A ty Grześ juz nie narzekaj, az tak Cię nie zmęczyłysmy przecież :P
Moja kwitnąca radość-Aska cz.3
- Aska
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 kwie 2006, o 14:36
Kochani, dziś tylko jeden post. Rośliny, które należało pilnie posadzić - posadzone. Niedobitki (w doniczkach) muszą poczekać na mój jutrzejszy powrót z pracy - rano jadę z Beą kupować buty na jej komers. Padłam. Jutro zapewne fotek jeszcze nie będzie, ale pojutrze postaram się wkleić zdjęcie rabaty liliowcowo-irysowej im. Gieni
. W czwartek jesteśmy jeszcze umówione na zakupy roślinne
.
Teraz pozwólcie mi umknąć do łóżka...
Teraz pozwólcie mi umknąć do łóżka...
- EdytaB

- Od: 1 sty 2009, o 12:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja zapytałam o nie bo bałam się, że źle zapakowałam i padły po drodze.Aska pisze:Lidziu - w domu dopiszę Cię do wysyłki. W zeszłym roku wyrozdawałam kilka doniczek siewek, myślę, że w tym może być "powtórka z rozrywki".
Ewa - bodziszek w zbliżeniu, ale też uważam, że śliczny. Jak się rozrośnie, będzie w sam raz do Twojego cienistego zakątka
. Comcia - nie pogniewasz się, gdy będziesz druga w kolejce?
Edytko - marny byłby ze mnie ogrodnik, gdybym zmarnowała wszystkie Twoje siewki. Fotki wkleję, gdy jeszcze podrosną. W pełnej krasie
- Aska

Witajcie, dziś znów na tylko jednego posta. Obawiam się, że na dłużej będę mogła zajrzeć dopiero po mojej imprezie. Jak dobrze, że mam ogród, bo chyba siadłyby mi nerwy... Ja już chcę być po wszystkim...
Dziś humor poprawiła mi Gienia. Zajrzałyśmy razem do lokalnego centrum ogrodniczego. Gieni nie udało się kupić lilii wodnych - miniaturek, ale nie wyszła z pustą ręką. Może się Wam sama pochwali - w sobotę będzie u mnie, może siądziemy do komputera. Ja przywiozłam sobie paprocie : narecznice mocne 'Crispa' oraz 'Cristata The King', dokupiłam też drugi egzemplarz karłowego świerka (nazwa mi uciekła
).
Wybaczcie brak fotek, dziś nie mam siły
...
Dziś humor poprawiła mi Gienia. Zajrzałyśmy razem do lokalnego centrum ogrodniczego. Gieni nie udało się kupić lilii wodnych - miniaturek, ale nie wyszła z pustą ręką. Może się Wam sama pochwali - w sobotę będzie u mnie, może siądziemy do komputera. Ja przywiozłam sobie paprocie : narecznice mocne 'Crispa' oraz 'Cristata The King', dokupiłam też drugi egzemplarz karłowego świerka (nazwa mi uciekła
Wybaczcie brak fotek, dziś nie mam siły
- Aska

Witajcie!
Grzesiu- zajrzę za chwilę na Twój wątek i pooglądam co masz. Moje kokorycze sieją się jak zwariowane
Marta - dzięki za informację. Pewnie oprócz mnie ktoś się jeszcze ucieszy z bodziszków
. Rany, jak ja kocham te kwiatki... Masz pw, mam nadzieję, że nie spóźnioną. Ogromnie ciężko mi ostatnio wykroić chwilę na forum...
Dzisiejszy dzień ponownie spędziłam z Gienią. Po cichu liczyłam, że się u mnie zatrzyma, ale ciągnęła już do domu. Za 2-3 godziny powinna już być we własnym łóżku, jutro Wam pewnie złoży porządną fotorelację. Fantastyczne małżeństwo...
Na dobranoc kilka fotek z moich włości.
Młodszy dzieć zastanawia się, czy zdemolować cienisty kącik
, a ja plewię

Słoneczna strona domu

Masa róż n/n

Pierwszy kwiat 'Boule de Neige' z Rosarium

Grzesiu- zajrzę za chwilę na Twój wątek i pooglądam co masz. Moje kokorycze sieją się jak zwariowane
Marta - dzięki za informację. Pewnie oprócz mnie ktoś się jeszcze ucieszy z bodziszków
Dzisiejszy dzień ponownie spędziłam z Gienią. Po cichu liczyłam, że się u mnie zatrzyma, ale ciągnęła już do domu. Za 2-3 godziny powinna już być we własnym łóżku, jutro Wam pewnie złoży porządną fotorelację. Fantastyczne małżeństwo...
Na dobranoc kilka fotek z moich włości.
Młodszy dzieć zastanawia się, czy zdemolować cienisty kącik

Słoneczna strona domu

Masa róż n/n

Pierwszy kwiat 'Boule de Neige' z Rosarium

- Aska

Plany to ja mogę mieć, zobaczymy, jak będzie z kasą. Cieszyłam się na wielkie zakupy drzewiasto-krzewiaste, ale na razie musimy poczekać, bo niewykluczone, że uda się nam dokupić kawałek działki bezpośrednio przylegający do naszego płotu. W tym tygodniu powinniśmy wiedzieć na czym stoimy - trzymajcie kciuki! Ale lista roślin już zrobiona - taka mieszanka liściasto-iglasta.