Kwiatuszki Milki

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
milka0105
1000p
1000p
Od: 2 mar 2008, o 20:59

Post »

ależ oczywiście !! o ile mi się jakiś przyjmie, albo te co mam sie rozrosną BARDZO chętnie Ci wyślę parę listków ;)
ja fiołki wprost kocham :D i mam nadzieje że one tez kochają mnie :lol: i pięknie się rozrosną... ja obecnie mam wsadzonych chyba 9 listków :D musi mi jakiś wyrosnąć.... :)
milka0105
1000p
1000p

Post »

weiner pisze:to chyba dobrze ;P ładne te twoje kwiatki ;) ja dzisiaj kupiłem sobie dwa jałowce w obi ;)
Ty to masz dobrze:D ja jeśli już to mogę kupić jakiegoś kwiatka w malutkiej kwiaciarence...
Awatar użytkownika
weiner
500p
500p
Od: 18 mar 2008, o 18:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

ja sobie może fiołka kupię . . . w końcu nie musi stać na zachodnim parapecie więc postawię na biurku ;)
milka0105
1000p
1000p

Post »

Kup ! Kup ! Kup ! i wstaw tu fotkę żebym mogła go zobaczyć ! :D
milka0105
1000p
1000p

Post »

;:98 ;:98 ;:98
Dzisiaj rano przyjrzałam się ziemi w której siedział mój fiołek (ten co go od wychowawczyni dostałam) i zauważyłam takie maluteńkie jakieś robale jakby muszki !!!!! :( :( :(
godzinę temu przesadziłam go do całkiem nowej ziemi.... Czy to pomoże?
Awatar użytkownika
weiner
500p
500p

Post »

podobne do muszek owocówek?
Awatar użytkownika
Małgoś59
50p
50p
Od: 13 lut 2008, o 19:12

Post »

MILKO Skorzystałam z zaproszenia odwiedziłam Twoją skarbnicę doniczkową,jest rzeczywiście imponująca jak na tak krótki czas :shock: :shock: .Dochowałaś się całkiem pokaźnej kolekcji a do tego widac ,że roślinki są zdrowe, piękne i rosną jak na drożdżach. :P

Moje szczere gratulacje ;:63 ;:63 ;:63
Co mnie nie zabije- to mnie wzmocni.

Pozdrawiam Małgosia

zapraszam- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=11234
milka0105
1000p
1000p

Post »

no takie małe gnoje ze skrzydełkami maja ok. 2 mm, aż sie wystraszyłam jak je zobaczyłam :|
milka0105
1000p
1000p

Post »

Małgosiu..dziękuję za takie miłe słowa ! :oops: :oops: :oops: :)
I możesz tu wpadać kiedy chcesz, ja też Ciebie będę często odwiedzać :)
Awatar użytkownika
weiner
500p
500p

Post »

wiesz milka gdzieś ktoś pisał o tych fruwających robaczkach, podobno są raczej nie szkodliwe chyba że są ich duże ilości, u mnie szczególnie upodobały sobie cytrynę :( ale się ich pozbyłem teraz praktycznie ich nie ma ;) hmmm a jak mi się udało? zastosowałem taki zabieg, na święta wszystkie kwiatki z tego parapetu brałem pod prysznic ;) po umyciu wystawiłem na balkon żeby obeschły (było jeszcze w miarę wtedy ciepło), parapet wysprzątałem, niedobitki tych fruwajek co siedziały na oknie dobiłem, kwiatki powróciły a robaczki nie ;)
Awatar użytkownika
dewuka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2008, o 13:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wstaw żółte lepiące się karteczki.
Awatar użytkownika
weiner
500p
500p

Post »

też fajny pomysł nie pomyślałem :P
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2007, o 16:26

Post »

Lepy są dobre na formy latające. Larwy żyją w ziemi zjadając korzenie. Walcze z tymi paskudztwami całą zimę, teraz będzie łatwiej, bo można po opryskach mieszkanko przewietrzyć. Ja stosuję od niedawna diazol, trochę pomógł. Wcześniej paskudztwa zajęły wszystkie doniczki. :twisted: Mam nadzieję z nimi wygrać. Obawiam się, że przyniosłam je ze sklepu z ziemią lub rośliną, bo kilka znajomych osób też je ma.
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
filip11
200p
200p
Od: 9 mar 2007, o 17:19
Kontakt:

Post »

Mam pytanie, nie wiem czy u mnie są ziemiórki. Po czym odróżnić je od owocówek :?: Bo tych też jest u mnie niestety pełno.Czy idzie jakoś to wykryć na przykład poprzez dmuchnięcie w ziemię :lol:. Jeżeli takowe muszki macie to polecam Nomolt, chyba najskuteczniejszy śodek na te paskudy. Jeszcze jedono pytanko, a mianowicie czy zraszanie pomaga je zwalczyć :?:.
Awatar użytkownika
Narine
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 paź 2007, o 20:51

Post »

Milka gratuluję kolekcji i zacięcia do fiołków :) Pamiętam o Tobie i popędzam moje fiołki do wypuszczania listków dla Ciebie :wink:
Jeszcze jedono pytanko, a mianowicie czy zraszanie pomaga je zwalczyć Question.
Ziemiórki czy owocówki? Ziemiórki uwielbiają wilgoć więc raczej im tylko pomożesz się rozmnażać :wink:

A jak odróżnić ? Poczytaj http://www.przyjacielebonsai.home.pl/fo ... .php?t=162

Ja też mam nalot tego paskudztwa...Jak już pisałam w innym wątku - na razie ograniczyłam się do żółtych lepów. Nie chcę jeszcze wchodzić z chemią.

Weiner kiedy stosowałeś te zabiegi? Jeśli to rzeczywiście ziemiórki, to niestety ich larwy możesz mieć nadal w podłożu..
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”