W.o...Kredytach, kartach kredytowych, bankach
-
- 50p
- Od: 3 sie 2009, o 19:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: W.o...Kredytach, kartach kredytowych, bankach
Ja polecam PKO Bank Polski S.A. - na pewno wybierzesz coś dla siebie. 

Bardzo jestem ciekaw co w PKO jest do wyboru, poza kosmicznymi opłatami.
Nie wdawaj się z głupim w długie rozmowy i nie chodź do tego, kto nie ma rozumu.
Strzeż się go, byś nie miał przykrości i byś się nie splamił przez zetknięcie z nim.
Unikaj go, a znajdziesz wytchnienie i nie doznasz rozgoryczenia z powodu jego nierozumu.
Strzeż się go, byś nie miał przykrości i byś się nie splamił przez zetknięcie z nim.
Unikaj go, a znajdziesz wytchnienie i nie doznasz rozgoryczenia z powodu jego nierozumu.
PKO i Pekao przerabiałem i podziękowałem.
Potrzeba mi konto do transakcji online i z kartą debetową, konto co nie będzie w skali roku kosztowało majątek!
Myslałem o koncie T-Mobile, ale niestety to także usługa świadczona przez Alior więc prędzej czy później zmienia warunki i trzeba będzie słono płacić.
Potrzeba mi konto do transakcji online i z kartą debetową, konto co nie będzie w skali roku kosztowało majątek!
Myslałem o koncie T-Mobile, ale niestety to także usługa świadczona przez Alior więc prędzej czy później zmienia warunki i trzeba będzie słono płacić.
-
- 50p
- Od: 3 sie 2009, o 19:14
Jak dawno korzystałeś z PKO? Myślę, że konto za zero nie jest najgorsze.
No już sporo lat minęło.
A może ktoś korzysta z wirtualnych kont?
A może ktoś korzysta z wirtualnych kont?
- Andzia84
- 1000p
- Od: 23 sty 2014, o 15:51
Wirtualny? To tylko MBank
Mój eM korzysta i naprawdę jest to konto warte polecenia. Nie ma opłaty za prowadzenie, przelewy, kartę (może tylko za wydanie nowej karty?) Warto poczytać.
A ja przekształciłam swoje stare konto w PKO, gdzie opłaty skoczyły do 12 zł msc plus za przelewy itd na 'konto za 0' i też jestem bardzo zadowolona. Wystarczy zrobić miesięcznie operacje za pomocą karty na 200 albo 300 zł (nie pamiętam)

A ja przekształciłam swoje stare konto w PKO, gdzie opłaty skoczyły do 12 zł msc plus za przelewy itd na 'konto za 0' i też jestem bardzo zadowolona. Wystarczy zrobić miesięcznie operacje za pomocą karty na 200 albo 300 zł (nie pamiętam)
Zbudowałam dom, urodziłam syna, czas posadzić drzewo 
Gdzieś tam na końcu świata...mój raczkujący ogródek
Gdzieś tam na końcu świata cz.2

