U mnie od rana piękna pogoda,czyściutkie niebo słoneczko,aż żyć się chce

Masz wiele ciekawych roślinek, małe co nieco posadzę u siebie

Życzę słoneczka
Pozdrawiam
...Dziękuje,jak ja ci zazdroszcze tej pięknej pogody u mnie dalej szaro i pada to już drugi tydzien ,zaczyna robić się małe bagienko,a ja chce pogody słonca jeszcze...tija pisze:Marylko
U mnie od rana piękna pogoda,czyściutkie niebo słoneczko,aż żyć się chce.
Masz wiele ciekawych roślinek, małe co nieco posadzę u siebie,podróż po twoim ogrodzie była przyjemnoscią
.
Życzę słoneczka
Pozdrawiam
witam cie ... ja swojej nie zabezpieczam ,zeszłą zimę jedna tylko chyba troche przemarzła ale one odbijają od korzenia wiec nie zabezpieczam ,to dzewko jest szybko rosnące to i tak ma inponujące rozmiary...reniazt pisze:Marylko - ale u ciebie ładnie w ogrodzie. Śliczne rabatki i bardzo ładne lilie.
A czy paulowania u ciebie zimą nie przemarza? Jak ją zabezpieczasz na zimę?
..Ewelina nocna dziewczyna..Ewelina pisze:No i tak z mieszkania ( przegląd roślin doniczkowych) przydreptałam do Twego ogroduZauważyłam,że mam podobnie wykorzystaną starą beczkę - też rosną w niej pelargonie, ale ilością kwiatów Ci nie dorównuję... Masz przepiękne , barwne, rzucające się w oczy rabaty kwiatowe. Są naprawdę niesamowite! Teraz idę wreszcie spać i mam nadzieję ,że przyśni mi się jakiś bardzo kolorowy, kwiatowy sen ...
![]()
![]()
Co do turków, śierdziuchów i aksamitki to ta zółta nazywa sięrochrza pisze:Dzień dobry ! Witam Cię bardzo słonecznie ! Turki to faktycznie zwane przez Ciebie śmierdziuszki - czy możesz mi podać nazwę tych żółciutkich , drobnych , które rosną w pobliżu ? A paulownię masz imponującą - hodowałaś ją z nasiona , czy miałaś sadzonki ? Ja próbuję z nasion , mam już małe roślinki , ale coś niedomagają . Zamieściłam nawet pytanie i zdjęcia na ten temat w dziale "Diagnostyka...",ale jakoś do dzisiaj nikt się nie wypowiedział . Pozdrawiam .
To mnie pocieszyłaś z tą paulownią.maryla73ab pisze:witam cie ... ja swojej nie zabezpieczam ,zeszłą zimę jedna tylko chyba troche przemarzła ale one odbijają od korzenia wiec nie zabezpieczam ,to dzewko jest szybko rosnące to i tak ma inponujące rozmiary...reniazt pisze:Marylko - ale u ciebie ładnie w ogrodzie. Śliczne rabatki i bardzo ładne lilie.
A czy paulowania u ciebie zimą nie przemarza? Jak ją zabezpieczasz na zimę?