Witaj
Aguś mi też najbardziej podobają się te rude

Bylinki już wysadziłam na rabatkę, ale brateczki muszą poczekać do poniedziałku, ponieważ muszę kupić ziemię.
Cyntuś

dziękuję

tam gdzie kupowałam te roślinki widziałam jeszcze inne super bylunki, np mnóstwo różnych orlików, normalnej wielkości i miniaturek i inne byliny , których nawet nie znam . Muszę się koniecznie tam jeszcze wybrać
Witaj
Grzesiu 
bardzo mi się podobają drobne brateczki, i jeśli się rozsiewają, to wysadzę je na rabatę, jak już będę wymieniała na pelargonie. Nie pokazałam jeszcze żółtych bratków które kupiła mi koleżanka, są to tylko 4 krzaczki, ale właśnie takich drobniutkich żółtych- są śliczne- później cyknę fotkę i pokażę
Alu, muszę koniecznie przesadzić te swoje iryski, bardzo mi się podobają i chciałabym mieć taką piękną kępkę - one przypominają mi motylki

Może tam ziemia jest zbyt ścisła, przeniosę je w inne miejsce i ziemię wymieszam z kupczą, ona jest leciutka- może to zadziała pozytywnie

A co do bratków, to faktycznie jest coraz więcej kolorków, już niedługo pewnie będą we wszystkich kolorach tęczy
Witaj
Olu 
pelargonii potrzebuję nawet więcej niż bratków

ale ja robię sobie sadzonki jesienią i wiosną, a dokupuję tylko troszkę- takie jakich nie mam, a spodobają mi się

W tym roku niestety zostały mi tylko ze 2 kolorki, ponieważ jesienią miałam remont i nie miałam gdzie pochować donic, więc dopiero, jak okazało się że będzie spory mróz i zaczął sypać grad, po ciemku ok 10 wieczór na gwałt wnosiłam do pokoju donice, nie widząc nawet jakie kolory zabieram

i okazało się że zabrałam tylko 2.
A co do bratków, to moim zdaniem są diabelnie drogie, kosztują 2 zł, mi Pan opuścił na 1,50 ponieważ kupowałam aż 70 krzaczków. Ale w ogóle u mnie okręg rolniczy, a warzywa i kwiaty bardzo drogie :roll
Elu szkoda, że zawciąg Ci nie przezimował, czy dużą już miałaś kępę

Moja kępka, którą już mam 2 lata słabo rozrasta się i niestety podsycha, mam nazieję, że z tymi kupionymi teraz będzie lepiej