Gdzieś tam na końcu świata...mój raczkujący ogródek
Gdzieś tam na końcu świata cz.2
-
- 10p - Początkujący
- Od: 1 kwie 2015, o 08:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kredytu nie mam, ale mam konto z kartą w mBnak i chyba zrezygnuję z karty, bo od kwietnia jak nie zrobię zakupów za min. 300 zł to opłata za kartę wynosi 6 zł! To jest chore
Coraz gorzej z tymi bankami. Niedługo wprowadzą opłaty za rozmowy z pracownikami placówek. Nie ma co, trzeba lokować pieniądze w skarpetę lub materac.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 lis 2012, o 18:13
Mam kartę w innym banku (ING) i też jest zapis o minimalnych obrotach kartą. Wystarczy jedno tankowanie do pełna i warunek spełniony. Gdybym miał sumować codzienne zakupy to chyba trudno byłoby uzbierać wymagane minimum ?klaudynserafin pisze:Kredytu nie mam, ale mam konto z kartą w mBnak i chyba zrezygnuję z karty, bo od kwietnia jak nie zrobię zakupów za min. 300 zł to opłata za kartę wynosi 6 zł! To jest chore
Alleluja, że zamknąłem konto w Alior lichwie. Właśnie poczytałem o nowych warunkach, które od 1.07.15 wchodzą w życie. Opłaty, opłaty, opłaty za wszystko!! Trzeba być bardzo bogatym by trzymać u nich swoje pieniądze.
http://www.aliorbank.pl/pl/o_banku/cent ... lior-Banku
http://www.aliorbank.pl/pl/o_banku/cent ... lior-Banku
Tu nie chodzi o to, tylko o zasadę. Nie płacę kartą bo to jest dla nas konsumentów szkodliwe. Płacenie kartą podwyższa ceny towarów i usług.miki331 pisze:Mam kartę w innym banku (ING) i też jest zapis o minimalnych obrotach kartą. Wystarczy jedno tankowanie do pełna i warunek spełniony. Gdybym miał sumować codzienne zakupy to chyba trudno byłoby uzbierać wymagane minimum ?klaudynserafin pisze:Kredytu nie mam, ale mam konto z kartą w mBnak i chyba zrezygnuję z karty, bo od kwietnia jak nie zrobię zakupów za min. 300 zł to opłata za kartę wynosi 6 zł! To jest chore
Nie wdawaj się z głupim w długie rozmowy i nie chodź do tego, kto nie ma rozumu.
W.o...Kredytach, kartach kredytowych, bankach
Przecież prowizje przy płatnościach został mega mocno obniżone, to już nie jest tyle co kiedyś. Poza tym - Biedronka wprowadziła płatności kartą i cen nie podwyższyła, więc o czym mowa? A co do minimalnych kwoty płatności kartą - na indywidualnym w idea banku mają 100 zł minimum, Tak czy siak zawsze trzeba się wczytywać w temat, bo niektóre oferty są czasowe.
Niezależnie w jakim banku posiadacie kartę kredytową lub zamierzacie ją posiadać - przeczytajcie ten artykuł http://www.finansowaprzystan.pl/jak-dzi ... ytobiorcy/
Nie wiem czy mega, bo pewna laleńka z citybanku powiedziała mi że prowizje dochodzą do 3 procent. Poza tym podniesienie ceny może być minimalne i niezauważalne, jak pisałem wcześniej chodzi o zasadę. Płacenie kartą konsumentowi nic nie daje, poza bankiem.gosikos pisze:Przecież prowizje przy płatnościach został mega mocno obniżone, to już nie jest tyle co kiedyś. Poza tym - Biedronka wprowadziła płatności kartą i cen nie podwyższyła, więc o czym mowa? A co do minimalnych kwoty płatności kartą - na indywidualnym w idea banku mają 100 zł minimum, tam macie to - https://www.ideabank.pl/ranking-kont-bankowych Tak czy siak zawsze trzeba się wczytywać w temat, bo niektóre oferty są czasowe.
- Miododajna
- 50p
- Od: 17 sie 2016, o 11:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Też mam konto w mbanku. Chamstwo by takie cyrki wyprawiać 6zł za nie użycie karty na 300 zł. Kiedyś nie zwracałam uwagi i płaciłam kartą bo mi wygodnie tak było. Po wprowadzeniu przez nich limitów zaświeciła się czerwona lampka. Zarabiacie na prowizji i chcecie jeszcze więcej? Od tej pory liczę na historii konta ile wydałam pieniędzy płacąc kartą i ni eprzekraczam ich limitów. Chytry bank 2x traci.
Jak jest w Waszych bankach, też macie takie wysokie limity?
Decoy dobrze mówi, że płatność kartą to koszt dla sprzedawcy i albo bierze na siebie albo dodaje do marży sklepu.
Jak jest w Waszych bankach, też macie takie wysokie limity?
Decoy dobrze mówi, że płatność kartą to koszt dla sprzedawcy i albo bierze na siebie albo dodaje do marży sklepu.