Wiejskie podwórko - aguskac cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2007, o 22:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wiśnie na granicy działki były bardzo stare i schorowane, miały masę uschniętych gałęzi. 2 najstarsze musieliśmy wyciąć, bo były bardzo spróchniałe, a na dodatek wysokie, nie dało się z nich urwać nawet nielicznych owoców jakie jeszcze rodziły.
Młodsze w zeszłym roku w lipcu drastycznie przycięłam wycinając prawie wszystkie zbyt długie często pousychane gałęzie. Bałam się infekcji raka bakteryjnego po takim wyczynie, ale o dziwo wiosną puściły nowe zdrowe gałęzie i mam nadzieję, że już w przyszłym roku jakieś owoce będą.
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Śliwki węgierki nie nadawały się do jedzenia..... same robale..... drzewa zbyt wysokie by je opryskać, też poszły pod piłę , wszystkie ucięliśmy wiosną na wysokości ok 2m i ładnie puściły nowe pędy. Jeśli uda się je w ten sposób odratować to takie niższe da się opryskać , a potem mam nadzieję pojeść owoce :)
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek Obrazek

Z tej śliwy nie było pożytku....
Owoce zielone, miąższ przylegający do pestki, masa robali... zresztą i tak nie było jak po nie sięgnąć........
Takich śliw mamy jeszcze kilka. Zostają , bo szkoda nam usuwać stare drzewa z miejsc gdzie nie kradną cienia innym. Ta zacieniała sad. Po jej usunięciu jest sporo miejsca na nasadzenie przynajmniej 2 nowych drzewek
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zapraszam Was do mojego ogrodu wiosennego
Ze świńskiego korytka zrobiliśmy pojemnik na kwiaty, co rok wiosną sadzę tam bratki, a potem różne inne kwiatki :)

Obrazek

Ciemierniki dostałam od zaprzyjaźnionego forumowicza
Obrazek

hiacynty przywiozłam z Gdańska
Obrazek

a przylaszczki.... :) sami spójrzcie
Obrazek

i omiegi ... cudem odzyskane... kiedyś ich tu ponoć było mnóstwo... znalazłam kilka słabiutkich sadzonek w trawie, a po roku......... piękne kępki pełne pąków
Obrazek
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A dziś Dzień Nauczyciela :)
Awatar użytkownika
safiori
200p
200p
Od: 7 kwie 2008, o 09:51

Post »

Ale twój ogród zmienia się w błyskawicznym tempie. Jest coraz piękniej. Zwierzaczki też masz śliczne. :D
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

safiori pisze:Ale twój ogród zmienia się w błyskawicznym tempie. Jest coraz piękniej. Zwierzaczki też masz śliczne. :D
Witaj :) widzę, że też lubisz kotki. Kupiłam dziś swoim kociakom myszki do zabawy, my też się przy tym ubawiliśmy po pachy , są takie pocieszne.
Trochę się na zmieniało :) jeszcze nie tyle ile bym chciała, ale i tak jestem zadowolona. Teraz planuję posadzić kilka sosenek i kontrolować ich przyrosty. Mam też do przesadzenia trochę roślin z działeczki, bo nie dam rady jej tez uprawiać. Od kiedy mam dom i podwórko działka staje się coraz bardziej zaniedbywana. Pozostaje mi poprzesadzać co wartościowsze rośliny to koło domu i przekazać ją w nowe ręce.
Pozdrawiam Aga
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Tak sypiają moje kociaki :) Czy koty tępią też krety w Waszych ogródkach? bo u mnie na razie myszy i nornice
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek Obrazek Obrazek

Chyba się lubią :)
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Powstaje kolejna wysepka, na razie ramka :)
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A takie cudko zakwitło mi na parapecie
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

Ech, te koty.... dwa cudeńka :D

jeden podstępem ode mnie przybył hihi

Mówiłaś mi o tym układaniu kamieni, ale jakoś nie mogłam sobie wyobrazić, jak to ma być dokładnie. Teraz widzę, że super pomysł! Bardzo pasuje do tego zakątka, i go tak ładnie podkreśla.

A co tam w tej nowej ramce będzie?
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

Patrząc na to zdjęcię, gratuluję sobie w duchu, że udało mi się przekonać męża do posadzenia dwóch jabłoni 8) No bo jak tu zrezygnować z takiego widoku? :roll:
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

dominikams pisze:Ech, te koty.... dwa cudeńka :D

jeden podstępem ode mnie przybył hihi

Mówiłaś mi o tym układaniu kamieni, ale jakoś nie mogłam sobie wyobrazić, jak to ma być dokładnie. Teraz widzę, że super pomysł! Bardzo pasuje do tego zakątka, i go tak ładnie podkreśla.

A co tam w tej nowej ramce będzie?

Bo Ty to taka podstępna jesteś :) Wcale się nie przyznałaś, że mi kotkę sprezentować zamierzasz, może bym Ci to z głowy zdążyła wybić :)

W tej nowej ramce już jest co nieco :) jak się przyjrzysz to widać za kamieniami młode roślinki. Trochę iglaków... Wiosną wyłożę wyspę włókniną i korą , wtedy będzie je lepiej widać
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

aguskac pisze:Bo Ty to taka podstępna jesteś :) Wcale się nie przyznałaś, że mi kotkę sprezentować zamierzasz, może bym Ci to z głowy zdążyła wybić :)

Bo to był plan z ostatniej chwili, żeby kotę przed losem marnym uchronić :( Kombinowałam, kombinowałam, aż wykombinowałam :D No ale zobacz - czy ktoś w okolicy ma piękniejsze kociaki od twoich? :wink: Nie ma!!! :mrgreen:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”