Ogrodowy "niemowlak" Miiriam 2008r

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Miriam mam nadzieję ze dostałaś moją odpowiedz na poczcie. Wczoraj odpisałam

Genia
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2007, o 00:17
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Geniu - dziękuję Ci bardzo :)

Przeczytalam i odpisałam :)
Pozostawić ciepły ślad na czyjejś ręce... - Bernadetta
Zapraszam pod Krzywą Jabłoń: Miiriam ; Rok 2012 ; Rok 2013
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

a gdzie zdjęcia tych chryzantem?????
przeceny przecenami a nacieszyłby oko :)
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kupiłam patrzołki - prawie 500 zł ta impreza - a takie prawie niewidoczne, cieniutkie:)

Mam też nową chryzantemę - bordową :) Zobaczymy, czy uda się przechować :)
- 2 róże pnące - ależ się pan zdziwił - kiedy kazałam mu je podpisać :) :) - ( to wpływ forum !!!)
- Sympatię i
- Golden Showers
Mają być ładne - potem poszukam jak będą wyglądać :)
Potrzebuję jeszcze jednej do kompletu - może białą.. albo inną ciekawą ???

Może ktoś mi doradzi?

Kupiłam też jedną taką w woreczku - kwiaty fioletowe mają być .. ale zobaczymy co z tego będzie :)
Inny zakup to - krzewuszka o kolorowych listkach i różowych kwiatach :)

Szukałam 'Gracilias Nana" ale nie mieli - za to była wierzba z takimi zawiniętymi w pierśconki listkami - zastanawiam się nad nią - warto?

I za radą Hani chciałam kupić ten nawóz zimowy do roslin - ale Pan polecił nam gotową mieszankę jesienną - kupiliśmy worek 5 kilowy za 25zł.
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie pisz zielonym kolorem bo to kolor zarezerwowany dla adminów (zmień kolor)

Jeśli mnie pytałabyś o zdanie jaką białą pnącą kupić to bym Ci powiedziała:
Ilse Krohn Superior
czemu?
Bo ja ją mam
bo ma piękne duże kwiaty (pierwsze 3 zdjecia moje) http://www.helpmefind.com/plant/l.php?l=2.3370.0&tab=10
bo pięęęęknie pachnie
bo jest zdrowa (brak mączniaka i plamistośc)

O różowe mni nie pytaj bo dam Ci listę 50 róż

a jeśli chodzi o wierzbę to nei ta?
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... start=2912

ja kupiłam :)

aha
sypathia http://www.helpmefind.com/plant/pl.php?n=6175&tab=10
golden http://www.helpmefind.com/plant/pl.php?n=1835&tab=10
z uśmiechami Iza
u liski
minismok
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2008, o 12:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witaj Miiriam :)

przybywam z propozycja na TRÓJKATY :lol: ..........róz tam nie widze :( .......ale widze blue arrow z tawułami szarymi :D[łatwe w uprawie,dekoracyjne i trwałe]

u smoka udowadniaja ze moga razem rosnąć......inna sprawa ze na efekt trzeba poczekac 2-3lata :? .....ale zawsze mozna do tego czasu OKWIECIC :lol:

cmokasy
nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Izo - witam Cię serdecznie :)

Fotki zrobię - jak tylko przełożę baterie z budzika do aparatu.. ostatnio padły mi w budziku ... a tam przecież muszę mieć ... bo śpioch ze mnie okropny :)

Chryzantemy z Obi - takie sobie - a ta dzisiejsza ładna:)
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

liska pisze:Nie pisz zielonym kolorem bo to kolor zarezerwowany dla adminów (zmień kolor)

Jeśli mnie pytałabyś o zdanie jaką białą pnącą kupić to bym Ci powiedziała:
Ilse Krohn Superior
czemu?
Bo ja ją mam
bo ma piękne duże kwiaty (pierwsze 3 zdjecia moje) http://www.helpmefind.com/plant/l.php?l=2.3370.0&tab=10
bo pięęęęknie pachnie
bo jest zdrowa (brak mączniaka i plamistośc)

