Corazonbianco, piękne aranżacje zrobiłaś

Rzeczywiście 'After Dusk' przyciąga najbardziej uwagę. I ja od trzech lat hołubię tę dalię i sadzę w dużych ilościach ze względu na kwiat cięty. Choć w tym roku faworytką w tej kolorystyce była 'Temida', a też 'Arabian Night' świetnie zadebiutowała. Więc jest konkurencja. I to dobrze.
'After Dusk'
'Arabian Night'
'Temida'
Dziękuję
Agnieszko. Wrzesień był szalony, bo aż 3 wystawy i ciężko było to pogodzić z pacą, ale tek jak piszesz, gdy ktoś nas docenia, to nas nakręca, motywuje, daje radość i energię. Takie są wystawy i warto się trochę natrudzić, zarwać noc czy trochę mniej zarobić z tego powodu
'Cafe au Lait' ma wzięcie niemal irracjonalne we florystyce. Jej ceny giełdowe są szalone. No cóż; może taki trend, może moda na taki kolor? Natomiast rośnie dalii o tym kolorze konkurencja i właśnie u mnie zakwitła po raz pierwszy
'Cafe de Paris'
Zbliżoną kolorystykę (przynajmniej połowicznie) ma jeszcze jedna dalia i nie powiem - miała duże wzięcie:
'Labirynth'
Super
Miłko! Cieszę się z 'Osirium' tak jak i z innych dalii, które przywędrowały do mnie z Kiekrza. Jeszcze niedawno była to dla mnie nic nie mówiąca nazwa, a teraz wręcz przeciwnie - ważny punk na mapie daliowych wystaw i miłośników dalii. Trzymam kciuki, by się udało zorganizować kolejne wystawy.
A dalie od Ciebie to m.in.:
plenna i pokaźna 'Hapet Bordeaux'
czy drugi biegun daliowy czyli wiatraczkowa 'Honka Rose'
Sąsiad zamówił bukiet dla żony na urodziny. Fajna dla mnie odskocznia od codziennych obowiązków na farmie