U mnie mimo, że jeszcze malutkie to nie które już pączki pokazują, a przecież mogą być jeszcze mrozy
Narcyzy,żonkile - cz. 1
- Tulipan998
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 31 paź 2008, o 09:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
- Kontakt:
Re: Żonkile i narcyzy
Loki - ślicznie u Ciebie już zakwitły
.
U mnie mimo, że jeszcze malutkie to nie które już pączki pokazują, a przecież mogą być jeszcze mrozy
.
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
-
majka2103
- 100p

- Od: 9 mar 2011, o 21:13
Loki piękne wiosenne zwiastuny, cieszą oczy, moje potrzebują jeszcze duuużo słoneczka, aby tak uroczo wyglądały. 
- Locutus

- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Dziękuję wszystkim za ciepłe słowa. Przekażę narcyzom, będą z siebie dumne. 
@ Pestka ? Zima w tym roku była w Île-de-France bardzo surowa. Gazety szeroko rozpisywały się o syberyjskich mrozach i katastrofalnych śnieżycach. Co w praktyce oznacza, że mrozik potrzymał przez jakieś dwa tygodnie w grudniu (w dzień około -1°C, w nocy do -6°C), a także parę razy spadło kilka centymetrów śniegu (co i tak oznaczało kompletny paraliż wszystkiego ? nie jeździły autobusy, nie latały samoloty, pociągi kursowały ledwo-ledwo, drogi były zablokowane, a ludzie spali w pracy, bo do domów nie mieli jak wrócić).
Pozdrawiam!
LOKI
@ Pestka ? Zima w tym roku była w Île-de-France bardzo surowa. Gazety szeroko rozpisywały się o syberyjskich mrozach i katastrofalnych śnieżycach. Co w praktyce oznacza, że mrozik potrzymał przez jakieś dwa tygodnie w grudniu (w dzień około -1°C, w nocy do -6°C), a także parę razy spadło kilka centymetrów śniegu (co i tak oznaczało kompletny paraliż wszystkiego ? nie jeździły autobusy, nie latały samoloty, pociągi kursowały ledwo-ledwo, drogi były zablokowane, a ludzie spali w pracy, bo do domów nie mieli jak wrócić).
Pozdrawiam!
LOKI
Dzięki LOKI za informacje hahahhahhaha.Kurde znowu z zarobków będą nici
Jak widziałam pierwszy raz te ich drogi i serpentyny to już sie nie dziwię ,że spali w pracy hihihi.Ja bywam w okolicach Cholet ,a tam jak robi się szklanka na asfalcie to podjechać pod górę nie idzie 
- Locutus

- Kontakt:
Wiesz, Pestka, w regionie paryskim to zasadniczo drogi w miarę proste są. ;-)
Pozdrawiam!
LOKI
Pozdrawiam!
LOKI
- Locutus

- Kontakt:
- Justka
- 500p

- Od: 26 lip 2010, o 18:24
A moje żonkile zakupione luzem w Realu przerodziły się w tulipanki chyba
, a miała być rabatka żonkilowo hiacyntowa.
Każdy ma taki świat, jaki widzą jego oczy.
Jose Saramago
Jose Saramago
- Locutus

- Kontakt:
@ Pestka ? dzięki. A najbardziej mnie powala to, że te białe z żółtymi środkami całkiem zbielały w międzyczasie (por. moje poprzednie fotki w tym wątku).
@ Justka ? może ktoś zrobił przewalankę w kartonach z cebulkami i wszystko wymieszał, zanim kupiłaś? Zdarzają się tacy dowcipnisie...
Pozdrawiam!
LOKI
@ Justka ? może ktoś zrobił przewalankę w kartonach z cebulkami i wszystko wymieszał, zanim kupiłaś? Zdarzają się tacy dowcipnisie...
Pozdrawiam!
LOKI
-
Cebule Kwiatowe
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 28 wrz 2010, o 19:20
PESTKA@ pisze:Pozostaje mi modlić sie ,ze moje żonkile przywiezione z Francji będą tak samo piekne jak TwojeW zeszłym roku przywiozłam sobie dość sporo i kwitły cudnie....a swoją drogą;bo miałam już ciebie spytać wcześniej.....Jaka zima była w tym roku u Ciebie???Czy sadownicy liczą już straty czy może czekają do wiosennych przymrozków?????
No i proszę,narcyzy przywozi się z Francji , myśle że drogo a u mnie tysiące w10ciu odmianach. Jak zaczną kwitnąć bedą fotki,(ceny hurtowe).Okwiecimy całą Polskę.

- Zibi_41

- Od: 11 maja 2010, o 21:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No i wspaniale że kolejny hodowca dołączył , jak widzę na zdjęciach to nie tylko narcyzy

Pozdrawiam Euzebiusz , Od ugoru do ... cz.1, Część 2,
Moje wątki, Sprzedam sadzonki chryzantem drobnokwiatowych 2024r
Moje wątki, Sprzedam sadzonki chryzantem drobnokwiatowych 2024r
- Galadriela
- 500p

- Od: 22 wrz 2009, o 13:58
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Śliczny 
A znasz może nazwę tej odmiany? Mam takie od niepamiętnych czasów i nurtuje mnie co to za cudo ;) Tym bardziej że właśnie je najbardziej lubię
A znasz może nazwę tej odmiany? Mam takie od niepamiętnych czasów i nurtuje mnie co to za cudo ;) Tym bardziej że właśnie je najbardziej lubię
- Locutus

- Kontakt:
Nie, nie znam. Moje narcyzy były kupione jako mieszanka pięciu cebulek na wariata w osiedlowym sklepiku Leader Price, do którego wybrałem się po mięso i warzywa. :-P
Pozdrawiam!
LOKI
Pozdrawiam!
LOKI
Pod warzywa to jeszcze można narcyzy podciągnąć, ale pod mięso? 
Pozdrawiam serdecznie,
- Locutus

- Kontakt: