Ogród Marty- cz. XIII

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Marty- cz. XIII

Post »

moje niektóre stroiki

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

moja wiosna ,jest cieplutko to i kwiatów i pszczół coraz wiecej
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

maleńkie stroiki do składania życzeń dla znajomych
Obrazek
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Brawo Marto ;:196 za całokształt ;:138 ;:138 ;:138 ! Prawdziwa z Ciebie Kobieta co to żadnej pracy się nie boi!
Miłego dnia! ;:167

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martusiu kto Ci takie ładne brzozowe plasterki pociął :D Stroiki malutkie urocze! Kupiłam sobie w Auch takie białe porcelanowe figurki bo też mi się spodobały, ale na razie stoją, bo jakaś niechęć mnie napadła. Pan od budowania wędzarni nie przyjechał, pewnie coś mu wypadło...chociaż zawsze było słowny i nawet jak nie mógł to się zjawiał przełożyć termin :D Lenia mam i niby coś robię ale tylko dla zaspokojenia wyrzutów sumienia. Ogród podlany i wydawało mi się że po deszczu rzucę się na robotę, ale jak widzę jej ogrom to od razu jestem zmęczona ;:306 Pozdrawiam i podziwiam wisienkę ;:167 ;:196
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witaj Martusiu, jakie śliczne wiosenne i świąteczne stroiki poczyniłaś ;:215 , a drzewa jakie oblepione kwieciem, coś pięknego ;:138
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Martusia ale pięknie, Świątecznie się u ciebie zrobiło ;:215 i chyba cieplej w Twoich stronach bo tyle kwitnień ... dobrze że w każdym ogródku kwitnie coś ciekawego to choć na fotkach można się pozachwycać... żółty fiołek i biały żonkil piękne ;:333
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Kilka piwonii mam, bez nich -tak jak piszesz nawet sobie nie wyobrażam ogrodu - problem w tym, że chciałabym o wiele więcej :) Tyle co ty z pewnością nie pomieszczę, ale kilka na pewno jeszcze kupię. Zwłaszcza gdy napatrzę się na twoją wspaniałą kolekcję ;:215
Wiosna przepiękna u ciebie ;:173 Stroiki również ;:63
Awatar użytkownika
inka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2009, o 11:54

Post »

Marto zazdroszczę Ci deszczu u Nas od miesiąca nie spadła kropla deszczu , susza , wszystko stoi w miejscu , a u Ciebie wiosna Panie dziejku , i swiąteczne stroiki porobione , czyli już święta za pasem pozdrawiam i życzę wszystkiego najlepszego ;:168 ;:3
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2018, o 19:35

Post »

Martusiu, podziwiam Cię za chęć i artyzm tworzenia stroików!
Twój ogród coraz bardziej rozkwita nie tylko tuż nad ziemią, ale i wysoko nad rabatami, i jak pięknie! Co to za drzewa już w pełni kwitnienia?

Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Pierwiosnek schował się w bodziszku ;:oj Coś mu jednak nie wyszło, bo schował się tylko do połowy ;:306
Drzewa obsypane białym i różowym kwieciem wyglądają niesamowicie. To są chyba najpiękniejsze wiosenne widoki. Oby tylko przymrozki je ominęły, to i owocki będą :heja
Moja sasanka ma już ze dwadzieścia lat i ciągle kwitnie, ale rzeczywiście już niewiele na niej kwiatuszków. Kiedy jednak chciałam odmłodzić inną i po podziale i przesadzeniu zupełnie się nie przyjęła. Dlatego tę boję się ruszać.
Stroiki cudne, zarówno te maleńkie, jak i większe z zajączkami, ptaszkami i barankami ;:63
Twoimi piwoniami nie można się znudzić, są piękne i chciałoby się ich więcej i więcej ;:108 Cóż jednak zrobić, jak miejsca w ogródku już brak? na szczęście mam Twój ogród i do Ciebie przychodzę jak w dym, jak zapragnie mi się piwoniowych widoczków ;:196
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Marto to się rozbujało wszystko pięknie kwitnie :) A ozdóbki świąteczne pierwsza klasa! Czuć już święta w Twoim domku :)
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Martus :wit
Wielkie brawa za te wszystkie stroiki,dekoracje świąteczne. ;:63 ;:63
Wiosna piękna.
Ależ Ci dużo drzew już kwitnie.
U mnie jeszcze tak obficie drzewa nie kwitną.
Ale ziab straszny. ;:222
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marto wiem jak bardzo kochasz piwonie, wiem też że za to uczucie one obdarzają Cię pięknym kwitnieniem, zapach kwiatów chyba wyczuwalny na dużą odległość. Babcine odmiany przepiękne.
Stroiki jak zawsze bardzo ładne stworzyłaś.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam wszystkich drogich ogrodników oczekujących wiosny ,która od wczoraj płata nam figle ,u mnie wczoraj deszcz a dzisiaj deszcz i śnieg na zmiany temperatura 2 stopnie C,a ja wykorzystałam ten moment zimna do kiszenia barszczy czerwonych i żurów ,wędliny już się marynują ,dzisiaj fryzura odnowiona bo taka już świąteczna prosto od fryzjera ,teraz rosną chlebki ,bo brakło a ja tymczasem piszę do Was i tak się wszystko kręci .

