Ogródek AGNESS cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 22:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Agnieszko, pytałaś o irysy żyłkowane, nic takiego z nimi nie robię, zasadziłam je dwa lata temu jesienią i tak sobie spokojnie rosną i kwitną ;) Może odpowiada im nasza torfowa gleba oraz niezwykle mokre jesień-zima-przedwiośnie.
Wspaniałe bratkowe zakupy, u mnie o takich mogę pomarzyć, tylko zwykłe bratki, i to też nic wymyślnego. A te Twoje czerwone i różowe, są rewelacyjne, w zasadzie w takich nietypowych kompozycjach kolorystycznych jak dla bratków. Fajne się uśmiechają z tej fotki. W ogóle fajne zakupy, tylko czekać na kwitnienie. :D
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Agnieszko , sporo tych bratków nakupiłaś , czy potem tyle samo kupujesz pelargonii :?: :?:
W jakich cenach są u Was bratki :?: :?:
Miłej i pogodnej niedzieli , myślę , że w nocy nie będzie przymrozków :!: :!: :!:
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Mój zawciąg niestety nie przeżył zimy ale trudno się mówi :lol: .
Dzięki za zaproszenie :D będę wpadać do Twojego ulubionego miejsca. :wink:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Witaj Aguś mi też najbardziej podobają się te rude :D Bylinki już wysadziłam na rabatkę, ale brateczki muszą poczekać do poniedziałku, ponieważ muszę kupić ziemię.

Cyntuś :D dziękuję :D tam gdzie kupowałam te roślinki widziałam jeszcze inne super bylunki, np mnóstwo różnych orlików, normalnej wielkości i miniaturek i inne byliny , których nawet nie znam . Muszę się koniecznie tam jeszcze wybrać :roll:

Witaj Grzesiu :D bardzo mi się podobają drobne brateczki, i jeśli się rozsiewają, to wysadzę je na rabatę, jak już będę wymieniała na pelargonie. Nie pokazałam jeszcze żółtych bratków które kupiła mi koleżanka, są to tylko 4 krzaczki, ale właśnie takich drobniutkich żółtych- są śliczne- później cyknę fotkę i pokażę :D

Alu, muszę koniecznie przesadzić te swoje iryski, bardzo mi się podobają i chciałabym mieć taką piękną kępkę - one przypominają mi motylki :D Może tam ziemia jest zbyt ścisła, przeniosę je w inne miejsce i ziemię wymieszam z kupczą, ona jest leciutka- może to zadziała pozytywnie :roll: A co do bratków, to faktycznie jest coraz więcej kolorków, już niedługo pewnie będą we wszystkich kolorach tęczy :D

Witaj Olu :D pelargonii potrzebuję nawet więcej niż bratków :roll: ale ja robię sobie sadzonki jesienią i wiosną, a dokupuję tylko troszkę- takie jakich nie mam, a spodobają mi się :D W tym roku niestety zostały mi tylko ze 2 kolorki, ponieważ jesienią miałam remont i nie miałam gdzie pochować donic, więc dopiero, jak okazało się że będzie spory mróz i zaczął sypać grad, po ciemku ok 10 wieczór na gwałt wnosiłam do pokoju donice, nie widząc nawet jakie kolory zabieram :roll: i okazało się że zabrałam tylko 2. :?
A co do bratków, to moim zdaniem są diabelnie drogie, kosztują 2 zł, mi Pan opuścił na 1,50 ponieważ kupowałam aż 70 krzaczków. Ale w ogóle u mnie okręg rolniczy, a warzywa i kwiaty bardzo drogie :roll

Elu szkoda, że zawciąg Ci nie przezimował, czy dużą już miałaś kępę :?: Moja kępka, którą już mam 2 lata słabo rozrasta się i niestety podsycha, mam nazieję, że z tymi kupionymi teraz będzie lepiej :roll:
x_m-i
---
Od: 19 cze 2007, o 09:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam Agnieszko, ale zrobiłaś zakupy ;:111 ;:111 ;:111 ;:111 . Rewelacja.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marcinie ja u Ciebie a Ty u mnie, i ja też zachwycałam się Twoimi zakupami :wink: :lol:
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p
Od: 18 kwie 2008, o 10:30

