Wiejskie podwórko - aguskac cz.1
- aguskac
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 kwie 2007, o 22:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Wiśnie na granicy działki były bardzo stare i schorowane, miały masę uschniętych gałęzi. 2 najstarsze musieliśmy wyciąć, bo były bardzo spróchniałe, a na dodatek wysokie, nie dało się z nich urwać nawet nielicznych owoców jakie jeszcze rodziły.
Młodsze w zeszłym roku w lipcu drastycznie przycięłam wycinając prawie wszystkie zbyt długie często pousychane gałęzie. Bałam się infekcji raka bakteryjnego po takim wyczynie, ale o dziwo wiosną puściły nowe zdrowe gałęzie i mam nadzieję, że już w przyszłym roku jakieś owoce będą.
Młodsze w zeszłym roku w lipcu drastycznie przycięłam wycinając prawie wszystkie zbyt długie często pousychane gałęzie. Bałam się infekcji raka bakteryjnego po takim wyczynie, ale o dziwo wiosną puściły nowe zdrowe gałęzie i mam nadzieję, że już w przyszłym roku jakieś owoce będą.
- aguskac
Śliwki węgierki nie nadawały się do jedzenia..... same robale..... drzewa zbyt wysokie by je opryskać, też poszły pod piłę , wszystkie ucięliśmy wiosną na wysokości ok 2m i ładnie puściły nowe pędy. Jeśli uda się je w ten sposób odratować to takie niższe da się opryskać , a potem mam nadzieję pojeść owoce 

- aguskac

Z tej śliwy nie było pożytku....
Owoce zielone, miąższ przylegający do pestki, masa robali... zresztą i tak nie było jak po nie sięgnąć........
Takich śliw mamy jeszcze kilka. Zostają , bo szkoda nam usuwać stare drzewa z miejsc gdzie nie kradną cienia innym. Ta zacieniała sad. Po jej usunięciu jest sporo miejsca na nasadzenie przynajmniej 2 nowych drzewek
- aguskac
Zapraszam Was do mojego ogrodu wiosennego
Ze świńskiego korytka zrobiliśmy pojemnik na kwiaty, co rok wiosną sadzę tam bratki, a potem różne inne kwiatki
Ciemierniki dostałam od zaprzyjaźnionego forumowicza

hiacynty przywiozłam z Gdańska
a przylaszczki....
sami spójrzcie
i omiegi ... cudem odzyskane... kiedyś ich tu ponoć było mnóstwo... znalazłam kilka słabiutkich sadzonek w trawie, a po roku......... piękne kępki pełne pąków

Ze świńskiego korytka zrobiliśmy pojemnik na kwiaty, co rok wiosną sadzę tam bratki, a potem różne inne kwiatki

Ciemierniki dostałam od zaprzyjaźnionego forumowicza

hiacynty przywiozłam z Gdańska

a przylaszczki....

i omiegi ... cudem odzyskane... kiedyś ich tu ponoć było mnóstwo... znalazłam kilka słabiutkich sadzonek w trawie, a po roku......... piękne kępki pełne pąków

- aguskac
Witajsafiori pisze:Ale twój ogród zmienia się w błyskawicznym tempie. Jest coraz piękniej. Zwierzaczki też masz śliczne.

Trochę się na zmieniało

Pozdrawiam Aga
- dominikams
- Od: 21 sty 2008, o 10:48
- dominikams
- aguskac
dominikams pisze:Ech, te koty.... dwa cudeńka![]()
jeden podstępem ode mnie przybył hihi
Mówiłaś mi o tym układaniu kamieni, ale jakoś nie mogłam sobie wyobrazić, jak to ma być dokładnie. Teraz widzę, że super pomysł! Bardzo pasuje do tego zakątka, i go tak ładnie podkreśla.
A co tam w tej nowej ramce będzie?
Bo Ty to taka podstępna jesteś

W tej nowej ramce już jest co nieco

- dominikams
aguskac pisze:Bo Ty to taka podstępna jesteśWcale się nie przyznałaś, że mi kotkę sprezentować zamierzasz, może bym Ci to z głowy zdążyła wybić
![]()
Bo to był plan z ostatniej chwili, żeby kotę przed losem marnym uchronić