O różowe mni nie pytaj bo dam Ci listę 50 róż

a jeśli chodzi o wierzbę to nei ta?
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... start=2912

ja kupiłam :)

aha
sypathia http://www.helpmefind.com/plant/pl.php?n=6175&tab=10
golden http://www.helpmefind.com/plant/pl.php?n=1835&tab=10
Izuś - kolor już zmienilam - zupełnie zapomniałam że to adminkowy kolorek - to również mój ulubiony i wybrałam go automatycznie :)

Piękna ta róża , która mi poleciłaś - naprawdę mi się podoba -- w środę będę w mieście po odbiór okularków - to popytam :)

Bardzo podobają mi się też róże o kolorze brzoskwiniowym .. taka lekka pomarańcz jakby... albo żółte z czerwonymi brzegami - czy są takie pnące???
A taka bardzo ciemno bordowa ???
Chyba muszę pogrzebać na jakiejś stronce o różach:)
W zimie??? :D :D

A wierzba - dokładnie ta ... babilonia .. tylko Ty masz bardzo piękną w porównaniu z tym co dziś widziałam. To na pniu?

Dzięki z podesłanie linków do moich róż :) .. debiutuję w tym ( i nie tylko ) temacie i nie wiedziałam jakie będą. Pan powiedział, że wybierze mi ładne - i chyba tak jest:)
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

minismok pisze:Witaj Miiriam :)

przybywam z propozycja na TRÓJKATY :lol: ..........róz tam nie widzę :( .......ale widzę blue arrow z tawułami szarymi :D[łatwe w uprawie,dekoracyjne i trwałe]

u smoka udowadniaja ze moga razem rosnąć......inna sprawa ze na efekt trzeba poczekac 2-3lata :? .....ale zawsze mozna do tego czasu OKWIECIC :lol:

cmokasy
Minismoku - witam cieplutko :) i miło mi Cię gościć .. a jeszcze z takimi propozycjami :) :)

Smoku - te róże to nie na trójkąty - :) One mają zastąpić te czerwone parkanowe przy kąciku wypoczynkowym ...

Nie wiem jeszcze jak wygladają tawuły szare ( ale zaraz będę wiedzieć :) - ale skoro Twoja propozycja ma tyle plusów - to już mi się podoba :)

A poczekać chyba mogę ?? Nie mam zamiaru się już nigdzie przeprowadzać ...
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

zielony to tez mój kolor (mam masę ciuchów sledynowych i zielonych ) no i dom hihihihi

za trudne pytania mi zadałaś... aż tak róż nie znam ... tu pomoże Ci minismok - expert albo Hania55

Moja wierzba jest "jakby" na pniu :) i tak będę ją prowadziła - dałam 10 zł - warto - jest śliczna

jałowce blue arrow to moje ulbione ukochane... Posadziłam je przy tarasie..słuchaj minismoka... dobrze radzi ! Nie pomyślałam tylko o taułach...mi się podobają z lawendą i maciejką
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

korzo_m pisze:Bernatko dlaczego Ty narzekasz przecież masz pięknie w ogródku. Tyle roślin nasadziłaś mnie się podoba, jeszcze wokół takie piękne widoki :lol: :lol: Siedzę oglądam Twoje rabatki, skalniak , miejsce wypoczynku przy krzywej jabłoni i wydaje mi się ,że szukasz dziury w całym. Ja wiem jak człowiek napatrzy się na ogrody innych to ma wątpliwości do swojego ogrodu ( często mnie się tak zdarza) ale już masz tyle za sobą dobrego nie wszystko na raz uda się zrobić .Popatrz u mnie przed jakim ja obecnie staję wyzwaniem, nieraz mam dość i zastanawiam się na co porwaliśmy się ,ale ja daję sobie 2 lata, może się uda. A za Ciebie mocno trzymam kciuki- powodzenia.
Szkoda,że dzisiaj po południu idę do pracy bo z chęcią bym się z Tobą spotkała, a jutro wyjeżdżam i nie będzie mnie w Krakowie do 13 listopada.
Dorotko - witaj u mnie Gościu Oczekiwany :) Cieszę się - Cię tutaj widzę :)