Post »

Witaj Aga :) Widzę szaleństwu niemalże nie było upustu :) Piekne bylinki :) mam też nadzieję że szybciuto pokażesz fotki ich stałego nasadzenia :) wkomponowane oczywiście w całość ogrodu bo pojedynczo już pokazałaś :)
Miej niedzieli
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Iwonko bardzo mi miło, że do mnie zajrzałaś :D Bylinki już wczoraj wysadziłam, ale jeszcze nie prezentują się zbyt ciekawie, nie mam jeszcze kamieni, żeby obłożyć rabatę i roślinki, no bo przecież rabatka jest powiększona, znowu ubyło trawnika :roll: :lol: Musiałam gdzieś umieścić roślinki, które zamówiłam z internetu :twisted:
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

Aga ale piękne zakupy ! Zaszalałaś .. ale kolorowo...

U mnie właśnie zaczynają kwitnąc zeszłoroczne bratki...to takie wdzięczne kwiatki:)
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Agusiu wspaniałe zakupy zrobiłaś, tyle piękności, chciałabym też trafić na takiego ogrodnika. Myślę, że teraz kiedy bardziej się ociepli, to na rynku pojawi się co raz więcej roślin. Niech twoje zakupy pięknie rosną.
Awatar użytkownika
Agawa
1000p
1000p
Od: 4 wrz 2008, o 10:33

Post »

Witam Agnieszko śliczności u Ciebie oglądam :D
słonecznie
Lidka
Agawa walczy w ogrodzie
Awatar użytkownika
EdytaB
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 12:19

Post »

Piękne te bratki - ja przymierzałam się do bratków ale moze za rok, zakupy naprawdę imponujące, dziędkuję za odpowiedź
Ogródek EdytyB

zapraszam
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Kontakt:

Post »

Halina Kwak pisze:
gloriadei pisze:Aguś,
u mnie sasanki po 3 latach wymierają :( , coś im nie pasuje, szkoda :cry:
Ale sa inne kwiatki na świecie :)
pozdrawiam :wink:
Ewuniu, to może miałaś ten gatunek sasanek, o którym ja czytałam, że należy je przesadzać, bo w przeciwnym razie zanikają :?
Może z moimi też tak będzie, ale wtedy kupię nowe sadzonki i znów będą rosły przez trzy lata :D
a gdzie czytalas o przesadzaniu sasanek??? :shock: Do tej pory mialam zakodowane, że sasanki tego nie lubią!
Awatar użytkownika
onka37
1000p
1000p
Od: 13 sie 2007, o 20:58

Post »

witaj Agnieszko! wpadłam pooglądać Twój wątek i muszę przyznać że ogródek przepiękny! tak się martwiłaś długą zimą a tu wiosna pełną gębą! a zdjęcia mistrzowskie ! czytam że dużo się napracowałaś a i widzę że zakupy udane
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

gloriadei pisze:
Halina Kwak pisze:
gloriadei pisze:Aguś,
u mnie sasanki po 3 latach wymierają :( , coś im nie pasuje, szkoda :cry:
Ale sa inne kwiatki na świecie :)
pozdrawiam :wink:
Ewuniu, to może miałaś ten gatunek sasanek, o którym ja czytałam, że należy je przesadzać, bo w przeciwnym razie zanikają :?
Może z moimi też tak będzie, ale wtedy kupię nowe sadzonki i znów będą rosły przez trzy lata :D
a gdzie czytalas o przesadzaniu sasanek??? :shock: Do tej pory mialam zakodowane, że sasanki tego nie lubią!
Mieszańce o mało spotykanych kolorach i różne udziwnione odmiany czasem bardzo krótko żyją...
Po ok. 3 latach zamierają i mówi się nawet ,że mają jakieś wady genetyczne :roll:
Najtrwalsze są odmiany fioletowe i o niepostrzępionych płatkach.
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”