Moja familokowa oaza spokoju cz.2
Ugh, u mnie lało mało, ale za to skwar sprawiał, że odechciewało się czegokolwiek. Burza była jak zbawienie - w ulewie myłyśmy z siostrą tarasy, a później obcinałyśmy żywopłot. Sąsiedzi patrzyli na nas jak na obłąkane - mokro, a te zasuwają z nożycami. ;-D
Pozdrawiam, Basia. Miejski busz.
- ewkapaw
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 sty 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jadziu dokładnie tak robię z tą hortensją jak piszesz . Obcinam ją na wiosnę jak wypuści młode pędy . Jesienią jej nie ruszam . Mam Anabellę to ją obcinam jesienią ,bo kwitnie na jednorocznych pędach .
Pozdrawiam EWA
Spis linków
Spis linków
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
EWUNIU no to musisz spróbować jej zmienić miejsce ,a jak i to nie pomoże no to pa pa żegnaj . Musisz jej ostro nagaaaaaaaaadać do słuchu . na pewno zareaguje . Widziałam wczoraj białą z kwiatami chyba ze 20 cm ZA 30 ZŁ fajny krzaczek ,ale się namyślałam . Muszę to przetrawić .
BAŚKA gdzieś ty się podziewała przez te ciężkie deszcze . Jak tam już po egzaminach . Była duchota a ja akurat mojemu kazałam iść po pranie na podwórko . Jeszcze się ze mnie śmiał gdzie tam będzie deszcz . A tu za chwilę jak nie zacznie padać nawt i grzmiało .
BAŚKA gdzieś ty się podziewała przez te ciężkie deszcze . Jak tam już po egzaminach . Była duchota a ja akurat mojemu kazałam iść po pranie na podwórko . Jeszcze się ze mnie śmiał gdzie tam będzie deszcz . A tu za chwilę jak nie zacznie padać nawt i grzmiało .
Jadziu, ostatnio takie jakieś dziwne zawirowania w moim życiu, że na nic nie mam ochoty - ani na forum, ani na ogród. Ograniczam się do podlewania siewek i tyle. Egzaminy słabo w tej sesji, będę musiała nadrobić we wrześniu. 

Pozdrawiam, Basia. Miejski busz.
- JAKUCH
IRENKO i MARYSIU . lilie dopiero zaczynają pokazywać na co je stać chociaż nie wszystkie jednakowo . Dużo ma jeszcze niedorozwinięte pąki . Ale nie mogą wszystkie na raz zakwitnąć . Wiczorem są już piękne zapachy na ogródku .Spadam spać ,bo jutro muszę skończyć tapetowanie . Dzięki za odwiedzinki i miłe słowa .
Witaj Jadziu, dawno mnie nie było 
Ale cudeńka te lilie... bardzo mi się spodobały trąbkowe i posadziłam 3 wiosną... ale tylko jedna okazała się trąbkową i czekam na kwiatuszki jeszcze
A słyszałam, że masz problem z mrówkami... mrówki to utrapienie ale roślinek nie powinny jeść... jak są mrówki na kwiatach to może mszyca jest, bo one jedzą jej wydaliny... a może to szczypawki Ci tak gryzą wszystko bo u mnie to one właśnie najgorsze straty w tym roku robią...

Ale cudeńka te lilie... bardzo mi się spodobały trąbkowe i posadziłam 3 wiosną... ale tylko jedna okazała się trąbkową i czekam na kwiatuszki jeszcze

A słyszałam, że masz problem z mrówkami... mrówki to utrapienie ale roślinek nie powinny jeść... jak są mrówki na kwiatach to może mszyca jest, bo one jedzą jej wydaliny... a może to szczypawki Ci tak gryzą wszystko bo u mnie to one właśnie najgorsze straty w tym roku robią...
- JAKUCH
DANUSIU czy ta na fotce ma prawdziwe takie kolory . Jak tak to bardzo możliwe . Musieliby to jednak fachowcy porównać . Ja ją mam dopiero pierwszy sezon i pierwsze 2 kwiatki . Ładnie pachnie . Zobaczymy .
ALU lilie trąbkowe pięknie pachną tak jak lilie św . Józefa taki sam zapach . Dzisiaj znowu następne zakwitły ,ale dopiero jutro zrobę im fotki . Zakwitła mi rónież trytoma . ALU tych szczypawek jest u mnie mnogo . Może masz rację i bruzdownica też zbiera swoje żniwo . O mrówkach wiem ,ale ich nie cierpię w ogródku . Niech się wyniosą za . Jak teraz przeżucałam obornik było tyle mrówczych gniazd . Skończyłam wreszcie tapetować . Tego głaskanie mam już po dziurki w nosie . Ale za to będzie świeżo i ładnie .
IWONKO to sie napracowałaś . Jak słoneczko zaświeci to zaraz robi się lepiej na duszy . Jestem normalnie wykończona ,ale na parę minut do ogródka muszę zajrzeć . Chyba była bym chora .

ALU lilie trąbkowe pięknie pachną tak jak lilie św . Józefa taki sam zapach . Dzisiaj znowu następne zakwitły ,ale dopiero jutro zrobę im fotki . Zakwitła mi rónież trytoma . ALU tych szczypawek jest u mnie mnogo . Może masz rację i bruzdownica też zbiera swoje żniwo . O mrówkach wiem ,ale ich nie cierpię w ogródku . Niech się wyniosą za . Jak teraz przeżucałam obornik było tyle mrówczych gniazd . Skończyłam wreszcie tapetować . Tego głaskanie mam już po dziurki w nosie . Ale za to będzie świeżo i ładnie .
IWONKO to sie napracowałaś . Jak słoneczko zaświeci to zaraz robi się lepiej na duszy . Jestem normalnie wykończona ,ale na parę minut do ogródka muszę zajrzeć . Chyba była bym chora .

- JAKUCH
Witam wszystkich wieczorowo-nocną porą . Jeszcze mam trochę pracy ,może jutro się z tym uporam .Dziękuję wszystkim za odwiedziny . Nie gniewajcie się ,że do Was nie zaglądam ,ale jak skończę to wszystko nadrobię . Parę fotek na dobranoc gdyż jestem padnięta . W locie zasypiam . Niestety starość nie radość .
.

.

- Cynthia
- Od: 16 lut 2009, o 12:50
Jadziuniu, dawno mnie u Ciebie nie było bo troszkę nie miałam kiedy usiąść przy kompie ale też przestały mi przychodzić od Ciebie powiadomienia......ale już Cie znalazłam i musiałam przejżeć kilka wcześniejszych stron.
I oniemiałam
......Jadziulku masz cudowne lilie
....nie mogę się na nie napatrzeć
Miłej niedzieli
I oniemiałam

Miłej niedzieli

Pozdrawiam słonecznie - Baśka