Z kwiatowego dworku "M & M" cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
LILA 51
1000p
1000p
Od: 14 maja 2008, o 21:48
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu, to będzie mój debiut w szczepieniu róży.Dzięki Hani, mam link do strony jak to trzeba zrobić.Jest tam wszystko szczegółowo opisane.
Twoje róże są piękne, jest co podziwiać.
pozdrawiam Lila
Zapraszam
Awatar użytkownika
ewa 30
200p
200p
Od: 29 mar 2009, o 14:52

Post »

MARYSIU
cud piękności w twoim ogrodzie i róże coraz piękniejsze pięknie ale ile pracy włożyłaś
Awatar użytkownika
Aszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2008, o 15:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu-też chcę oddzielić rabaty od trawnika ale tak,żeby można było kosiarką.Czy pod kostkę wykopujesz rowek i sypiesz sam cement?Równo z ziemią układasz-kurcze tak pytam bo muszę coś zrobić a nie mam konceptu a nie chcę póżniej walczyć z zielskiem w spoinach :shock: ale chyba nie ma tak dobrze.Trzeba się trawie i chwastom kłaniać
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Witaj Marysiu :D bajeczne Twoje różyce :D u mnie tylko pąki :cry: Wspaniale wygląda rabatka przy huśtawce, tylko siedzieć i podziwiać :D
Awatar użytkownika
mariasen
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 paź 2006, o 21:58

Post »

Mario, bardzo dziękuje, piękna ta róża. :lol: :lol: :lol:
Pozdrawiam Majka
spis wątków
wizytówka
Awatar użytkownika
maria5
1000p
1000p
Od: 18 wrz 2008, o 17:06

Post »

Monisiu może i dobrze że jeszcze u ciebie nie kwitną bo szybko przekwitają nie rozwijają się całkiem i tak jak by gniły od tego chłodu i deszczu :(

Ewuś ok będę zaglądać do ciebie :lol:

Lilu to trzymam kciuki może kiedyś ja spróbuję :lol: :lol:

Ewuś 30dziękuję ale to cieszy i będzie wygoda :lol: a dla mnie trochę miejsca na roślinki .

Olu najpierw rowek potem cement lekko wilgotny i kostka u mnie nie było jak wykosić kosiarką zawsze zostawały kępki trawy podkaszarka żyłkowa często się urywa żyłka więcej kosztowało nas nerwów. Udało mi się bardzo tanio kupić tą kostkę więc problem z głowy i nie będę się bała że mąż skosi mi młode nasadzenia.Na pewno odgrodziłam rabatkę od trawnika ale czy trawa będzie przerastać tego nie wiem dopiero z czasem się przekonam.

Agnieszko dziękuję ja po pracy właśnie tam siadam i odpoczywam.

Maju twoja też jest piękna ta na wejściu do ogrodu chyba, bo już pięknie ci kwitnie , moja najstarsza była przesadzana jesienią ale żyje i wypuściła dużo pędów zakwitnie trochę później a tak się o nią bałam, perukowiec też przeżył przeprowadzkę .
Awatar użytkownika
gohna
500p
500p
Od: 5 mar 2008, o 19:31

Post »

Witaj Mario,
od dawna oglądam sobie Twój ogródek a dziś przyszła pora, żeby się ujawnić :lol: . Bardzo mi się u Ciebie podoba, jestem zauroczona świetnie wykonanym oczkiem wodnym i tą niesamowitą ilością roślin. Róże zachwycające a rabtki porobiłaś świetne. Ja zastanawiam się ciągle czy u siebie tak nie zrobić, z tą kostką, ale do głowy mi nie przyszło, żebym miała to robić samodzielnie? A Ty piszesz, że to Ty zrobiłaś :shock: . Możesz Ty, mogę ja :lol: . Dziś przemyślę to ponownie, zaplanuję i do roboty :lol:
A na koniec powiem: dobrze jest mieć taką teściową, zazdroszczę Twojej synowej :lol:
Miłego, słonecznego dnia życzę :lol: :lol:
pozdrawiam serdecznie
gohna
Ogród gohny...
Awatar użytkownika
gohna
500p
500p
Od: 5 mar 2008, o 19:31

Post »

A i zapomniałabym, a z teorii to akurat jestem "obcykana" w tym temacie :wink: , jeśli zrobiłaś kostkę na samym cemencie, to trawa nie powinna przerastać. Ona przerasta jak jest za mało cementu a za dużo piasku. Mnie zdaża się pielić chodnik z kostki brukowej :shock:
Jeszcze raz dużo słońca życzę :lol:
pozdrawiam serdecznie
gohna
Ogród gohny...
Awatar użytkownika
maria5
1000p
1000p

Post »

Gosiu dziękuję za odwiedziny cieszę się że ci się podoba oczko , bo bardzo by u ciebie pasowało do twoich kamyków napisałam że układałam sama co nie znaczy że to koniec potem M wszystkie poziomował , dobijał i równał. Jestem taka dumna z tej pochwały że przeczytałam twój post synowej niech wie ;:113
Awatar użytkownika
Aszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2008, o 15:37

Post »

Dziękuję za opis....proste i jak piszesz łatwe do wykonania.Można zacząć od małej obwódki ,dla wprawy :lol: :lol: a mam taką :shock:
Awatar użytkownika
maria5
1000p
1000p

Post »

Na pewno się uda nie musisz od razu na cement, możesz na piasek i tak najważniejsze że kosiarka przejedzie :lol:
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

MARYSIU super obwódki jednak takie fale lepiej się prezentują niż proste boki . INGRID przeurocza ona też chyba pachnie
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
maria5
1000p
1000p

Post »

Jadziu dziękuję , a Ingrid nie pachnie albo ja nie mam węchu , już sama nie wiem bo wąchałam obok różową i ona pachnie :lol:

Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
evluk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2008, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

LILA 51 pisze:Marysiu, to będzie mój debiut w szczepieniu róży.Dzięki Hani, mam link do strony jak to trzeba zrobić.Jest tam wszystko szczegółowo opisane.
Twoje róże są piękne, jest co podziwiać.
Mogłabym poprosić w Twoim wątku Marysiu, Lilę o ten link z szczepieniem róż?zawczasu Dziękuję za namiary :)

Śliczne róże Marysiu, ja na swoje jeszcze czekam, zimno jest i leje.... :?
Awatar użytkownika
maria5
1000p
1000p

Post »

Evluczku jako że czytałam o problemie Lili podaję ci namiary
Lilu, od czego pomoce naukowe? Laughing

http://www.e-ogrody.com/tygodnik/szczep ... 8,320.html

http://www.castorama.pl/porady/ogrod/sz ... zacja.html
Moje róże też są biedne :(