Jakże śmiałabym narzekać- mając taki teren do działalności i M, który mnie wspiera i Was, waszą życzliwość, rady i obecność przede wszystkim :)

Stwierdzam tylko fakty - a nie jest to narzekanie- raczej zastanawianie się, refleksja nad tym co ma być jeszcze zrobione i jak to zrobić ...
Bo przecież tylko 1 kąt mojego ogrodu jest zagospodarowany .. a reszta .. jeszcze w planach ... i ja naprawdę cieszę się ta pracą i szkoda mi każdej chwili , której nie mogę spędzić w ogrodzie :)

Cieszę się niezmiernie, że Ci się podoba - takie opinie podbudowują i są motorem do dalszej pracy :) :)
A te roślinki... Dorotko - przecież to także Twój ogród kwitnie w moim ogrodzie :) Twoje kwiaty, skalniaki.... więc jakże mogą nie być piękne???

Fakt , kiedy chodzę po waszych ogrodach.... kiedyś było mi smutno i trochę wstyd, że ja tak nie mam. Teraz jest inaczej. Jakże mogę porównywać wasze już dorosłe z moim raczkującym niemowlakiem ? Ale mogę się przyglądać , uczyć, cieszyć waszymi sukcesami ... co też z radością robię i uczę się być dumna, z każdego kwiatka , czy rabatki :) :) :)

Wierzę mocno Dorotko, że wam się uda - zresztą to, co już pokazałaś .. jest tego dowodem
Trzymam za was kciuki i kibicuję waszym działaniom:)
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

minismok pisze:Witaj Miiriam :)

"nie chodzi o to by złapac króliczka ale by gonić, gonić go!" :lol: ...........

chciałam zapytac o to zaorane poletko z wierzba?......czy to bedzie jakiś zasiew?

cmokasy
Witaj Minismoku :) :)

Gonię, gonie... :)

A to zaorane poletko - to moja działka :)

Wierzna mandżurska jest z jednej strony domu a płacząca z hostowiskiem z drugiej .. a całe to z przodu - to moja działka - zaoralismy to - na wiosnę glebodryzarka .. a potem trawnik .. W czasie zimy mam zamiar troszkę to rozplanować - chcę mieć trawnik obrzerzami obsadzony rabatami .. ale co dobrze będzie się czuło w pasie pod tujami??? Czy mogą być róże?? albo jakieś imniejsze iglaki? ...
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

bishop pisze:A może w trojkątach jakieś roże pienne pachnące donicowe (lub nie)? Na razie znam tylko jedną - Cherry Defoe :oops: Ale są tacy, co znają mnóstwo :lol: Wystarczy spytać, jeśli pomysł Cię zainteresuje. Lub może wiciokrzewy, clematisy albo wisteria?
Witaj Krzysiu w moim ogrodzie - zapraszam zawsze

Podoba mi się Twój pomysł ... myślę nad nim już od wczoraj - i przeniosłam go troszkę w inne miejsce :)

Mój M. planuje zrobić zimą taką kratkę z listewek - osłaniającą taras ... i myślę, że byłoby to idealne miejsce na pnącza - zwłaszcza clematisy i wisteria mi się podobają ( a nie mam jeszcze ani tego, ani tego ). Na huśtawce teraz huśta się dużo dzieci .. nie wiem czy takie pnącza miałyby dużą szansę rozwoju /... ale może z czasem ...
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

rogalm1 pisze:i jak tam wizyta w Krakowie? nic nie piszesz o zdobyczach?
Moniko - miło mi , że przyszłaś z wizytą

O zakupach napisałam troszkę wczoraj - kiedy TY pisałaś swój post - mnie jeszcze nie było w domu :)
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

liska pisze:Ja też o róząch pomyślałam ale nei chciałam pisać, żeby mnie za zboczoną nie uznano :)
Izuś :) :) :) :)

ten pomysł nawet bardziej niż bardzo mi się podoba - ale musi poczekać, aż na huśtawce będą się hustać starsze osoby , które nie wieszają się na belkach nie skaczą... statecznie i romantycznie kołysząc ławeczką .....

mam nadzieję, że to nie już nastanie :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”