Z kwiatowego dworku "M & M" cz.2
- LILA 51
- 1000p
- Od: 14 maja 2008, o 21:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marysiu, to będzie mój debiut w szczepieniu róży.Dzięki Hani, mam link do strony jak to trzeba zrobić.Jest tam wszystko szczegółowo opisane.
Twoje róże są piękne, jest co podziwiać.
pozdrawiam Lila
Zapraszam
Zapraszam
- Aszka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 wrz 2008, o 15:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marysiu-też chcę oddzielić rabaty od trawnika ale tak,żeby można było kosiarką.Czy pod kostkę wykopujesz rowek i sypiesz sam cement?Równo z ziemią układasz-kurcze tak pytam bo muszę coś zrobić a nie mam konceptu a nie chcę póżniej walczyć z zielskiem w spoinach
ale chyba nie ma tak dobrze.Trzeba się trawie i chwastom kłaniać

- maria5
- 1000p
- Od: 18 wrz 2008, o 17:06
Monisiu może i dobrze że jeszcze u ciebie nie kwitną bo szybko przekwitają nie rozwijają się całkiem i tak jak by gniły od tego chłodu i deszczu
Ewuś ok będę zaglądać do ciebie
Lilu to trzymam kciuki może kiedyś ja spróbuję
Ewuś 30dziękuję ale to cieszy i będzie wygoda
a dla mnie trochę miejsca na roślinki .
Olu najpierw rowek potem cement lekko wilgotny i kostka u mnie nie było jak wykosić kosiarką zawsze zostawały kępki trawy podkaszarka żyłkowa często się urywa żyłka więcej kosztowało nas nerwów. Udało mi się bardzo tanio kupić tą kostkę więc problem z głowy i nie będę się bała że mąż skosi mi młode nasadzenia.Na pewno odgrodziłam rabatkę od trawnika ale czy trawa będzie przerastać tego nie wiem dopiero z czasem się przekonam.
Agnieszko dziękuję ja po pracy właśnie tam siadam i odpoczywam.
Maju twoja też jest piękna ta na wejściu do ogrodu chyba, bo już pięknie ci kwitnie , moja najstarsza była przesadzana jesienią ale żyje i wypuściła dużo pędów zakwitnie trochę później a tak się o nią bałam, perukowiec też przeżył przeprowadzkę .

Ewuś ok będę zaglądać do ciebie

Lilu to trzymam kciuki może kiedyś ja spróbuję

Ewuś 30dziękuję ale to cieszy i będzie wygoda

Olu najpierw rowek potem cement lekko wilgotny i kostka u mnie nie było jak wykosić kosiarką zawsze zostawały kępki trawy podkaszarka żyłkowa często się urywa żyłka więcej kosztowało nas nerwów. Udało mi się bardzo tanio kupić tą kostkę więc problem z głowy i nie będę się bała że mąż skosi mi młode nasadzenia.Na pewno odgrodziłam rabatkę od trawnika ale czy trawa będzie przerastać tego nie wiem dopiero z czasem się przekonam.
Agnieszko dziękuję ja po pracy właśnie tam siadam i odpoczywam.
Maju twoja też jest piękna ta na wejściu do ogrodu chyba, bo już pięknie ci kwitnie , moja najstarsza była przesadzana jesienią ale żyje i wypuściła dużo pędów zakwitnie trochę później a tak się o nią bałam, perukowiec też przeżył przeprowadzkę .
Witaj Mario,
od dawna oglądam sobie Twój ogródek a dziś przyszła pora, żeby się ujawnić
. Bardzo mi się u Ciebie podoba, jestem zauroczona świetnie wykonanym oczkiem wodnym i tą niesamowitą ilością roślin. Róże zachwycające a rabtki porobiłaś świetne. Ja zastanawiam się ciągle czy u siebie tak nie zrobić, z tą kostką, ale do głowy mi nie przyszło, żebym miała to robić samodzielnie? A Ty piszesz, że to Ty zrobiłaś
. Możesz Ty, mogę ja
. Dziś przemyślę to ponownie, zaplanuję i do roboty
A na koniec powiem: dobrze jest mieć taką teściową, zazdroszczę Twojej synowej
Miłego, słonecznego dnia życzę

od dawna oglądam sobie Twój ogródek a dziś przyszła pora, żeby się ujawnić

A na koniec powiem: dobrze jest mieć taką teściową, zazdroszczę Twojej synowej

Miłego, słonecznego dnia życzę

-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 lis 2008, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Mogłabym poprosić w Twoim wątku Marysiu, Lilę o ten link z szczepieniem róż?zawczasu Dziękuję za namiaryLILA 51 pisze:Marysiu, to będzie mój debiut w szczepieniu róży.Dzięki Hani, mam link do strony jak to trzeba zrobić.Jest tam wszystko szczegółowo opisane.

Śliczne róże Marysiu, ja na swoje jeszcze czekam, zimno jest i leje....

- maria5
- 1000p
- Od: 18 wrz 2008, o 17:06
Evluczku jako że czytałam o problemie Lili podaję ci namiary
Lilu, od czego pomoce naukowe? Laughing
http://www.e-ogrody.com/tygodnik/szczep ... 8,320.html
http://www.castorama.pl/porady/ogrod/sz ... zacja.html
Moje róże też są biedne
Lilu, od czego pomoce naukowe? Laughing
http://www.e-ogrody.com/tygodnik/szczep ... 8,320.html
http://www.castorama.pl/porady/ogrod/sz ... zacja.html