Maryniu,witaj ,może i żadnej pracy sie nie boję .ale taka już jestem ,wręcz ją wyszukuję ;:306 ,pozdrawiam wiosennie ,chociaż zimno jak licho na polu,ale w domku mam cieplutko i miło się pisze i ogląda ogrody ,pozdrawiam i buziaczki ;:168

Marysiu,Boguś mi tnie takie krążeczki ,dzisiaj muszę zaraz ich dorobić ,bo długo zeszło mi u fryzjera i jeszcze nic nie zrobiłam ,ale fryzura już za mną ,teraz spokojnie wezmę się do dalszej pracy ,wczoraj też zrobiłam pyszne kołduny do rosołku ,więc znowu będą jak przyjedziesz :uszy ,ja lenia miałam do tej pory ,ale jak zaczęłam wysyłać nadwyżki i robić stroiki to jakoś ruszyłam ,ale ciężko mi było się rozruszać ,szkoda ,że pan od wędzarni nie przyjechał,ale może dzisiaj przyjechał ,u mnie też ogród podlany ,może od poniedziałku się trochę ociepli i nie będzie już padało to jeszcze będą wysyłki,reszta po świętach ,ja też mam ogrom pracy w ogrodzie ,ale na razie nie myślę dopóki nie skończę wysyłek ,pozdrawiam i miłego weekendu ;:196

Iwonko,wiosna bardzo nadrobiła,ale teraz przystopuje bo bardzo zimno,drzewa pięknie zakwitły ,ale czy będą zapylone to nie wiadomo,pozdrawiam ;:168

Ewciu,u mnie świątecznie w kuchni ,ze stroikami i w ogrodzie kwitnie wiele roślin ,teraz tylko słoneczko i ciepło potrzebne ,pozdrawiam ;:168

Gosiu,fajnie ,że masz parę piwonii,ale masz do wykorzystania nowy teren ,to mam nadzieję ,że ilość się powiększy ,to jeszcze nie wszystkie moje piwonie pokazane ,ale nie mogę wszystkiego zdążyć ,pozdrawiam ;:196

Tereso,może dzisiaj u ciebie pada,bo u mnie od wczoraj deszcz ,a dzisiaj od rana śnieg i teraz deszcz ,ale ziemia jest bardzo sucha i wody roślinkom potrzeba ,więc sie napoją ,pozdrawiam i wszystkiego dobrego z okazji pięknych świąt ;:196

Martusiu,robię stroiki od dawna ,bo jestem w takiej artystycznej grupie i na każde święta organizujemy kiermasz świąteczny ,trwa kilka dni ,ale ja nie dyżuruję ,są inni młodsi do tego zadania ,te kwitnące drzewa to wiśnie ozdobne ,ta jasna to zygzakowata ,a ta różowa to nawet nie wiem ,bo karteczki już nie ma ,tą zygzakowatą mam małą z odrostu ,to jak dam radę ja wykopać sensownie to ci ją dołożę do paczuszki tak ode mnie *,ona szybko i pięknie kwitnie ,a pszczół w niej mnóstwo ,ona po prostu buczy ,pozdrawiam ;:196

Iwonko,to kwitną wiśnie ozdobne ,to nie mają owoców do jedzenia ,ale teraz zakwitła mi pyszna śliwka i może brzoskwinie zaczynają ,a tu taka pogoda i pszczółki schowane ,najlepiej to wysiać sasankę zaraz jak tylko jej nasiona dojrzeją ,jej nasiona najbardziej aktywne do 3 miesięcy od dojrzenia i wtedy pięknie kiełkują i można ich sobie namnożyć ,maleńkie stroiki znikły i jeszcze chcą i zaraz muszę się za nie zabrać do roboty ,duże też zeszły ,a ja za niczym nie nadążam,miło,że piwonie sie podobają bo to takie moje ulubienice ,jeszcze mam ich więcej ,może zdążę pokazać ,zawsze zapraszam do mojego ogrodu na piwonie i nie tylko,buziaczki ;:196

Mariuszu,każde święta lubię i atmosferę jaka z nimi panuje ,ogród też pięknie się na te święta wystroił ,stroiki jeszcze muszę dorobić ,ale nie mam wyrzutów ,bo na polu pada i mogę siedzieć w domu ,a tak na pewno byłabym w ogrodzie ,pozdrawiam :wit

Aniu,te kwitnące drzewa to wiśnie ozdobne ,są piękne i widać te kwiaty z daleka tyle ich zakwitło,u mnie też bardzo zimno i pada śnieg i deszcz na zmianę ,pozdrawiam ;:168

Dorota ,cieszę się ,że przyszłaś do nas ,chociaż taki masz trudny czas ,piwonie naprawdę kocham mocno i te ich cudowne delikatne jak jedwab pachnące płatki w które można się wtulać ,babcine odmiany już mi ładnie narosły ,one były pierwsze wsadzone w moim ogrodzie ,to bardzo sentymentalne piwonie ,pozdrawiam ;:168
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam ,troszkę wiosny chociaż teraz wszystko stanęło i nic nowego się nie rozwija ,zimno bardzo ,a my grzejemy sie w domku jakby zima była ,rano przymrozki a przez cały dzień 2 stopnie .
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martusiu, ale ślicznie drzewo kwitnie! Chyba mnie zazdrość zeżre u mnie cieszynianka poszła w same liście, a u Ciebie tak cudnie kwitnie ;:223 Nie wiem co z naszym panem, co prawda miał trochę problemów rodzinnych ale że nie zadzwonił nawet? Mój pan domowy zawiesił się na tydzień, ale wczoraj już mnie odebrał jak wracałam od koleżanek :wink: Myślałam zorganizować nasz spotkanie, ale czas tak leci że chyba po świętach coś pomyślimy. Zadzwonię! Straszny mam rozp... w ogrodzie, bo wydobywam rośliny spod gliny i nie wiem przydałby się spory deszcz, żeby ziemia znowu opadła ;:222 Ten tydzień trzeba włączyć drugi bieg i myśleć o świętach ;:108 bo ino patrzeć, a koszyczek trzeba ubierać Obrazek Miłej i ciepłej niedzieli Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”