Witajcie

.
Wczoraj miałam bardzo pracowity dzień, w końcu

. W piątek wieczorem przyjechał facet, który wykosił nam sąsiednią działkę. Co prawda jeszcze formalnie nie jest nasza ale sąsiadka zgodziła się na to żebyśmy sobie tam już ogarnęli. Chwast sięgał już ponad siatkę więc czas najwyższy

. Pan w szybkim tempie zrównał z ziemią wszystko co tam rosło

. Wczoraj z racji tego, że było pochmurno założyłam rękawiczki i wzięłam się do roboty. Wyplewiłam co mogłam , wyczyściłam granice siatki z jednej i drugiej strony bo kosiarka nie dała rady dojechać do końca. Teraz działka prezentuje się zupełnie inaczej. Wykosiliśmy też tradycyjną kosiarką przestrzenie między drzewami . W tym tygodniu trzeba zagrabić całe sianko i zrobić ognicho

. Niestety wczoraj nie miałam czasu na robienie zdjęć ale dzisiaj na pewno to nadrobię. Jak na razie u mnie upał więc czekam do wieczorka

. W ogródku zaczęły kwitnąć kolejne rośliny tak więc dziś będzie co fotografować

.
Basiu ja też bardziej lubię łuki i zaokrąglenia chociaż takie kąty proste też są ładne ale wydaje mi się, że pasują do nowoczesnych ogrodów . Kocimiętkę ścięłam już jakiś czas temu i powoli zbiera się do kolejnego kwitnienia

.
Stefa jest cudna

.
Mariolu u mnie nie popadało za wiele. Ziemia właściwie wcale tego nie odczuła niestety

. Mój Polish Spirit też ma kiepską podporę i wiosną muszę już koniecznie pomyśleć o czymś innym. Dobra ziemia pomaga i to dużo bo na piasku można stworzyć ładny ogród ale wymaga to sporej ilości pracy. Trzeba wymienić ziemię itd. Jestem pełna podziwu dla osób, które mają piękne ogrody na piachach

. Pozdrawiam i deszczu życzę

.
Hanna i Gipsy Queen w pąkach .
Wiolu takie chmury tylko u mnie postraszyły bo deszczu było jak na lekarstwo. Może to i lepiej , że tylko postraszyło bo u mojego wujka grad bardzo zniszczył plantację tytoniu

. Róże i powojniki bardzo lubię i na pewno będzie ich u mnie coraz więcej

. Pozdrawiam i deszczyku życzę .
Izabelo taki piękny horyzont mam za skarpą. Muszę wejść po schodkach i mam takie hektary pól uprawnych

. Ja też nie bardzo wiem co tam rośnie ale zrobiłam zdjęcia z bliska, może poznasz ?
Marysiu chmury burzowe bywają bardzo piękne

. Wiem, że mogą wyrządzić sporo zniszczeń ale same w sobie wyglądają bardzo ładnie. Bardzo dziękuję i również udanego weekendu Ci życzę

.
Lavender Ice.
CDN