Róża pienna- sztamowa

ODPOWIEDZ
sawka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lis 2011, o 21:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Róża pienna- sztamowa

Post »

Moja krzewiasta też kiepsko dlatego zastanawiam się nad pienną. Też mam wątpliwości chociaż bardzo by mi pasowała tam gdzie chcę posadzić.
Wydaje mi się że oferta róż piennych jest w tej chwili bardzo słaba niestety.

Może zbyt rozpieszczamy nasze Gizelki. W mojej miejscowości w wąskim miejscu pomiędzy wysokimi budynkami, pomiędzy tujami na dodatek, rośnie piękna GdF. Co roku jest tam dosłownie burza kwiatów.
Pozdrawiam. Sławka
Awatar użytkownika
furious
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 wrz 2010, o 11:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

sawka pisze: 13 maja 2024, o 23:01 pomiędzy tujami na dodatek, rośnie piękna GdF. Co roku jest tam dosłownie burza kwiatów.
Swoją z braku miejsca władowałem właśnie między dwie kilkumetrowe tuje :D Trochę się obawiam, że będą jej kradły całą wilgoć z gleby, ale skoro gdzie indziej się udało, to mam nadzieję.. 8-)
Awatar użytkownika
Palczak900
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 12 mar 2025, o 10:23
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Z własnego doświadczenia wiem, że róże sztamowe potrzebują regularnego nawożenia, szczególnie po pierwszym kwitnieniu - być może warto spróbować nawozu płynnego, który szybciej się wchłania. Ważne jest też, aby usuwać przekwitłe kwiaty, to pobudza roślinę do wytwarzania nowych pąków. Nie jestem jednak ekspertem, więc polecam skonsultować się z lokalnym ogrodnikiem ;)
Regulamin
ODPOWIEDZ

Wróć do „Róże”