Od rana spełniałam się kuchennie, jutro jadę na spotkanie forumowe więc coś trzeba zabrać no i mąż zostaje w domku, także trzeba jemu coś przygotować. Posprzątałam domek i w czasie jak mi schły podłogi, poszłam w ogród. No i zabrałam się za plewienie małych rabatek zrobiłam aż 3. Teraz muszę jechać do ośrodka po receptę , ale jak wrócę to może uda mi się wyplewić przy ścieżce wejściowej, zobaczymy.
Czy zdarzyło wam się zaskoczenie roślinne, bo ja jestem lekko rozczarowana. W zeszłym roku zamawiałam sadzonki min irysów, dwa orginalne kolorki, na pewno jeden miał być rażąco pomarańczowy, wiadomo w zeszłym roku nie zakwitły. Jakaż była moja radość gdy ujrzałam pąki w obydwóch, jak one nabrzmiały miałam dziwne myśli bo tak mi się wydawało, że są identyko, ale myślę rozwiną kwiaty na pewno się mylę.
Dziś rano zaskoczenie kwitnie równocześnie kilka kwiatów, ale to nie to co chciałam, mało tego obydwa są tak jak przypuszczałam takie same. Toż nikt mi nie przyjmie reklamacji, muszę je polubić widocznie takiego kolorku brakowało w moim ogrodzie, przypadek zdecydował. Wiem, że tam już nie zamówię
no i co identyko są
Aniu każdy ogród o tej porze jest ładny. Azalie pięknie pachną , trochę je deszcz uszkodził, ale to jest tylko widoczne z bliska, a jeszcze kilka lat temu nie miałam żadnego krzaczka.
Jodłę koreańską, dostałam od braci chóralnej, to pamiątka jak się przeprowadzałam i musiałam się z nimi rozstać. Chór się rozpadł chyba dwa lata temu, jodła mi ten kilkuletni czas tam spędzony przypomina.
Moje przytulaski są super, dziś Misia chyba zaskoczyła, jak kocimiętka pachnie, położyła się na środku kępki i się zawiesiła
Ewo moja młodsza kicia jest jeszcze pełna wigoru, dominuje nad wszystkimi, Pusia woli ją obchodzić, teraz śpią Misia na fotelu, a Pusia pod fotelem na dywanie.
Odrostów jest dużo, masz załatwione, tylko proszę dla pewności, że się przyjmą ja Ci je wykopię i potrzymam w doniczce, wyślę ku jesieni. Proszę napisz, czy to Ci odpowiada, o zwrocie za przesyłkę nawet nie myśl.
Różowa piwonia to drzewiasta, prezent od mojej mamy, zakwitła jako pierwsza. Teraz spektakl daje majowa.