Kwiatki Grazki2211
Grazia - trzeba optymistycznie: papryczki na pewno zaowocują i będą pyszne na zakąchę lub na leczo. W późniejszym terminie parapety też się zwolnią, to będziesz mogła poszaleć z zakupami nowych piękności, a póki co, kwiaty na stoliczkach, ławach itp. to przecież piękna ozdoba domu i zawsze można dorobić jakąś wiszącą półeczkę w pobliżu okna...
Ja też staram się być powściągliwa w kupowaniu nowych storczyków ale zwykle w sklepie i tak mi rozum odbiera, i najpierw kupuję a potem się zastanawiam, gdzie ja tego kwiata wcisnę.
Ja też staram się być powściągliwa w kupowaniu nowych storczyków ale zwykle w sklepie i tak mi rozum odbiera, i najpierw kupuję a potem się zastanawiam, gdzie ja tego kwiata wcisnę.
- grazka2211
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 paź 2008, o 11:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Justynko dziękuje za odwiedziny.Niestety po papryczkach przyjdzie kolej na piwonie.Leci do mnie 50 nasionek jak wzejdą do znowu będę miała parapety pełne ;:2
doniczkowe , prace mojej córki ZAPRASZAM.
Przepraszam za błędy w tekstach .Winą jest sprzęt z którego korzystam .
- grazka2211
Renatko dziękuje.Z tymi ostatnimi to nie odwaga ale niewiedza mojego partnera.Zamówił,zapomniał bo długo na nie czekał a na dodatek nie sprawdził jakie mają wymagania.No cóż dobrze że mam na zbyciu jeszcze nie wielkie akwarium to wrzucę je do niego aby dobrze mi rosły. Tylko nie wiem co potem jak już będą duże 

- Baryczka
- Od: 8 wrz 2008, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Grażynko, nie martw się na zapas! Będzie dobrze, choć widzę, że rzuciłaś się na głęboką wodę
Poradzisz sobie! Myślę, że w akwa będzie im dobrze, a Tobie będzie łatwiej utrzymać odpowiednią wilgoć.
Trzymam kciuki za Ciebie i Twoich podopiecznych!

Trzymam kciuki za Ciebie i Twoich podopiecznych!
* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
- grazka2211
To nie ja się rzuciłam chociaż lubię wyzwania tylko mój facet.Oj kciuki mi się przydadzą i to bardzo.
A czy ktoś mi może doradzi co z tą korą dla gadów będzie dobra czy nadal mam zamawiać chipsy kokosowe na zapas.
Moje nowości umieściłam tak,jeszcze muszę dokupić sphangnum lub karmazyn
i podsypać spód.Co będzie lepsze?
A czy ktoś mi może doradzi co z tą korą dla gadów będzie dobra czy nadal mam zamawiać chipsy kokosowe na zapas.
Moje nowości umieściłam tak,jeszcze muszę dokupić sphangnum lub karmazyn

- grazka2211
Justynko dziękuje za odpowiedz i odwiedziny.Te rybki tak dla odmiany.Jeszcze trochę i sama chyba będę żyła w akwarium 

Grażynko, jestem pełna podziwu dla Ciebie. W ogrodzie ciężko roślinki przelać czy zniszczyć. W domu trzeba wykazać się prawdziwą wiedzą i talentem. To dopiero sztuka stworzyć im takie warunki by zakwitły. Kocham kwiaty, ale z bólem serca odchodzę od tych które są trudne (dla mnie) w uprawie. U mnie królują juki, draceny, scindapsus i difenbachia.
U Ciebie mogę oko nacieszyć.
U Ciebie mogę oko nacieszyć.
Pozdrawiam serdecznie Alina
Ze śmietniska do rajskiego ogrodu
- grazka2211
Alinko dziękuje za odwiedziny.U mnie nie zawsze wszystko rośnie tak jak bym chciała,a i też nie wkładam tyle serca co inne forumowiczki.Ty masz piękny ogród o którym mogę tylko pomarzyć.Nie ważne co bym posadziła to w 50 lub nawet 100% pożarte przez ślimaki lub jakieś inne robactwo.Juki, difenbachie,draceny i wszystkie inne kwiatuszki które masz też są piękne i jest ich różnorodność 

Po tylu nieudanych próbach uprawy różnych kwiatów M zakochał się w storczykach. Codziennie do nich zagląda. ale o dziwo nie podlewa jak kiedyś. Kupiłam mu takiego. Ponieważ bardzo się spieszyłam ( dzwonił i mnie popędzał co tak długo?) dostałam ochrzntus za to że nie przyjrzałam się korzeniom. I bądż tu dobra dla faceta
Kiedy przyjrzałam się im w domu, to najchętniej bym je ciachnęła, ale nie wiem czy można teraz kiedy kwitną
Biały storczyk który ma od pażdziernika ubr. pięknie mu kwitnie. Podziwiam go, więc chodzi dumny jak paw.

Biały storczyk który ma od pażdziernika ubr. pięknie mu kwitnie. Podziwiam go, więc chodzi dumny jak paw.

Pozdrawiam serdecznie Alina
- grazka2211
Alinko ja zazwyczaj po zakupie nawet kwitnącego oglądam korzenie i to co mi się nie podoba to obcinam-zgniłe,suche itp.W razie czego to też zmieniam podłoże.Wybór zostawiam Tobie lub lepiej Twojemu mężowi żeby się nie czepiał.Na następny raz niech Ciebie nie popędza to dostanie porządnego.Gratulacje dla męża za cierpliwość i długo kwitnącego Białaska ;:91
- grazka2211
Długo mnie tutaj nie było więc dla odświeżenia wątku pochwale się moim dzisiejszym zakupem
muszę dodać że wybrała go dla mnie moja córka z okazji mojego małego święta
które będe miała niebawem

- AnnaL
- Od: 2 lut 2008, o 14:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Gratuluje zakup bardzo ładny- niech Ci długo kwitnie. 

Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam
))
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam