Działka ROD Moja radość na emeryturze cz.2 - Warmia i Mazury.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
jarha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2014, o 23:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Działka ROD Moja radość na emeryturze cz.2 - Warmia i Mazury.

Post »

Danusiu :wit Ale ładne foteczki zrobiłaś o zmierzchu ;:63 ;:63 ;:63
Ty zdolniacha jesteś ;:333 dzbankowi dałaś nowe życie - cudnie sie prezentuje ;:215
Co Ci tak ładnie zakwitło na dwóch ostatnich zdjęciach?

Trzymaj się Danusiu zdrowo ;:196
Pozdrawiam, Halszka
Mój ogród niepokazowy Cz.2
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

HALSZKO witaj ;:138
Tak pięknie słońce zachodziło,że nie mogłam się oprzeć i zrobiłam zdjęcia.
Dzbanek z odzysku.Miał taki zielony kolor .Musiałam jakoś ozdobić. :D
To jest trójsklepka.Mój wiosenny nabytek.Siedziała i siedziała w tej donicy z tymi pączkami jak zaczarowana,w końcu postawiłam w altanie i wtedy zdecydowała się zakwitnąć.Wreszcie zobaczyłam jej kolory.Kwiatki ma małe to tylko zrobiłam przybliżenie żeby było lepiej widać.
Pogoda u nas strasznie wietrzna.Wiatr zrywa liście z drzew.
Miłego,pogodnego dnia życzę. ;:3

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Black Rose
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2017, o 15:19

Post »

Z dużym opóźnieniem, ale wreszcie i ja melduję się w drugiej części. :wit
Mam sporo zaległości na FO do nadrobienia.
Pozdrawiam, Urszula. * Wady i zalety to często jedno i to samo, tylko z różnych punktów widzenia.
Działka Black Rose - mój sposób na walkę z depresją - cz. 2,
Moje nadwyżki - zapraszam.
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2015, o 00:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Danusiu widzę, że pogoda piękna to i przyjemniej się robi na działce, oj u mnie tego brakuje może tez w końcu zaświeci. Życzę zdrówka ;:3 ;:196 Pozdrawiam
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Danusiu, jak ładnie zakwitła Ci trójsklepka. ;:215 Zdaje się, że masz tę białą, rzadziej spotykaną w ogrodach, ;:303 niebieska jest ciemniejsza i bardziej popularna.
A fiołek na ostatnim zdjęciu - cudeńko! ;:138 ;:138

Zdrówka życzę i więcej ciepełka. ;:167 ;:167 ;:3 ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj ULA!
Miło,że się odezwałaś.Mam zapakowane to co obiecałam.Zebrałam to co mogłam.Nie wiem kiedy wyślę,ale jak będzie możliwość to pójdę na pocztę. :D
Teraz jesienią i zimą będziesz miała więcej czasu więc nadrobisz. ;:138
Miłego dnia w zdrowiu.

ALU!
Mam nadzieję,że i u Ciebie pogoda się poprawiła.U nas w tej chwili pochmurno,ale dość ciepło jak na jesień i bez wiatru.
Dopiero dziś jadę na działkę.Chyba ostatni raz w tym roku.Wykopię wreszcie dalie i przywiozę do piwnicy niech podeschną.
Miłego dnia i zdrówka. ;:138

LUCYNKO!!!
Fiołek cudeńko to dopiero rozkwita.Jak na razie ma dwa kwiatki,ale ma też pączki.
Faktycznie trójsklepka ładna i dopiero zakwitła jak wstawiłam do altany.Dziś jak pojadę to wstawię pod folię,bo w altanie za ciemno.
Dziś rano byłam w sklepie.Nikt nie pilnuje.Chodzą i starzy i młodzi.Policji na ulicach nie ma,chyba wszyscy chorzy.Po Stokrotce chodził sobie facet bez maski i nikt mu nie zwrócił uwagi, oprócz mnie,ale chyba głuchy był. ;:222
Miłego dnia i zdrowia życzę. ;:215

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Danusiu bardzo ładne zdjęcia wykonałaś. Pogoda nas ostatnio rozpieszcza to miło pracuje się na działeczkach.
Czy tą trójsklepkę cały czas trzymasz w donicy.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

DOROTKO witaj.
Byłam na działce,wreszcie.Wykopałam dalie i już są w piwnicy.Posadziłam ostatnie kupione cebulki narcyzów.
Trójsklepka rosła w donicy ponieważ to wszystko co zamawiałam przysłali mi wcześnie.Gdzieś między lutym i marcem.Nie zostało mi nic innego jak pojechać,wsadzić w donice i zostawić pod folią.Inne przesadziłam latem do gruntu,a trójsklepka została ze względu też na ślimaki.
Kiedyś już miałam trójsklepkę,ale mi ją zjadły i teraz się boję sadzić do gruntu.

