Wiejski po przejściach cz.36

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wiejski po przejściach cz.36

Post »

Witaj Marysiu :wit . Rzeczywiście teraz bardzo pracowity czas, niby dzień długi a czasu ciągle brak ;:306 . Twoje róże mocno się rozszalały a ich portrety przepiękne ;:333 . Abraham Darby jest cudna, moją muszę przesadzić jesienią. Mam nadzieję, że dzielnie to przetrzyma. Wspaniale wyglądają zdjęcia kwiatów w kroplach ;:333 . U mnie wczoraj też trochę popadało, burzyło się ale na szczęście deszcz miałam spokojny . Semiplena ma cudny kwiat i to taki różany potworek. Zaproszę ją kiedyś do siebie ;:108 . Pozdrawiam i udanego weekendu życzę :wit .
Awatar użytkownika
mymysteryy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 sie 2014, o 07:58

Post »

Witaj Marysiu ;:196

wreszcie udło mi się nadrobić zaległości w Twoim szaliczku. :D Trochę się tego nazbierało, ale dzięki temu miałam jednorazowo porządną dawkę zdjęć przepięknych okazów w Twojego ogrodu. ;:215 Prezentacja róż wspaniała. ;:333 Pozostałe okazy oczywiście też. Masz przewspaniałą kolekcję przeróżnych kwiatów, a do tego pięknie skomponowane. ;:108

U mnie też deszcz nie wyrządził żadnych szkód, choć momentami wyglądało groźnie. Podejrzewam, że dziś wykorzystujesz piękną pogodę, więc życzę Ci mile spędzonego czasu wśród zapachów i kolorów szaliczkowych. ;:196

Miłej soboty Gospodyni i bywalcom Wiejskiego
:wit
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

"Słyszę jak chwasty rosną" ;:306 No tak... one (chwasty) jak nas widzą, gdy idziemy do ataku na nie w rękawicach i z pazurkiem, to śmieją się w głos i szeptają: "i tak ci znowu urośniemy ;:183 "
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Marysiu ale ci dogodziło.. podlało i odpadła Ci samba z wężem ;:306 ... u mnie dalej sucho jak pieprz ;:222 Róże pięknie ci kwitną , a teraz jak dostały porcję deszczu to dopiero zaczną festiwal ;:215
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

A pędzisz tak z tym wątkiem, że nie sposób Cię dogonić, ani dokładnie pooglądać co i jak! Wpuśćże Kobieto te kury i kaczki na ogród to Ci przeplewią wszystko jak trzeba!

U nas susza wielka, nawet nie chce mi się już czegokolwiek robić w ogrodzie, bo zwykłe pielenie jest trudne w takim asfaltowisku.
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu to ja od Ciebie wypożyczę żabki i kaczusie jak u Ciebie ślimaki zlikwidują.
Semipleną jestem zachwycona u mnie rośnie jak na drożdżach, jest obsypana kwieciem, jedyny mankament to w czasie upałów szybko więdnie.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Marysiu, ja nareszcie dotarłam. Nie wiem jak zagubiłam szaliczek, ale tak się stało, ale jestem :lol: :wink:
Francuzki przepiękne, a ja nie mam żadnej i chyba sobie poszukam, bo coraz bardziej nęcą. :wit
Kaczuchy przesłodkie, ale to rozumiem Twoja broń na ślimaki?
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Marysiu cudne róże już nie wiem która bardziej mi się podoba bo wszystkie śliczne a jeszcze w kroplach wody ;:215
Moje róże już sypią płatkami, ale jeszcze czekam na trzy, które musiałam obciąć po zimie przy ziemi.
U mnie również żabkę widziałam niestety tylko jedną :lol: mam za to jaszczurki szafirowego samczyka i szarą samiczkę więc może będzie więcej ;:131
Miłej pracy wogrodzie ;:196
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Przepiękny festiwal róż , jest na czym oko zawieszyć. Muszę jeszcze na spokojnie pooglądać je i powiem Ci która mi się bardzo podoba ,bo dziś to prawie wszystkie :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Marysiu, znowu mi zniknęłaś, a ja się nie domyśliłam, że mogłaś otworzyć nowy wątek ;:223 A teraz ma kilka stron do nadrobienia. Ale to nuż jutro. Dzisiaj wpadłam tylko obejrzeć kaczuchy i nie zawiodłam się nimi. Są śliczne, bardzo mi się podobają. jak dystyngowanie wyglądają takie wyprostowane ;:63
A tak na szybkiego, powiedz mi co to jest? Jakieś dzwonki? Bardzo, bardzo...... ;:138

