Storczyki Marty
- Mala_MI
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 paź 2008, o 14:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Bardzo fajnie wyglądają te półeczki. tapeta też, taka radosna !
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Dziękuję bardzo za miłe komentarze
Fotki moich dwóch ulubionych storczyków. Cudna miniaturka i D. Nobile, który wciąż zachwyca mnie swoim intensywnym zapachem:

Reszta storczyków miewa się dobrze. Oncidium otwiera swoje przyrosty, więc mam nadzieję na jakieś pędziki. Sabotek puszcza kolejnego liścia, ale strasznie powoli on rośnie. No i mój zdechlaczek puszcza już 3go listka, wszystkie są bardzo malutkie i marniutkie. Wolałabym, żeby zamiast tych listków puścił korzonki. Siedzi teraz w keramzycie razem z Vanillą.

Fotki moich dwóch ulubionych storczyków. Cudna miniaturka i D. Nobile, który wciąż zachwyca mnie swoim intensywnym zapachem:

Reszta storczyków miewa się dobrze. Oncidium otwiera swoje przyrosty, więc mam nadzieję na jakieś pędziki. Sabotek puszcza kolejnego liścia, ale strasznie powoli on rośnie. No i mój zdechlaczek puszcza już 3go listka, wszystkie są bardzo malutkie i marniutkie. Wolałabym, żeby zamiast tych listków puścił korzonki. Siedzi teraz w keramzycie razem z Vanillą.
- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Baryczka
- Od: 8 wrz 2008, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Marto- półeczki bardzo ładne, sama bym takie chciała. Świetnie na niej wyglądają Twoje storczyki.
Białe Dend. nobile też cudne, podoba mi się
Ale najfajniejsza jest klaczka! Nasza Branka, jest prawie identyczna, tylko strzałkę na głowie ma szerszą, a grzywę dłuższą.
Białe Dend. nobile też cudne, podoba mi się

Ale najfajniejsza jest klaczka! Nasza Branka, jest prawie identyczna, tylko strzałkę na głowie ma szerszą, a grzywę dłuższą.
* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
Baryczko to Dendrobium codziennie zachwyca mnie swoim zapachem, który roznosi się po całym pokoju. Niesamowicie się cieszę, ze udało mi się samodzielnie doprowadzić do kwitnięcie tego storczyka. Kwitnie już jakieś 4 tyg, a kwiatki wciąż wyglądają na świeże. Jak przekwitnie to wędruje z powrotem na balkon 
Takie grubaski, to najbardziej pocieszne i kochane koniki. Nie dość, że są wygodne jak kanapa, to jeszcze niczego się nie boją. Ja na Wiki jeżdżę sama po kaszubskich trasach i jeszcze nigdy nic jej nie przestraszyło.

Takie grubaski, to najbardziej pocieszne i kochane koniki. Nie dość, że są wygodne jak kanapa, to jeszcze niczego się nie boją. Ja na Wiki jeżdżę sama po kaszubskich trasach i jeszcze nigdy nic jej nie przestraszyło.
- Baryczka
Na balkon? Czy to już nie za późno? Lepiej, gdyby stał przy uchylonym oknie, a w dzień tylko na dworze. Kwitnie pięknie, szkoda, gdyby przemarzł na balkonie.
Ja na Brance nie jeżdżę, bo się boję, na razie tylko ją rozpieszczam cukrem. Do niedawna nosiła ciążę, a teraz opiekuje się kilkumiesięczną Baśką (bardziej gorącokrwistą). Gdy Baśka dorośnie, może się odważę wsiąść na którąś z naszych klaczek.
Ja na Brance nie jeżdżę, bo się boję, na razie tylko ją rozpieszczam cukrem. Do niedawna nosiła ciążę, a teraz opiekuje się kilkumiesięczną Baśką (bardziej gorącokrwistą). Gdy Baśka dorośnie, może się odważę wsiąść na którąś z naszych klaczek.
Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
Jak przekwitnie to zobacze co z nim zrobię. Nad morzem klimat jest dużo delikatniejszy i mam nadzieję, że tak zimno jeszcze nie będzie. A jak nie to postawię go przy otwartym oknie, tak jak mówisz ;)
Wika jest bardzo młodą klaczką i została ujeżdżona przez zupełnych lajków. Jest leniwa i uparta, ale odważna. Teraz już dawno nie jeździłam, bo rozwaliłam popręg do siodła, ale w tym tygodniu się do niej wybiore. Jak już źrebaczek troche podrośnię, to spróbuj najpierw kłaść jakiś kocyk czy czaprak na grzbiet i powoli przyzwyczajaj ją. Takie grubaski to są wspaniałe wierzchowce
Wika jest bardzo młodą klaczką i została ujeżdżona przez zupełnych lajków. Jest leniwa i uparta, ale odważna. Teraz już dawno nie jeździłam, bo rozwaliłam popręg do siodła, ale w tym tygodniu się do niej wybiore. Jak już źrebaczek troche podrośnię, to spróbuj najpierw kłaść jakiś kocyk czy czaprak na grzbiet i powoli przyzwyczajaj ją. Takie grubaski to są wspaniałe wierzchowce

- Baryczka
Zazdroszczę Ci tego nadmorskiego klimatu. Ja bywam nad morzem góra tydzień, a wzdycham do niego cały rok.
Ujeżdżeniem źrebaczka zajmuje się mój brat. Też wolę konie zimnokrwiste, bo są spokojniejsze. Przekaż mizianko dla Twojej Wiki, może cukru z kosteczkę jeszcze
Ujeżdżeniem źrebaczka zajmuje się mój brat. Też wolę konie zimnokrwiste, bo są spokojniejsze. Przekaż mizianko dla Twojej Wiki, może cukru z kosteczkę jeszcze

Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila