Wystawa storczyków w Warszawie- LUTY 2009
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Agatko, aparat sam zdjęć nie robi, z każdego aparatu można 'wycisnąć' fajne zdjęcia, tylko trzeba go poznać. I trochę się wyedukować w kwestiach fotografii ;)
A obiektywy to już inna kwestia, nie znam aparatu do którego obiektywy kosztują tylko i wyłącznie 2000zł, fakt, na prawdę dobre obiektywy kosztują sporo, ale dobre obiektywy można kupić za ok. 300zł. Jakbyś chciała, to mogę pomóc w tej kwestii.
A obiektywy to już inna kwestia, nie znam aparatu do którego obiektywy kosztują tylko i wyłącznie 2000zł, fakt, na prawdę dobre obiektywy kosztują sporo, ale dobre obiektywy można kupić za ok. 300zł. Jakbyś chciała, to mogę pomóc w tej kwestii.

- Storczykowa
- Storczykowa
ale Phalaenopsisów jest za mało. one są dla mnie najbardziej interesujące i zwracam uwagę przede wszystkim na nie. i na Vandowate.śnieżka pisze:Karolina, dobrze, że wcięło trochę postów, bo dzięki temu mogłam te fotki obejrzeć. Wcześniej jakoś musiałam je przeoczyć. Fotki bardzo interesujące, a roślinki w ogóle super. Fajnie, że sporo sabotków uchwyciłaś. Dzięki za relację z wystawy.
znalazłam zdjęcie podobnej rośliny, nosi nazwę Dtps. Joy Nancy Lady: http://www.bigleaforchids.com/coppermin ... 2&pos=1375EWA K pisze:
...jescze taki maluszek -co to jest?

Edyta
Storczykowa jak masz trochę czasu, a chcesz nauczyć się robić zdjęcia, to albo rób ich dużo, potem przeglądaj na kompie i patrz co było źle i co było dobrze, w internecie jest masa poradników czy tekstów o fotografii, dla początkujących szczególnie.
Phalaenopsisów nie fotografowałam za bardzo, bo tak na prawdę mamy ich na co dzień baaardzo dużo i nie trzeba iść na wystawę żeby je oglądnąć, a na tej wystawie był ogrom innych pięknych storczyków, których nie widuje się często.
Agatko śmiało pisz, postaram się odpowiadać na wszystkie pytania, ew. na priv mogę udostępnić swój numer GG, żeby się lepiej rozmawiało
Śnieżko bo ja zdjęcia z wystawy wrzuciłam tu bodajże we wtorek, bo troszkę pracą zawalona byłam, więc relacja troszkę spóźniona ;)
Sabotki obfotografowałam ze wszystkich stron
Było ich całe mnóstwo, a niektóre były przeogromne, nie przypuszczałam, że mogą być aż tak duże. Poza tym, są baaardzo fajnym tematem do fotografowania ;:165
Art, dziękuję bardzo
Phalaenopsisów nie fotografowałam za bardzo, bo tak na prawdę mamy ich na co dzień baaardzo dużo i nie trzeba iść na wystawę żeby je oglądnąć, a na tej wystawie był ogrom innych pięknych storczyków, których nie widuje się często.
Agatko śmiało pisz, postaram się odpowiadać na wszystkie pytania, ew. na priv mogę udostępnić swój numer GG, żeby się lepiej rozmawiało

Śnieżko bo ja zdjęcia z wystawy wrzuciłam tu bodajże we wtorek, bo troszkę pracą zawalona byłam, więc relacja troszkę spóźniona ;)
Sabotki obfotografowałam ze wszystkich stron

Art, dziękuję bardzo

- Storczykowa
chcę umieć robić dobre zdjęcia, ale moim aparatem nie zrobię lepszych niż te, co robię. to zwykły aparat, nie przeznaczony do zdjęć roślin, więc zdj. nie są idealne, ale i tak dość wyraźne.Storczykowa jak masz trochę czasu, a chcesz nauczyć się robić zdjęcia, to albo rób ich dużo, potem przeglądaj na kompie i patrz co było źle i co było dobrze, w internecie jest masa poradników czy tekstów o fotografii, dla początkujących szczególnie.
co do Phalaenopsisów, to moje ulubione, więc dla mnie są bardzo interesujące i zawsze jak widzę zdjęcia z wystaw to przede wszystkim oglądam zdj. Phalaenopsisów. jak jestem na wystawie to przede wszystkim zwracam uwagę na Phal. i Vandy. jak będę na wystawie, może porobię zdjęcia, ale pewnie będą to przede wszystkim Phalaenopsisy, Vandowate, a z innych te o dużych, pięknych kwiatach. maleństwa, które ledwo widać albo te o nieatrakcyjnych kwiatach nie będę focić.