Mój ogród wśród łąk część 6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój ogród wśród łąk część 6

Post »

piękna hortensja!
A te pomocniki chyba sjestę mają.I niestety nic ich nie ruszy ;:306
Dalia taka żaróweczka, cudna.Takich mi brakuje ;:108 ;:108
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Na rabacie przerobionej z boku rośnie sobie cudna hortensja :D Dalia ognista robi wrażenie,ja mam za spokojne kolorki ;:224
Kociaki to mają dobrze ;:215
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Małgosiu, ale piękny widok. ;:oj

Obrazek

Chyba pogoda wszystkich wypędziła dziś do ogrodu. :) Kręgosłup boli, ale nowa rabata cieszy. ;:108 Też ze trzy godziny popracowałam, a w południe trochę wody z nieba moje rośliny dostały.
Pomocnicy widocznie mieli dziś wolną sobotę. Zresztą mógłby być za duży tłok w ogrodzie. ;:306 Miłej niedzieli. ;:196
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Małgosiu, pomocnicy są od celów wyższych, więc oni nie musza uczestniczyć w takich pracach... potem swym łaskawym okiem sprawdzą, czy dobrze zrobione ;:306 Swoja drogą piękne kociaki! Ślicznie u Ciebie! :)
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Aniu Pulpa - Ja nie mogę za często rewolucji na rabatach przeprowadzać, bo....czasu mam za mało :lol: Ale zakończyłam większe prace słoikowe w kuchni, to może się dziać i u mnie. Coś czuję, że będzie się działo. Ziemia mokra, dobrze się kopie, roślinki podlewane...jest dobrze ;:333

Aniu Anabuko - Dalie mają cudowne kolory. Kocham wszystkie, bez wyjątków. A koty śpią całe dnie, ale za to co rano znajduję na wycieraczce ich łupy nocne. :D

Aniu Annes - Hortensja została tam przesadzona rok temu, ale nie wiem jak się nazywa, bo wszystkie znaczniki podczas przeprowadzki moich hortensji poszły na śmietnik. Myślałam nawet, że mam Pinky Vinky, ale byłam w błędzie. Jak Sonia mi pokazała swój okaz, to już wiem, że ktoś kiedyś pomylił znaczniki w szkółce. ;:131

Soniu - Niedzielę spędziłam cudnie, bo uciekliśmy na spacery pod tężniami w Ciechocinku. Miałam okazję do podziwiania ich pięknie obsadzonych rabat jednorocznych. Uczta dla mnie niesamowita.

Basiu - Dziękuję ;:196 Pomocnicy są od brudnej roboty :lol: W nocy działają bo gryzonie poczuły jesień. :D

Hortensja Levana

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Małgosiu dziękuję za Lewanę, jaka piękna i pędy sztywno trzyma. ;:oj Miło, że niedziela spędzona w ładnym miejscu. ;:215 Też czasem z przyjaciółką zaglądamy do naszych pobliskich uzdrowisk, klomby teraz w każdym takim miejscu zadbane, piękne. ;:108
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Małgosiu, za nasiona Kleome dziękuję, ale byłam zapobiegliwa i już sobie kupiłam. Moja też się siała, ale jej złośliwość sięgnęła zenitu ;:124 Na rabatach znalazłam tylko cztery siewki i te na dodatek zjadły ślimaki. Natomiast milion siewek znalazłam na dębowej ścieżce, ale wylazły dopiero teraz, więc nie będzie z nich żadnego pożytku.
Twoje sierściuchy ;:196 to osobniki wielce rozleniwione ;:306 A rozwalone na kanapie jak paniska ;:oj
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Małgosiu Levana z patyczków od Ciebie już też w tym roku zakwitła. ;:196
Z roku na rok będzie na pewno ładniejsza....Twoje koteły to mają u Ciebie raj na ziemi....
Zdjęcie superowe....
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

O Cleome mi chodziło! ;:196
Ale pięknie te hortensje z jeżówkami wyglądają! ;:138
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ależ wy jesteście niesprawiedliwi... przecież od razu widać, ze koty spracowane i padły jak stały - nawet nie miały siły się porządnie ułożyć :D Sama Małgosia przyznała, ze całą noc polują - ktoś przecież musi wykarmić rodzinę ;:306
Levana wygląda ciekawie ;:108 Dalia w strażackiej barwie (bo rozumiem, ze tak z daleka ją widać :D ) cudo ;:167
Awatar użytkownika
mymysteryy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 sie 2014, o 07:58