Obrazek
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Kontakt:

Post »

:wit Wpadam zobaczyć co słychać w wiejskim. A ja dalej zarobiona w domu a ogród leży odłogiem, a jeszcze tyle reorganizacyjnych wykopków i przekopków mnie czeka, ale jako takie uporządkowanie chałupki na pierwszym miejscu, bo to nasz dach nad głową.
Różyczki pięknie kwitną :D , kaczuchy ;:333 , przyuważyłaś może czy interesują się tymi ślimorami golcami paskudnymi?
Miłej niedzieli :wit
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,jestem po krótkiej przerwie,żar leje z nieba u mnie parę kropel spadło jak w Krakowie lało ,wiec ja całymi dniami z wężem bo taką ilość podlać nie sposób naraz ,u Ciebie pięknie kwitną róże ,moje dużą część zjadła sarna ,został tylko przedogródek i trochę koło drogi,w ogrodzie praktycznie wszystkie zjedzone i zabrały się za inne kwiaty ,floksy ,przetaczniki i inne ,aż nie chce mi się iść do ogrodu ,nie mam do nich siły teraz coś od 3 dni nie przychodzi ,może stwierdziła,że już wszystko wyjadła ,zaraz idę podlewać dalej ,bo wczoraj nie skończyłam ,potem jadę do Krakowa na imieniny ,wiec popołudnie mam inaczej zajęte ,pozdrawiam i buziaczki ;:196
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Marysiu :wit
Biała pelargonia lada dzień zakwitnie :tan
Bardzo Ci dziękuję za podsunięcie pomysłu bym maki od Ciebie wysiała przy paprociach, cudny duet ;:196
Co robisz aby mieć z roku na rok szałwię muszkatołową?
Róże masz prześliczne.
Słoneczka życzę, a nocą niech deszczyk popada. ;:3
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witam w letnią niedzielę! słoneczko, ciepło cóż chcieć więcej!
Ewelinko swojego Abrahama przesadzałam, po paru latach w inne miejsce...musiałam, ale wytrzymał przeprowadzkę dzielnie i nawet tu wyraźniej mu lepiej ale na razie jest mniejszy, może w półcieniu musiał się wyciągać a tu w słońcu nie musi? Miło że portreciki się podobają Obrazek Burzę miałam spokojną ale i deszczu dużo ale szybko i spłynęło gdzieś, a sucho jest dalej! Semiplenę zaproś, bo u Ciebie będzie miała dobre warunki! Miłej niedzieli i dziękuję!

Kasiu rzeczywiście dzień spędzam w ogrodzie, a wieczorem na ogół nie mam siły skupić myśli na pisaniu i robię to chętniej rano :D Dziękuję Ci za odwiedziny i miłe słowa pod adresem ogrodu ;:196 Z tymi kompozycjami to bywa różnie, bo często niestety są przypadkowe, ponieważ roślin co chwile przybywa i trzeba je gdzieś wcisnąć...potem wychodzi z tego naturalna kompozycja...przyznam niektóre ładne inne trzeba po przesadzać Obrazek
Pięknej soboty Kasiu Obrazek

Basiu słyszysz te paskudy Obrazek nic sobie nie robią z naszej ciężkiej pracy i jak tylko zobaczą kawałek pustego miejsca już tam są Obrazek

Ewciu o tak róże chyba najwięcej skorzystały na tych kroplach, piły całymi płatkami :uszy Dzisiaj już nie widać, że deszcz padał i pewnie wieczorem spacer z wężykiem będzie...albo jutro rano. Tunel jednak trzeba podlać, bo tam żar!

