Iwuś, jeszcze cztery miesiące temu kawał gołej ziemi, a dzisiaj busz! Ziemia niezadbana, ale odpoczęła w ugorze i teraz się stara!
Rabaty kwitną pełną parą i jakieś potwory nawet Ci obrodziły?
Witaj cieplutko w ten słoneczny dzionek. Ty masz ogórków sporo a u mnie marnie zebrałam jedno wiaderko i zrobiłam sałatkę teraz tylko tak na mizerię czy na kanapkę. ogórki mi zmarniały jak dwa tygodnie nie byłam na działce z powodu wczasów, ale coś za coś. Pozdrawiam życzę miłego dnia.
Witajcie , mam chwilkę pomiędzy kolejnymi kursami z konewką , więc zostawie jakiś ślad po sobie .
Zakwitła mi pierwsza kobea, biała.
Kwiatki pomału przekwitają , na działce czuć już jesień chociaż mamy dopiero połowę wakacji. W takim upale nic się robić nie chce , chodzę tak trochę , patrzę co kest do roboty i wracam na taras . Jedynie podlewania nie można odpuścić.
Witaj Iwonko piękna ta Twoja kobea mnie zaś wychodzi tuberoza ciekawa jestem jej zapachu. Jesień idzie i to widać bo zaczynają już kwitnąć jesienne kwiaty i liście zmieniają kolory, a co do prac na działce to ja tez nic nie robię za ciepło i tylko z konewką latam bo wąż mi pękł w jednym miejscu. Pozdrawiam Życzę miłego dnia
Iwuś, kobea piękna, ale czy biała? U mnie w poniedziałek jeszcze lało, to nic nie trzeba podlewać i noce już poniżej 15 stopni. Kwitną jesienne astry, zawilce zwiastujące jesień, to chociaż upały mamy letnie!
Martuś , ale ona naprawdę wyglądała na białą . Ale zdjęcie rzeczywiście pokazało jej prawdziwy kolor. Pierwsze co wczoraj zrobiłam to poszłam ją zobaczyć . I fiolecik w najpiękniejszym wydaniu .
Alu, jakoś nie zdążyłam nacieszyć się kwiatami wiosennymi ani letnimi a tu już jesienne się śpieszą . Jedyny plus to taki , że nie mogę doczekać się nad wych zakupów cebulek
Sporo mnie tu nie było . Na działce jestem codziennie , i niestety już widać jesień. Ogórki już wyrwane, pomidory się kończą. Papryka dojrzewa , kukurydza zjedzona. Kwiaty przekwitają . Jakoś tak się odechciewa.
Iwuś..bardzo ładne plony, kwitnących także nie brakuje..hortensja ale tak po prawdzie i mnie się odechciewa . Jesień też jest piękna, niestety przypomina o zimie...ale póki co cieszmy się jeszcze trwającym latem . Szkoda że już większość kwiatków przekwitła . Pozdrawiam
Iwonko! Jak miło Cię widzieć!
Nie narzekaj kochana, załączone obrazki wcale nie straszą jesienią. Pięknie kwitną różyczki, zawilec japoński cudnej urody, śliczna dalijka, floks, hortensja i lwie paszcze takie kolorowe!
Wreszcie i pojeść sobie można.
A że jesień się zbliża, to wszyscy już obserwujemy. Cóż, właśnie sierpień ma się ku końcowi.
Pozdrawiam cieplutko.
Zaczęła się szkoła i coraz mniej czasu mam na działkę. Mlody zaczął 4 klasę i niestety na początku trzeba trochę z nim posiedzieć przy lekcjach. Bo choć dopiero tydzień a zadań już sporo zadają. Na dodatek wcześniej robi się ciemno i nie można posiedzieć dłużej.
Kilka obrazków z wczorajszego dnia
Witaj Iwcia faktycznie dawno nie byłaś, a ostatnio to i ja nie mam czasu, w zimie będzie lepiej. Ładna masz paprykę, a te dynie super jak wszystko inne.
Hej, 4 klasę przerabiałam w zeszłym roku i było ciężko.
U nas upały ale da się popracować.
Miejmy nadzieję że w przyszłym roku nie będzie takich upałów i suszy.