Treissi na zielono cz.3
- Andziax007
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
- anoli
- Od: 3 lis 2007, o 16:26
Moniczko hibek cudny, wzdycham do hibków po wszystkich wątkach :P A co się stało z galerią hibkową?
Co do terenu to może daj zdjęcia widoku z góry? I patrząc na zdjęcie możesz sobie rozrysowywać planik
W sumie fajnie, zrobić coś co będzie ciekawie wyglądało z okna - jakąś kompozycję.
Co do terenu to może daj zdjęcia widoku z góry? I patrząc na zdjęcie możesz sobie rozrysowywać planik

Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
- treissi
- Od: 8 sty 2008, o 16:34
Dzisiaj wyskoczył mi niespodziewany wyjazd, więc nie miałam zabardzo czasu, ale... coś wymyśliłam.

Za przyzwoleniem ciotki (bo to ona w ubiegłym roku zrobiła sobie 'miejsce' pod płotem) postanowiłam sobie zrobić cosik pod płotem
Przyszła mi na myśl taka nieregularna rabatka. Tam gdzie to kółko miałby być migdałaek. Jak myślicie może tak być? Druga myśl to jakieś drzewka, np. tujki bądź jakieś krzaczki 'kolorowe'. Mam też niewielką forsycję, która wymaga przesadzenia, bo rośnie w cieniu.
A tutaj inne zdjęcia - może coś podpowiecie

Za przyzwoleniem ciotki (bo to ona w ubiegłym roku zrobiła sobie 'miejsce' pod płotem) postanowiłam sobie zrobić cosik pod płotem

A tutaj inne zdjęcia - może coś podpowiecie

- Andziax007
- Kontakt:
- treissi
Aniu myślałam o skalniaczku, ale nie wiem gdzieby go można upchnąć
Najbardziej przeszkadza mi to coś na środku... teraz ciotka wsadziła tam 3 róże... no i ta hmmm... choinka. Już myślałm, żeby jej obciąć dolne gałęzie i coś pod nią wsadzić...
P.S. Te kółka to wsadzone canny
Wiem, że beznadziejnie... sama się zastanawiam po co ja je tak wsadziłam... 

Najbardziej przeszkadza mi to coś na środku... teraz ciotka wsadziła tam 3 róże... no i ta hmmm... choinka. Już myślałm, żeby jej obciąć dolne gałęzie i coś pod nią wsadzić...
P.S. Te kółka to wsadzone canny

- Andziax007
- Kontakt:
- anoli
Nieregularna rabatka to świetny pomysł, tak jak Ania mówi w rogu mógłby powstać skalniaczek otoczony jakoś hostami. A jakiej wielkości rośnie migdałek? Jeśli nie jest bardzo duży, to będzie ciekawym elementem rabaty 

- treissi
Aniu który róg masz na myśli? Ten z prawej strony fotki? Tam nie ma jak, bo obok są porzeczki, A jakbym wycięła toby było krzyku... Natomiast po lewej stronie to jeszcze nie koniec - dalej jest jeszcze kawałek terenu kończący się na koszu.
W tym kwadracie są właśnie trzy krzaczki róz, wsadzone przez ciotkę. A canny w tych kółeczkach - nie wiem co mi strzeliło, żeby je tak wsadzić
W tym kwadracie są właśnie trzy krzaczki róz, wsadzone przez ciotkę. A canny w tych kółeczkach - nie wiem co mi strzeliło, żeby je tak wsadzić

- Andziax007
- Kontakt:
- treissi
Ilonko migdałka możesz zobaczyć u Kingi. Raczej wiele się nie zmieni jego wygląd od obecnego. Jest to drzewko na pniu. Myślałam, żeby pod nim posadzić jakieś wysokie kwiaty, a przed tymi kwiatami jeszcze coś niższego. Może hosty...
Jeśli chodzi o rozmowy z ciotką to nie ma najmniejszego sensu, bo to totalne bezguście...
Jutro zrobię jeszcze foteczki z 'dołu'. bo na tych nie widać zabardzo jak to wygląda.
Jeśli chodzi o rozmowy z ciotką to nie ma najmniejszego sensu, bo to totalne bezguście...

Jutro zrobię jeszcze foteczki z 'dołu'. bo na tych nie widać zabardzo jak to wygląda.
- anoli
Fotki się przydadzą, ale i teraz sporo widać. A ten róg przy choince jest do zagospodarowania? A i samą choinkę można wykorzystać, da troszkę cienie, a skalniak w jej pobliżu, plus jakieś miejsce do wypoczynku - byłoby super.