Mariolko Ty też masz kury i Tobie nie plewią? skoro jeszcze coś masz oprócz krzewów iglastych i innych to chyba nie wypuszczasz? ale beton mam też i coraz trudniej dołek wygrzebać ;:oj

Dorotko część żabek widzę została pod kamieniami skalniaka ;:333 może uda im się doróść to odpowiednich rozmiarów, a kaczki jeszcze nie wypuściłam na ogród, bo stale nie mam zamkniętej części ogrodu ;:223 Semiplena ma chyba inną wadę, że kwitnie tylko raz ale mam parę takich róż w ogrodzie :wink:

Małgosiu cóż trzeba było przejść do następnej części :D i miło że mnie znalazłaś Obrazek
Tak kaczki mają konkretne zadanie, rozprawić się ze ślimakami :wink:

Julciu moje róże też niektóre radośnie śmiecą, ale mnie to nie przeszkadza :D Ile żabek zostanie, a ile jeszcze przeżyje to się okaże? u mnie za to jaszczurki widuję sporadycznie :wink:
Za pochwały i życzenia dziękuję i życzę miłej niedzieli na działeczce Obrazek

Misiu każda różyczka ma swój urok i powiem Ci szczerze, że gdybym się wynosiła z ogrodu nie umiałabym wybrać którą zabieram ze sobą Obrazek

Iwonko 1 musiałam spełnić wymogi regulaminowe, ale na forumowiczów można liczyć i znajdą ogród Obrazek
Teraz w wątkach trochę się dzieje, bo i w ogrodach sporo się dzieje!
Na zdjęciu jest wg nasion, które dostałam kiedyś od Zosi zwkwiat zrostka chociaż oglądając kwiaty zrostek w necie różni się. tamte mają kwiatki skierowane w dół a ta ma śliczne kwiaty ukazujące środek. Jak zwał tak zwał w rzeczywistości jest to dzwonek :D

Iwonko Zielona jagodo czyżby remont dobiegał końca? Skup się na nim, bo w ogrodzie nic nie wykopiesz bo sucho jak diabli! Kaczuchy jeszcze siedzą w wolierze kurzej pod krzaczkami w cieniu, a jak wrzucam ślimaki do woliery to okazało się że kury są szybsze...a nigdy ślimaków nie jadły ;:306 Mam niegościnne kury :shock:
Dziękuję i Tobie miłego odpoczynku :wit

Martusiu i u mnie burza na szczęście nie narobiła szkód a deszcz był intensywny ale spłynął jak woda po gęsi Obrazek Wyobraź sobie, że sarny zjadają Markowi winorośle i będziemy zakładać siatkę leśną. Niby saren mniej, bo ich nie spotykam a szkód więcej. Żal tej włożonej pracy, może powinnaś posadzić dla nich jakąś kapuchę albo inne ulubione zielsko Obrazek Chyba trzeba urządzić jakieś polowanie....może dewizowe, będzie jak raz na odkupienie strat :uszy Odkryłam wczoraj w ogrodzie, że mam Królewnę dla Ciebie, tylko niestety posadzona (przez pomyłkę Obrazek). Baw się dobrze na imieninach i pozdrawiam serdecznie Obrazek

Bea moje domowe pelargonie jeszcze bez kwiatków więc pewnie Twoja wcześniej pokaże na co ją stać, ale ja niedobra nie nawiozłam ich niczym, muszę to naprawić ;:oj
Szałwię siałam i niestety tylko tak można ją mieć albo co dwa lata ze swoich nasion albo co roku siać :D u mnie na pewno się nie wysiewa ;:185
Życzenia tak piękne, że aż pewnie nierealne... ale jakby co to odwzajemniam Obrazek
p.s. przez brak powiadomień dawno u Ciebie nie byłam ;:180

Dziękuję za odwiedziny!
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Marysiu :wit . Jestem właśnie ciekawa czy dla Abrahama lepsza jest patelnia na której teraz rośnie czy delikatny półcień w jaki muszę go przesadzić :roll: . Mam wrażenie, że na tej patelni kwiaty mu trochę omdlewają . Mam nadzieję, że w tym półcieniu też da radę bo póki co nic lepszego mu nie znajdę :( . Semiplena na pewno gdzieś zmieszczę ale to za jakiś czas . Bardzo dziękuję i wzajemnie ;:196 .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”