Obrazek

Obrazek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Danusiu, Twoje fiołeczki to prawdziwe rarytasy! ;:215 Prześliczne!! ;:215 ;:138
U mnie pogoda zgniła i zimna ;:145 , toteż nawet kijem nikt by mnie z ciepłego mieszkania nie wypędził. ;:14
Znalazłam sobie robotę odkładaną od wiosny. Nic ważnego, tylko prasowanie męskich koszul, które w ciepłe dni nie miały powodzenia, ;:185 więc wyprane czekały na zlitowanie. ;:7
Pobuszowałam też w necie po sklepach online, oczywiście ogrodniczych, ;:108 bo jakież inne mogłyby mnie zainteresować. :lol:
Nie, nic sobie nie zamówiłam. Tylko patrzę, czy mają coś ciekawego. :roll:

U nas w sklepach przestrzegają obostrzeń epidemicznych, przynajmniej w tych, do których ja zaglądam, a na poczcie to nawet wyprosili jedną paniusię, która ani wiekiem, ani zabezpieczeniem nie dostosowała się do wymogów. Dziamała językiem jeszcze za drzwiami, ale nic jej to nie pomogło. ;:303

Uważajcie na siebie, nie dajcie się Covidowi. Zdrówka. ;:167 ;:167 ;:196
Miłej niedzieli. ;:cm
Pozdrawiam. Lucyna
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2015, o 00:46

Post »

Witaj Danusiu ja tez dziś byłam na działce bo miałam piękny słoneczny dzień. jak to miło wyjść na świeże powietrze nie martwić się o wirusy i odpocząć. To ty już kończysz sezon i nie będziesz jeździła na działkę? Ja mam jeszcze tyle do zrobienia więc muszę. Pozdrawiam Cię życzę udanej spokojnej i zdrowej niedzieli. ;:196
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Danusiu wykopałaś już dalie, a moje nadal w ziemi jutro planuję się za nie ostro zabrać.
Pytałam o trójsklepkę z ciekawości. Moja była duża, nawet dzieliłam, rozdawałam. Od kilku lat kępka nie przyrastała, wręcz malała. Po zeszłorocznej suszy jak sobie o niej przypomniałam to uratowałam malutki korzonek. Niby wiosną odbiła, nie zakwitła, zastanawiam się czy nie dać jej do donicy, wtedy będę pamiętała, podlewała, a jak rośnie na rabatce to po prostu zapominam, gdzieś mi się chowa ;:306
Chyba nie pochwaliłam fiołków ;:306 ja mam dwa fioletowy i różowy kwiat pusty.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
kasia74
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2010, o 23:15

Post »

Danusiu przytuptałam do Ciebie zobaczyć zdjęcia storczyków ale ich niet :(
Za to widzę że fiołeczki Cię lubią i skrętnika też masz fajnego. Z ogrodowych urzekła mnie bordowa chryzantema, czy to wieloletnia roślina. Nie znam się na nich a chciała bym jakieś zaprosić do swojego ogrodu, jakbyś mi podpowiedziała jakich szukać żeby zdobiły ogród wiecej niż jeden sezon.
Awatar użytkownika
jarha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2014, o 23:28

Post »

Danusiu śliczne masz fiolki, i bukiecik z chryzantem fajnie się prezentuje. Gailardie bardzo lubię, wyglądają jak zachodzące słoneczka, mialam kiedyś takie wysokie na metr, ale się ich pozbyłam bo nie mogłam ich utrzymać w pionie :;230 Teraz mam takie niziutkie na 20 cm, są bezproblemowe.
Pozdrawiam Danusiu, życzę Ci zdrówka i miłego dnia ;:168
Pozdrawiam, Halszka
Mój ogród niepokazowy Cz.2
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

LUCYNKO!
Zastanawiam się kiedy ja coś prasowałam.?Chyba wieki temu. ;:124 ;:222
To siedzenie w domu będzie mnie zabijało po kawałeczku.Nie jestem stworzona do siedzenia w domu.
Zapisałam sobie parę kwiatków które chciałabym mieć,ale muszę czekać do wiosny.Myślę też o róży Rapsody.Od dawna mi się podoba.
Wczoraj byłam na działce.Wreszcie wykopałam dalie i już schną w piwnicy.Nie spodziewałam się,że tyle samochodów będzie na postoju.
Pod płotem oczywiście całe zwały drzew ,gałęzi i całe naręcza zielonego.Masakra jakaś.

