Mój kawałek ziemi
- Grandiflora
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 paź 2008, o 15:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Hmmm goździki były kupione w obi ale nie przeze mnie. Wydaje mi się, że chyba producenci w jakiś sposób ocieplali wybrane pąki aby rozkwitły, gdyż po przesadzeniu kwiaty "klapły" a reszta pąków nie kwitnie. Pewnie był to celowy zabieg żeby zachęcić ludzi do kupna.
Najlepiej rosnący cypryśnik ;) pozostałe dwa rosną niestety słabiej gdyż są dalej odsunięte od wody, ten już się zieleni ; )

Kaczeńce

Pozostałe "kolorki" ;) :

Mieczyki już wychodzą, posadzone jest póki co 9 cebul, 20 zamówionych na allegro jest w drodze plus cebule lili orientalnych

No a na koniec "wróg" który zarasta mi w zastraszającym tempie trawnik :/ nie wiem jak się pozbyć, mechaniczne usuwanie nic raczej nie daje, może chemia?

Najlepiej rosnący cypryśnik ;) pozostałe dwa rosną niestety słabiej gdyż są dalej odsunięte od wody, ten już się zieleni ; )

Kaczeńce

Pozostałe "kolorki" ;) :

Mieczyki już wychodzą, posadzone jest póki co 9 cebul, 20 zamówionych na allegro jest w drodze plus cebule lili orientalnych

No a na koniec "wróg" który zarasta mi w zastraszającym tempie trawnik :/ nie wiem jak się pozbyć, mechaniczne usuwanie nic raczej nie daje, może chemia?

wiesz wydaje mi się że jeśli rośnie w określonym miejscu i jest pilnowane to straszne nie jest . . . i pewnie fajnie wygląda jak rośnie w skupisku, u mnie niestety rośnie w trawie i chyba trochę ją zagłusza ; ( w sumie z niektórymi roślinami tak jest że nie pilnowane bardzo się rozrastają i trudno nad nimi zapanować np. bodziszek albo kolczurka ;)
- grazynarosa22
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 mar 2009, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.