Ogród Marylii...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marylko

U mnie od rana piękna pogoda,czyściutkie niebo słoneczko,aż żyć się chce :D .

Masz wiele ciekawych roślinek, małe co nieco posadzę u siebie :twisted: ,podróż po twoim ogrodzie była przyjemnoscią :D .

Życzę słoneczka

Pozdrawiam
maryla73ab
1000p
1000p
Od: 26 sie 2008, o 19:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

tija pisze:Marylko

U mnie od rana piękna pogoda,czyściutkie niebo słoneczko,aż żyć się chce :D .

Masz wiele ciekawych roślinek, małe co nieco posadzę u siebie :twisted: ,podróż po twoim ogrodzie była przyjemnoscią :D .

Życzę słoneczka

Pozdrawiam
...Dziękuje,jak ja ci zazdroszcze tej pięknej pogody u mnie dalej szaro i pada to już drugi tydzien ,zaczyna robić się małe bagienko,a ja chce pogody słonca jeszcze...
pozdrawiam Maryla...

Moje wątki
Awatar użytkownika
Dorota-C
500p
500p
Od: 25 wrz 2007, o 21:18

Post »

Śliczny masz ogród Marylko :D
Podobają mi się bardzo Twoje kwiatowe rabatki ;:138 a perukowiec jest cuuudowny :shock:
Mój perukowiec padł tej zimy ale posadziłam następnego.

A pogoda rzeczywiście nas nie rozpieszcza :( u mnie tak samo pada i pada a tyle pracy w ogrodzie...
"Wszędzie kwitną kwiaty dla tego, kto chce je dostrzec."
Storczyki i ogródekDorotki
Doniczkowe
Awatar użytkownika
reniazt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Marylko - ale u ciebie ładnie w ogrodzie. Śliczne rabatki i bardzo ładne lilie.
A czy paulowania u ciebie zimą nie przemarza? Jak ją zabezpieczasz na zimę?
Pozdrawiam, Renia
W moim ogrodzie cz.1, cz.2, cz.3
Awatar użytkownika
rochrza
200p
200p
Od: 5 kwie 2008, o 13:37

Post »

Dzień dobry ! Witam Cię bardzo słonecznie ! Turki to faktycznie zwane przez Ciebie śmierdziuszki - czy możesz mi podać nazwę tych żółciutkich , drobnych , które rosną w pobliżu ? A paulownię masz imponującą - hodowałaś ją z nasiona , czy miałaś sadzonki ? Ja próbuję z nasion , mam już małe roślinki , ale coś niedomagają . Zamieściłam nawet pytanie i zdjęcia na ten temat w dziale "Diagnostyka...",ale jakoś do dzisiaj nikt się nie wypowiedział . Pozdrawiam .
maryla73ab
1000p
1000p

Post »

reniazt pisze:Marylko - ale u ciebie ładnie w ogrodzie. Śliczne rabatki i bardzo ładne lilie.
witam cie ... ja swojej nie zabezpieczam ,zeszłą zimę jedna tylko chyba troche przemarzła ale one odbijają od korzenia wiec nie zabezpieczam ,to dzewko jest szybko rosnące to i tak ma inponujące rozmiary...
pozdrawiam Maryla...

Moje wątki
maryla73ab
1000p
1000p

Post »

Ewelina pisze:No i tak z mieszkania ( przegląd roślin doniczkowych) przydreptałam do Twego ogrodu :) Zauważyłam,że mam podobnie wykorzystaną starą beczkę - też rosną w niej pelargonie, ale ilością kwiatów Ci nie dorównuję... Masz przepiękne , barwne, rzucające się w oczy rabaty kwiatowe. Są naprawdę niesamowite! Teraz idę wreszcie spać i mam nadzieję ,że przyśni mi się jakiś bardzo kolorowy, kwiatowy sen ...

;:19 ;:122 ;:19
..Ewelina nocna dziewczyna..
pozdrawiam Maryla...

Moje wątki
maryla73ab
1000p
1000p

Post »

rochrza pisze:Dzień dobry ! Witam Cię bardzo słonecznie ! Turki to faktycznie zwane przez Ciebie śmierdziuszki - czy możesz mi podać nazwę tych żółciutkich , drobnych , które rosną w pobliżu ? A paulownię masz imponującą - hodowałaś ją z nasiona , czy miałaś sadzonki ? Ja próbuję z nasion , mam już małe roślinki , ale coś niedomagają . Zamieściłam nawet pytanie i zdjęcia na ten temat w dziale "Diagnostyka...",ale jakoś do dzisiaj nikt się nie wypowiedział . Pozdrawiam .
Co do turków, śierdziuchów i aksamitki to ta zółta nazywa się :D - aksamitka wąskolistna (u nas cytrynka się mowi)

Paulownie mam z nasionek wysiewanych w zeszłym roku na wiosne ,nie martw się ze są marne posadz na wiosne do gruntu to się zbiorą tak jak moje.
pozdrawiam Maryla...

Moje wątki
maryla73ab
1000p
1000p

Post »

...i jeszcze kilka jesiennych zdjęć..

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
pozdrawiam Maryla...

Moje wątki
Awatar użytkownika
rochrza
200p
200p
Od: 5 kwie 2008, o 13:37

Post »

Dziękuję za aksamitkę wąskolistną ... Mam nadzieję . że paulownia faktycznie zbierze się na wiosnę , pod warunkiem , że uda mi się ją przetrzymać do tego czasu .Pozdrawiam .
Awatar użytkownika
reniazt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

maryla73ab pisze:
reniazt pisze:Marylko - ale u ciebie ładnie w ogrodzie. Śliczne rabatki i bardzo ładne lilie.
witam cie ... ja swojej nie zabezpieczam ,zeszłą zimę jedna tylko chyba troche przemarzła ale one odbijają od korzenia wiec nie zabezpieczam ,to dzewko jest szybko rosnące to i tak ma inponujące rozmiary...
To mnie pocieszyłaś z tą paulownią.
Ja w tym roku kupiłam sadzonkę i mam ją w takiej dość dużej donicy. Miałam zamiar na zimę wtachać ją tam, gdzie zimują inne kwiatki. Ale może jednak zakopię z donicą do ziemi.
Pozdrawiam, Renia
maryla73ab
1000p
1000p

Post »

...Renia myśle ze to dobry sposób .Wkop do ziemi i ewentualnie przysyp czymś bryłe korzeniową albo obłuz igliwiem i to chyba powinno wystarczyć..
pozdrawiam Maryla...

Moje wątki
maryla73ab
1000p
1000p

Post »

rochrza pisze:Dziękuję za aksamitkę wąskolistną ... Mam nadzieję . że paulownia faktycznie zbierze się na wiosnę , pod warunkiem , że uda mi się ją przetrzymać do tego czasu .Pozdrawiam .
Jak masz jakąś piwnice to ją tam daj i nic im nie powinno być.Tylko pytanie czy one juz maja zdrewniały pień. :?:
pozdrawiam Maryla...

Moje wątki
Awatar użytkownika
reniazt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marylko tak też zrobię. Tym bardziej, że moje pomieszczenie do przechowywanie kwiatów - tych tarasowych i balkonowych - jest na zamknięciu klatki schodowej - czyli na trzecim piętrze. Ojj... dźwiganie to ja zawsze odchoruję.
Pozdrawiam, Renia
Awatar użytkownika
Aszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2008, o 15:37

Post »

witaj,byłam dzisiaj w centrum ogrodniczym w Poznaniu i na "żywo" widziałam paulownię.Zaimponowała mi wielkością.I chyba trzeba w zacisznym miejscu bo może sie przewrócić.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”