Ogródeczek:) - marivsz

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
marivsz
1000p
1000p
Od: 9 sie 2008, o 19:20
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

fotki ptaszysk musze dopiero porobić,ale obecnie brak czasu. A teraz kilka nowych fotek Pierwsza roślina w ogrodzie za moje pieniądze:) odwięcza się co roku pieknym kwitnieniem i zapachem jaki się wokół niej unosi:)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

a to mój ulubieniec
Obrazek
marivsz
1000p
1000p

Post »

Oj nie zdążyłem zapodać zdjęć wszystkich moich azalii, obecnie jeszcze kwitnie czerwona także ją zaprezentuje:)

Obrazek

A i przybyły do ogrodu dwie roślinki: Continus coggygria 'Golden Spirit'

Obrazek

oraz Fagus sylvatica 'Purpurea Pendula'

Obrazek

Kiedyś pokazywałem fotki takiego drzewka na żółto kwitnącego, to teraz zaprezentuje jej strączki:) chyba jest to jakaś odmiana akacji...

Obrazek

a i dzisiaj zauważyłem że juki puszczają juz pąki oraz trytoma

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Faaaaajnie!

Ta czerwona azalia jest po prostu zabójcza!

I czekam na relację z prowadzenia żółtego perukowca, zapowiada sie ciekawie.
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
Janek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 21 paź 2006, o 13:58
Kontakt:

Post »

no trytomy i jukki już prą do góry widzę. moje jeszcze nic a nic. a tak swoją drogą to jak wysokie masz kwiatostany trytom zazwyczaj tak mniej więcej?
Mój Ogródcz. 1 cz. 2
Zapraszam!
marivsz
1000p
1000p

Post »

Tego Ci nie powiem:PPP bo w tamtym roku je wysiałem, także bedą kwitnąć pierwszy raz. Ale w Łańcucie jak byłem to juz kwitły, także wysokość około 80cm :)
ogródeczek
storczyki
"Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna. "
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Witaj Mariuszu masz przepiękny ogród :D śliczne rośliny i rewelacyjne pomysły aranżacyjne :D Bajecznie wygląda ten dywan z szyszek, jeśli pozwolisz to odgapię go od Ciebie :wink: :lol: Wspaniałe kolorowe azalie, obok rh najpiękniejsze krzewy wiosny :D
Awatar użytkownika
Janek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 21 paź 2006, o 13:58
Kontakt:

Post »

no to myślę że moim przesadzenie w większe słońce dobrze zrobi, bo miały zawsze tak koło 40-50. zobaczymy co wymyślą w tym roku :)
Mój Ogródcz. 1 cz. 2
Zapraszam!
marivsz
1000p
1000p

Post »

AGNESS no to może się spotkamy w lesie:) ja też się wybieram po szyszki bo nowa "wysepka" się szykuje, a i po zimie trzeba uzupełnić. Uważaj na kleszcze i zwierzęta, bo mnie ostatnio dzik postraszył :D
ogródeczek
storczyki
"Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna. "
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To Ty musiałeś zawędrować w jakieś dzikie leśne ostępy jeśli spotkałeś się z dzikiem :wink: :lol: A kleszcze to paskudztwo, ale od czego spreje :wink: :lol:
Awatar użytkownika
tomko34
1000p
1000p
Od: 31 mar 2009, o 21:07

Post »

Piękne zdjęcia azalii,wszystko super się prezentuje,Agnes nie trzeba zachodzić w jakieś dzikie leśne ostępy że by spotkać dzika ,moja teściowa mieszka 500m od lasu i notorycznie dziki podchodzą jej pod dom,cała rodzinka
marivsz
1000p
1000p

Post »

Jeśli chodzi o zwierzyne to wszędzie jest jej pełno, jeśli chodzi o dziki to co roku nawiedzały działke wiosną, ale teraz jest pies i ogrodzenie także...:) a jeśli chodzi o szyszki to uważaj bo raz nazbierałem kosz chyba za świeżych i się potem wysiały u mnie, i plewienie odchodziło...:)
ogródeczek
storczyki
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kurcze, tyle mam plewienia zielska ogrodowego i jeszcze z szyszkami mam sobie z lasu przynieść :evil: :wink: :lol: ale po szyszki i tak pojadę :roll: :lol: A co do zwierzyny, to faktycznie jest jej mnóstwo, ale ja ją widuję tylko po zmroku jak przechodzą przez ulicę, sarenki, łosie, raz nawet 2 wilki :D W dzień jakoś się dobrze kryją :lol:
Awatar użytkownika
ania k
200p
200p
Od: 4 lis 2008, o 10:38

Post »

Obrazek
Może to karagana syberyjska.
marivsz
1000p
1000p

Post »

Ania k dziękuję, właśnie to ta roślina:) powiem że nic o niej nie wiedziałem, bo rośnie sobie już u mnie z 7 lat, tylko że jest cięta bardzo często, żeby utrzymać formę... bo przyrost roczny ma duży.
ogródeczek
storczyki
Awatar użytkownika
ania k
200p
200p
Od: 4 lis 2008, o 10:38

Post »

A w tle to chyba perukowiec? Wiesz jaka to odmiana?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”