrawiam,Małgorzata
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

U mnie większość lilii zakwitła jak chciałam ale mam miejsce gdzie dałabym sobie głowę uciąć że sadziałam sporo lilii a zakwitły mi 3 albo 4.
Może za parę lat zechcą zakwitnąć ?
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

Oj jakie lilie piękne, ale chwasty zapewne będą jeszcze piękniejsze - czekam na foty :twisted: :lol: :lol: :lol:

Wiecie co, ja tych najgorszych nie sfociłam, bo to by był szok dla was :oops: :lol:
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

basow@ pisze:Gieniu , to był 1 -szy kwiat tej róży.Kolejny wyglądał tak:
Obrazek
Mam nadzieję , że kolejne też będą pełniejsze ,ale jeśli nie - mnie to nie przeszkadza.Kolor mnie powala , i prawdę powiedziawszy, wolę róże o mniejszej ilości płatków ( zupełnie nie gustuję np. w angielkach).Niektórzy mi mówią ,że na razie..... :lol:
Jestem załamana ,zdruzgotana bo moja Rhapsody wygląda tak
Obrazek

Najgorsze że jeszcze dla sąsiadki kupiłam ,teraz będę musiała jej zwrócić pieniądze bo oczywiście tak jak mnie się nie podoba .
Dla nas to zwykła dzika róża bez wartości .
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gieniu, a to widziałaś?

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... ody#996049

Skąd masz swoją Rhapsody? Jeśli z pewnego źródła, to ja bym poczekała, bo to młode róże, jak rozumiem :roll:
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

basow@ pisze:O chwastach nie zapomnę. :lol: Cyknę im jutro fotki , tak jak Dominika u siebie :przed i po plewieniu :lol: :lol:
No i nam Małgosia utknęła chyba w tych chwastach, bo cisza... :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

dominikams pisze:Gieniu, a to widziałaś?

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... ody#996049

Skąd masz swoją Rhapsody? Jeśli z pewnego źródła, to ja bym poczekała, bo to młode róże, jak rozumiem :roll:
Myślisz, że kolor jej się zmieni na taki jak myślałam że jest , ja w to nie wierzę
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gieniu, moim zdaniem, jest duża szansa, że masz Rhapsody - tutaj są foty, porownaj je sobie ze swoimi kwiatami - zwróć uwagę na budowę kwiatu, biały środek, pręciki:

http://www.helpmefind.com/plant/pl.php?n=24524&tab=36

w opisie twierdzą, że otwiera się w kolorze fioletowej śliwki, i przebarwia się na niebieskawy.

na przykład tutaj są dokładnie takie białe przebarwienia na płatkach, jak u ciebie:

http://www.helpmefind.com/plant/l.php?l=21.121068

Weź pod uwagę, żę aparat przekłamuje kolory - zresztą Małgosia ci już pisała, że jej róża jest w innym kolorze, niż pokazują zdjęcia.

A liczba płatków nie jest zawsze taka sama - może mieć mniej, bo to młodzik jest :wink:

Powiedz, czy ona pachnie?

Głowa do góry, nie załamuj się i broń Boże nie wykopuj - na to zawsze jest czas. Myślę, że jak róża zacznie obficie kwitnąć, to się do niej przekonasz :wink:
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2008, o 09:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

e-genia pisze:
basow@ pisze:Gieniu , to był 1 -szy kwiat tej róży.Kolejny wyglądał tak:
Obrazek
Mam nadzieję , że kolejne też będą pełniejsze ,ale jeśli nie - mnie to nie przeszkadza.Kolor mnie powala , i prawdę powiedziawszy, wolę róże o mniejszej ilości płatków ( zupełnie nie gustuję np. w angielkach).Niektórzy mi mówią ,że na razie..... :lol:
Jestem załamana ,zdruzgotana bo moja Rhapsody wygląda tak
Obrazek

Najgorsze że jeszcze dla sąsiadki kupiłam ,teraz będę musiała jej zwrócić pieniądze bo oczywiście tak jak mnie się nie podoba .
Dla nas to zwykła dzika róża bez wartości .
Geniu,
kupowałam Rhapsodie u tego samego producenta. Pierwszy kwiat był dokładnie taki jak i Twój, ale następne już coraz ładniejsze, aż do takiego jak u Basówki. Więc nic się nie martw i czekaj cierpliwie, aż krzaczek osiągnie pełnoletność... będzie pełny i fioletowy :D
Pozdrawiam cieplutko. Magda
Spis treści.Wizytówka.
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No właśnie miałam Gienię wysłać do Ciebie , Madziu,żeby zobaczyła 1 kwiat Twojej Rhapsody! :lol:
Od razu by się lepiej poczuła i nabrała optymizmu! :lol: :lol: :lol:
Gieniu , nie martw się! Ta róża już tak chyba ma , jak Mag - iczna napisała.Każdy następny kwiat jest piękniejszy!

Dominisiu przez 2 dni po powrocie praktycznie nie plewiłam , tylko robiłam rewolucję na rabacie wokół oczka.
Wyrywałam i przesadzałam kwiaty ,żeby w przyszłym roku uniknąć (może :lol: :lol: :lol: ) kakofonii barw!
A to wszystko , oczywiście , przez Mag-iczną!
Chyba ją uduszę , jak się spotkamy! :oops: :lol:
Dobrze,że 3/4 lilii mam w donicach , nie było problemu ze zmianą miejsca , mimo ,że kwitną.
Dzisiaj byłam we Wrocku , więc po powrocie tylko wyplewiłam grządkę pod koper i fasolę...Ale jutro wezmę się za t e samą trawę jednoroczną ,z którą i Ty walczysz...Już chyba wolę perz od niej! :evil:
Pozdrawiam,Małgorzata
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2008, o 09:41

Post »

No co Ty Basówka, koleżankę chcesz udusić :?: :?: :?: :;230
Pozdrawiam cieplutko. Magda
Spis treści.Wizytówka.
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No pewnie, a co , koleżanek się nie dusi?A kogo mam udusić? Obcego? :;230 Za damski h....???? :lol:
Pozdrawiam,Małgorzata
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Na zadnym ze zdjec w HMF nie ma kwiatow tak pelnych i ksztaltnych, jakie pokazala Malgosia. Dlaczego?
Malgosiu, masz prawdziwe cudo! Rob jej kolejne zdjecia i pokazuj. Moze pokazesz caly krzak?
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Izuniu W tej chwili czekam na kolejne kwiaty.Pąki są ,ale jeszcze małe....
Przejrzę zaraz jej zdjęcia i zobaczę , czy mam co wstawić.

A co to jest HMF? :oops:
Pozdrawiam,Małgorzata
Awatar użytkownika
Mama Ani
1000p
1000p
Od: 17 cze 2009, o 14:40

Post »

DZIEWCZYNY nie duście sie ja też mam miszmasz w ogrodzie Jestem teraz mało na forum bo nie mam czasu :roll: ;:33
Pozdrawiam Stasia Stasi ogród
Aktualny wątek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”