Pogoda jak złoto. Ranki rześkie, z domieszką tajemniczych mgieł unoszących się nad polami, ale dzień cały słoneczny i przyjemny. Niech taka aura trwa jak najdłużej.
Soniu - Wydaje mi się, że teraz każde miasto, miasteczko dba bardziej o wizerunek niż to
drzewniejbywało. I tak trzymać

Sama obserwuję to w moim mieście ( dziwnie brzmi, ale ja jeszcze duchem tam mieszkam) i z roku na rok te aranżacje są coraz wymyślniejsze i bogatsze.
Levana należy do moich ulubienic.
Iwonko - Moje sierściuchy rozpuszczone
jak dziadowskie bicze
Cleome zagościło u mnie kiedyś i już zostanie chyba na zawsze. Uwielbiam te kwiaty. Jedyny mankament ...to ich zapach
Olka - Szacunek ogromny z powodu ukorzenionego patyczka

Mnie się ta sztuczka nie udaje. Jedyny sukces jaki odniosłam w temacie rozmnażania hortensji ....to przypadkowo przygięta do gruntu na zimę gałązka Anabellki. Dostała korzonków i mam nowy krzaczek.
Miłeczko - Jak nie masz Cleome, to musisz mieć

Pasowałby to Twojego ogrodu.
Kaśka Vimen - Małe niedopowiedzenie.....ja
myślę, że one polują w nocy, bo są na zewnątrz, a ja śpię.
Kasiu mymysteryy - Ja nie będę wybrzydzała. Przyjmę wszystko dobro, co dasz. U mnie się nie zmarnuje. Jeszcze raz dzięki ogromne
Karola - Mój M też coś tam mruczy pod nosem jak zapędzam do roboty w ogrodzie. Ale nie słucham. Nie wszystko jestem w stanie sama drobnymi kobiecymi łapkami wykonać.

Bo mój kręgosłup choruje już od dawna.
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Hortensja Wim's Red. Zaczyna pięknie kwitnąć białymi wiechami, które z czasem pięknie się wybarwiają.