Moje zielone zakręcenie cz.II

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moje zielone zakręcenie cz.II

Post »

Juleczko, zaglądam i widzę, że nie widzę. :roll: Pisałam już u Ciebie i teraz zachodzę w głowę, komu bądź gdzie te swoje wypociny posłałam. ;:7 ;:7
A zachwycałam się - i dalej to robię - kwitnącymi lakami i hiacyntami ;:138 ;:138 , które u mnie jeszcze się nie wybudziły ze snu.
Podziwiam śliczne bratki ;:333 , taaaki duży już rabarbar ;:215 i wszystkie kolorowe wiosenne kwiatuszki. ;:63 ;:63
Pozdrawiam cieplutko ;:196 ;:196 i na kolejne fotki czekam. ;:108
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu w ciepłych nie mieszkam ,w niedzielę mnie zawiało i katar lecze, chyba że to już sienny ;:223 za to na pustyni chyba tak, zaczęłam podlewać bo już sucho.
Okoliczne koty kuwety zaczęły w moich skrzyniach urządzać :evil: Jednak laki rosną przy wejściu do tunelu w cieplutkim osłoniętym miejscu dlatego takie wyrywne, inne też jeszcze nie kwitną .
Lucynko u mnie ciepło i sucho więc podlewać już muszę. Deszcz by się przydał.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Wiosna pędzi jak na sterydach boję się że do Wielkanocy się skończy i nawet drzewa już przekwitną.
Z tymi zachwytem nie przesadzaj to wiosny zasługa i do Ciebie dojdzie za moment.
Za to ja wpadam w zachwyt Wasz nowy domek oglądając i nie jest to wiosny zasługa tylko Wasza ;:138
Dobranoc kochanie bo jutro do pracy nie wstanę ;:4
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Juleczko, ja też dzisiaj podlewałam. ;:108 Miałam pełną beczkę wody, nie zostawiłam ani jednej kropelki i teraz zachodzę w głowę, skąd wziąć na kolejne podlewanie. ;:24 Pewnie będę musiała targać spod świetlicy wodę pitną. :oops: Na szczęście zmieniono zarząd i aktualna prezeska nie stoi przy kranie jak kat nad dobrą duszą, jak robiła to jej poprzedniczka. ;:303
Nie daj się chorobie, trzymaj się zdrowo. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
tencia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2013, o 20:47
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Julciu u Ciebie wiosna jak zwykle dużo dalej niż u mnie ;:215 ,te przewiania to mogą narobic dużo szkód ,wiem coś o tym bo leczę to juz dłuższy czas,ięc uważaj na siebie ;:168 .Pozdrawiam serdecznie i przyjemnej pracy na działeczce :wit
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lucynko mam to szczęście że mam wywiercone swoje ujęcie wody więc kosztuje mnie tylko prąd użyty przez pompę. Kilka lat temu zainwestowałam i było warto. Teraz tylko susza może wysuszyć wodę wtedy może być studnia za płytka no ale na to wpływu nie mam.
Tenciu dlatego dziś na działce zabrałam się za wiosenne porządki w altance. Mam już czyściutko :heja
Przed powrotem do domu porobiłam zdjęcia a towarzyszył mi śpiew słowika co mnie bardzo zaskoczyło przecież to nie maj :shock: choć temperatury owszem majowe.
Wiosna u mnie szaleje, przekwitly morele, zaczęły śliwki, i u mnie wczesne czereśnie
Obrazek
agrest

Obrazek
Zresztą sama robię wielkie oczy bo codziennie kwitnie coś nowego
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Dobranoc :wit
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Julciu rzeczywiście szok! jak patrzę na kwiaty u Ciebie! Pełna podziwu dla porządeczku w ogródku, no ale w moim mieści się pewnie ze dwie a może i trzy działki...i po co mi tyle areału :wink: Sucho jest w wielu miejscach i ja odczuwam suszę i latam z konewkami, butelkami a w beczkach woda ubywa ;:oj
Moja rzodkiewka posiana pewnie 2 tygodnie temu do dzisiaj nie wykiełkowała ;:223
Przed Tobą weekend to życzę zdrowia i ładnej pogody, a w nocy niech Ci podleje ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Julciu, aż chce się żyć. Widoki cieszą oko i serce ;:167
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2015, o 17:43
Kontakt:

Post »