Post »

No to jesteśmy Małgosiu umówione co do nasion pomidorków. ;:333 Ty się na spokojnie zastanów jakiego typu będziesz chciała i ile, a ja Ci coś skompletuję.
Co do pomocników, to Kasia Vimen ma rację, wygladają jakby już po robocie byli. ;:108 I to nawet po wypłacie. ;:136 ;:306
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Oooo, widzę przeróbki , żeby mój M tak chciał wykopywac to co źle posadziłam :( ale ma swoje latka i kręgosłup już nie tan ;:306 długo stoję w kolejce za innymi czynnościami zanim coś wykopie :;230
Piękny masz ogród, oj piękny . A jak zobaczyłam Twoich pomocników to śmiałam się w głos ;:306 no nie wytrzymam , ale się pala do pracy :;230 chyba ,że je zaniesiesz i położysz obok roboty na poduszkach ;:306 Cudne leniuchy , co za pozycje :;230 no naprawdę śmiech na całego ;:30

WIĘCEJ TAKICH ZDJĘĆ ZE ZWIERZAKAMI
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

:wit

Pogoda jak złoto. Ranki rześkie, z domieszką tajemniczych mgieł unoszących się nad polami, ale dzień cały słoneczny i przyjemny. Niech taka aura trwa jak najdłużej. ;:173

Soniu - Wydaje mi się, że teraz każde miasto, miasteczko dba bardziej o wizerunek niż to drzewniejbywało. I tak trzymać :uszy Sama obserwuję to w moim mieście ( dziwnie brzmi, ale ja jeszcze duchem tam mieszkam) i z roku na rok te aranżacje są coraz wymyślniejsze i bogatsze.
Levana należy do moich ulubienic. ;:333

Iwonko - Moje sierściuchy rozpuszczone jak dziadowskie bicze :lol:
Cleome zagościło u mnie kiedyś i już zostanie chyba na zawsze. Uwielbiam te kwiaty. Jedyny mankament ...to ich zapach ;:222

Olka - Szacunek ogromny z powodu ukorzenionego patyczka ;:180 Mnie się ta sztuczka nie udaje. Jedyny sukces jaki odniosłam w temacie rozmnażania hortensji ....to przypadkowo przygięta do gruntu na zimę gałązka Anabellki. Dostała korzonków i mam nowy krzaczek. ;:172

Miłeczko - Jak nie masz Cleome, to musisz mieć :lol: Pasowałby to Twojego ogrodu. ;:108

Kaśka Vimen - Małe niedopowiedzenie.....ja myślę, że one polują w nocy, bo są na zewnątrz, a ja śpię. ;:224

Kasiu mymysteryy - Ja nie będę wybrzydzała. Przyjmę wszystko dobro, co dasz. U mnie się nie zmarnuje. Jeszcze raz dzięki ogromne ;:196

Karola - Mój M też coś tam mruczy pod nosem jak zapędzam do roboty w ogrodzie. Ale nie słucham. Nie wszystko jestem w stanie sama drobnymi kobiecymi łapkami wykonać. :D Bo mój kręgosłup choruje już od dawna. ;:131

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Hortensja Wim's Red. Zaczyna pięknie kwitnąć białymi wiechami, które z czasem pięknie się wybarwiają.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Małgosiu śliczna ta jeżykowa dalia! a wiesz może jak nazywa się ta hortensja https://www.fotosik.pl/zdjecie/f3363fae2da5b0a3 . Pomocników masz wyjątkowych leni...nic tylko gruchnąć się obok nich :;230 Do tej pory narzekałaś na suszę :D
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

Zazdroszczę hortensji ;:63 , ale jakoś mnie nie lubią (przeżyję), poza tym one też muszą mieć słońce, a to towar deficytowy ;:174 .
Przymierzam się (nie sama, tylko pokażę palcem :;230 ) do wykopania borówek - mają 20 lat, poza tym to już nie atrakcja, jak kiedyś, więc miejsca przybędzie, a ja zimą zaplanuję słoneczne roślinki do sadzenia wiosną :heja .
Co do przerobów kuchennych, to ja jeszcze 'siedzę' w pomidorach, a niedługo zacznę w buraczkach. Te dwa rodzaje słoików muszą być na całą zimę, a że mam warzywa od rolnika, więc i chętnych potem sporo. Do brania oczywiście ;:7 .
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”