Obrazek

Obrazek

ALU!
U mnie na działce niekończąca się robota.Niestety kiedyś trzeba odpuścić.Mam do wykopania dziką różę,krzak tawuły bo są dwa,stary krzak
pigwowca (kupię nowy) i jeden z krzaków pachnących,ale wyleciało mi z głowy jak się nazywa.To będzie mój priorytet na wiosnę.
Sadzi człowiek i się nie zastanowi a potem ma problem.
Miłej niedzieli. ;:138 ;:3

DOROTKO!
Wykopałam dalie i już schną w piwnicy.Kiedyś przyszedł przymrozek w połowie pażdziernika,zmroził i wiadomo było trzeba wykopywać,a teraz nie ma co czekać na mróz tylko brać się za szpadel.
Róże też okrywam wcześniej ,bo potem bałam się jeżdzić na puste ogrody.Teraz to się zmieniło.Wirus szaleje to ludzie nawet w listopadzie jadą do ogrodów.Kiedyś już pod koniec pażdziernika wiało pustką.
To tak jak ja ,coś posadzę a potem zapomnę.W donicy jednak się pamięta,że coś tam rośnie,dlatego też się zastanawiam,czy nie hodować w donicy aż dobrze się rozrośnie.
Dorotko skoro uratowałaś mały korzonek to myślę,że lepiej by było hodować go w donicy i mieć na oku,bo to ładny kwiatek.

Obrazek
KASIU witaj!!

Już zamieszczam zdjęcie mojego liściastego storczyka.
Skrętnik zakwitł jednym kwiatkiem jak na razie.Wiosną muszę go koniecznie przesadzić.Próbowałam ukorzenić,ale nie udało mi się.
Na chryzantemach też zbytnio się nie znam.Powiem Ci w tajemnicy,że właśnie tą chryzantemę i białą otrzymałam od Lucynki.Jest u mnie
już chyba drugą czy trzecią zimę i jak na razie pięknie kwitnie.W wazonie też długo stoi.Wczoraj wypatrzyłam żółtą,ale nie wiem skąd.
Może to z tych które kupiłam w Biedronce w doniczce?Mam jeszcze taką którą wcześniej pokazywałam bo wcześnie kwitnie.Mam ją już
sporo lat.Zimy były ostrzejsze,a ona jest u mnie do tej pory.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Witaj HALSZKO!!
To są i takie niskie gailardie?Chyba takich nie mam.Te moje dość wysokie i faktycznie dobrze by było podwiązywać.
Fiołki zawiązują co raz to nowe kwiatki.Cieszę się ,że mi tak ładnie kwitną.Chryzantemy tak długo kwitną.Do tej pory ich nie doceniałam,ale teraz chciałabym mieć ich więcej.
Miłego dnia bez wirusa. ;:3

Obrazek
nie zdążyła dobrze rozkwitnąć.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Danusiu, popatrz, jak niesprawiedliwie Opatrzność obdziela nas pogodą. :(
U mnie non - stop chmury, zgniłe powietrze i zimno. ;:223 Nosa nie chce się za drzwi wystawić. ;:222
Cieszę się, że Tobie pogoda pozwoliła dokończyć jesienne prace na działce. ;:333 Mnie jest łatwiej, bo nawet piechotką mogę dojść bez większego problemu, ;:65 nawet jeśli słońce pokaże się niespodziewanie. Cala droga zajmuje mi raptem 20 minut. ;:108
Widzę kolejnego fiołeczka. :roll: Tym razem bielutkiego. Śliczniutki. ;:215
Działka też jeszcze kwitnąca. ;:303 Wiadomo, że nie tak jak latem, ale kolorów na niej nie brakuje. ;:63

Nie ma mocnych, pora roku i towarzysząca jej pandemia zmuszają nas do częstszego przesiadywania w czterech ścianach. ;:145
Też tego nie lubię. ;:185 Zaopatrzyłam się więc w plik "Jolek" oraz kilka książek, co pomoże mi w zabiciu nadmiaru wolnego czasu.
Mimo wszystko i tak brak bezpośredniego kontaktu z rodziną trochę mnie dołuje. ;:108 Ale... byle do wiosny. :D

Dobrego, zdrowego tygodnia, Danusiu. ;:167 ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”