Cześć Julcia.
I u Ciebie pięknie wiosennie :) Ja mam podobny problem co Ty. Wyrasta mi pełno różnych rzeczy z ziemi i nie wiem które to siewki a które to zielsko ;:306 Co już większe to widać, resztę zostawiam choć mnie kusi bo brzydko to wygląda :) Ale nie długo będzie można spokojnie czyścić. Jutro kolejny piękny dzień i znowu trzeba trochę popracować w ogródku :) Niech się dusza raduje :D Pozdrawiam
Moja działka mój raj :) Pozdrawiam Piotrek ;:163
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu dziękuję weekend naprawdę udany, upalny i bez deszczu. Sezon grillowy otwarty , dzieciaki wybiegane, wyskakane i obsypane piaskiem nawet ta najmłodsza z piaskiem w pampersie :;230 Najzabawniejsze było jak raczkując trafiła po raz pierwszy na trawę. Dziś po raz pierwszy kosiłam trawę.
Justynko kwiatowe widoczki mogą być również w twoim ogrodzie tylko daj hasło a roślinki przyjadą ;:196
Piotrku pogoda idealna wręcz majowa, ale chyba wiele bym dała za odrobinę deszczu.
Dziś posadziłam resztę cebul i kłączy , posiałam kwiaty jednoroczne w rozsadniku oraz na próbę rządek ogórków które dokładnie okryłam, albo się uda albo będę siała dalej, bo że będzie więcej rządków to wiadomo :) W tuneli do doniczek poszły kabaczki.
Drzewa kwitną właściwie wszystkie po za jabłoniami, wiec Murarki pracują za miło, a tak się o nie martwiłam. Oby tylko jakiś nadgorliwiec nie robił oprysków to populacja się odrodzi.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2015, o 17:43
Kontakt:

Post »

Pięknie Julcia :)
Ja byłem dziś na działce i przez dwa dni drzewa zdążyły się zabielić. Masakra jak przyroda się rozpędziła. Owady latają (dzięki Bogu).
I tylko trzymać kciuki by drzewa nie pomarzły to będzie znowu co wcinać :D
Pozdrawiam
Moja działka mój raj :) Pozdrawiam Piotrek ;:163
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Piotrku też byłam na działce , podlewać i to mocno
bo na posianych zagonkach hula wiatr i wywiewa drobne nasionka.
Też zerkam z niepokojem w prognozy pogody. Marysiu chwalę sie że zakwitło epimidium.
Obrazek
Z jednej roślinki jest cała kępka ;:138 Dziękuję.
Milego tgodnia bez przymrozków.
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Julciu, a moje jeszcze nie kwitną ale kwiatostany już są :D
Oj niech przymrozki nam odpuszczą, bo niby rok po roku obfitość owoców nie występuje ale niech przynajmniej trochę będzie. Życzę słonka i ciepła, ale bez przesady bo potem skrajności tylko ;:196
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Juleczko, Wiosna pięknie się już u Ciebie rozgościła ;:333 i oby pogoda nie splatała figla, bo widzę kwitnące drzewa owocowe, ;:108 zresztą u mnie też morele i brzoskwinie w pełni rozkwitu. ;:303
Jednak najbardziej za serce ujmujący jest obrazek przedstawiający te dwa kwiatuszki. ;:138 ;:138 ;:138

https://www.fotosik.pl/zdjecie/94ac118511ecc55e

Niech wszystkie Kwiatuszki zdrowo rosną na pociechę Babuni i Rodziców. ;:167 ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Julcia wiosna na całego i widzę, pszczółki też już się obudziły :) oby tak dalej i oby jakiś deszcz spadł :)
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu wiosenna susza to nic dobrego my podlejemy choć trochę nasze dzialki czy ogrody ;:145 a rolnicy przecież zboża czy rośliny paszowe też potrzebują wilgoci
Niestety przymrozki zwarzyly sporo kwiatów, chyba znów bedzie krucho z owocami. Za to zerwalam w tunelu pierwsze rzodkiwwki oczywiście podlewane
Obrazek
Lucynko te kwiatuszki rosna na całego najstarszy już w maju do komunii a jeszcze w Wielkanoc świętujemy 1 urodzinki najmłodszej. Filip
kończy 1 klasę a w czerwcu Bianeczka bedzie miała 2 latka.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Uwielbiam te kwiatuszki choć czasem dają w kość.
Mariuszu pszczoły się schowaly za zimno im ale mam nadzieję że chłody ich nie zabiją, tym bardziej że w prognozach już widać ocieplenie.
W nocy nareszcie troszkę popadalo niewiele ale chodniki wilgotne.
Miłego dnia ;:4
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”