Clematisowo -różany świat Aneczki -czyli czwarty sezon ogródkowania. Cz. 6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Clematisowo -różany świat Aneczki -czyli czwarty sezon ogródkowania. Cz. 6

Post »

Chciała bym mieć TAKIE miejsce wstydu. Żebyś widziała moje, to swoje uznała byś za najpiękniejszy zakątek w ogrodzie.
Kratka z powojnikami tak mnie zachwyciła, że aż nie wiem co napisać.
Oszaleć można. Gdzie nie zajrzę, tam wszędzie kuszą :D
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Kochani źle mnie zrozumieliście. Miejsce wstydu było takowym do zeszłego sezonu. Rok temu poczyniliśmy pierwsze prace, by zamienić je w część użytkową. Od wiosny kontynuowaliśmy plany i teraz jest całkiem ładnie. Czasu już tylko potrzeba, by rośliny podrosły, np takie róże które trafiły tam tej wiosny i ledwo ziemi odstają. ;:224 Najważniejsze, że już bez wstydu mogę siadać tam z Wami na ławeczce. ;:215

Wiolu z tym kuszeniem to ja Cię doskonaldm rozumiem. Już nawet myślałam, by porzucić odwiedziny w innych wątkach, bo z każdą wizytą u kogoś kajet chciejst napina się do gigantycznych rozmiarów. ;:224

Soniu u mnie wszystko pomieszane. Niby tworzę jakieś tam ciągi ale zawsze przełamuję je innym ciągiem lub na mijankę. I tak chyba podoba mi się najbardziej.
Ten wiciokrzew niestety nie pachnie. Nic to, w zamian posadziłam innych pachnideł do okoła. ;:131
Soniu kochana firletki nie da się całkiem wyrzucić z ogrodu. Niby wywaliłam wszystko a mam trzy kwitnące siewki i miliardy maleństw. :twisted:

Patiann wyjaśniłam na wstępie, co miałam na myśli. Teraz mi się podoba. ;:333
Dziękuję za pochwałę. ;:196
Swany to róża okrywowa i tak też u mnie rośnie.

Mirku dziękuję ale u Ciebie to dopiero można oczy zgubić! ;:oj

Aniu zaczyna się w końcu busz robić to i można w końcu pokazać szersze perspektywy. Zdecydowanie lubię klimatyczne, zarośnięte chaszcze. :D
Pashmina mnie tak rozkochała, że już chodzę po rabacie i patrzę czego się pozbyć, by jesienią dosadzić trzeci krzaczek. :tan Totalnie straciłam też głowę dla Garden of Roses. ;:167 Kolor idealny! Najpiękniejszy jaki mam. Na jesieni i jej muszę dwa krzaczki dosadzić. Jest przepiękna! Bóstwo! ;:167

Gosiu Pepsi ławeczka będzie coraz częściej. Ona na działce dopiero od miesiąca. Poza tym czekałam aż trawa urośnie. A jak wreszcie podrosną dwie róże obok niej to jeszcze będziesz mieć dosyć zdjęć tego kącika. :lol:

Justynko duju -nie ma sprawy, damy radę. Będziemy siadać na wymiankę.
Teraz miał pachnąć jaśminowiec ale coś marnie zakwitł w tym roku. Muszę go na dnich porządnie podstrzyć, by uformować. Sili się też teraz Munstead Wood ale to wiosenna świeżynka więc kwiaty pojedyncze nie rozsiewają jeszcze zapachu naokoło. Z zapachem czekam teraz na powojnika Sweet summer love i Rubromarginatę. I na różę La Rose de Molinard.

Olu to prawda, czas idealny! Chwilo trwaj! Niestety czas ulotny. :roll:

Basiu Pashminą będę kusić i gorąco wszystkich namawiać. Zjawiskowa jest!

Zuz błagam zamów Pashminę a zobaczysz, że po nogach będziesz mnie całować! ;:170

Jurku powojniki się rozkręcają to i ich zdjęcia się powjawiają. Mało mam wielkokwiatowych wcześnie kwitnących to i dopiero teraz.
Czytałam, że Tentel wynagradza Ci zeszłoroczne nerwy. Mój ma jeden pęd i kilkanaście kwiatków. ;:222
Napradę nie będziesz już miał powojników w donicach?

Filemonku Pashmina to jeden z najlepszych wyborów jakich dokonałam. Ściana z clematisami i mnie zachwyca.

Dorotko DTJ dziękuję. Kącik z ławeczką nabiera powoli klimatu. Moja ferajna na pewno wolałaby Twoją plażę. ;:215
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu piękny ten kącik z ławeczka.
Bardzo romantycznie i przytulnie.
Mogłabym tam siedzieć non stop ;:167
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Aniu. Wspaniały ten Twój czerwiec na działce. Wszystko rośnie i kwitnie wyjątkowo ładnie. Róże i powojniki są cudnej urody a kompozycje z bylinami bardzo udane. Pomysł z paletą genialny i na pewno bym na to nie wpadła. Zdjęcia Eden Rose mnie rozwalily . Jakie ona ma napakowane te kwiaty ;:oj. Oj można się rozmarzyć ... Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu i Ewelinko dziękuję i witam Was u siebie. :wit
Zapraszam na porcję foteczek. :D

Obrazek

Obrazek

Garden of Roses. Poezja. Muza. Cudna. Jedyna. Niepowtarzalna. Dla mnie kolor ma najpiękniejszy ze wszystkich jakie posiadam. Jesienią na pewno dosadzę.

Obrazek

Moje dwie Pashminy. Jesienią też i im dosadzę trzecią siostrę. ;:333

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I coś dla Dorotki. Dzięki jej zwariowanej miłości do tej róży, mam ją i ja u siebie.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Poniższą różę dostałam w zeszłym roku jako maleńką miniaturkę od dzieci na Dzień Matki. W tym roku śliczny krzaczek, cały w pąkach.

Obrazek

Spokojnej, relaksującej niedzieli Wam życzę. Naładujcie w ogrodach swe akumulatory na cały następny tydzień.
Dobranoc. :wit
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2013, o 23:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu u ciebie to normalnie nudy ,pięknie jak zawsze ,zdjęcia mistrzowskie no nuda jak nic :wink:
A tak serio przypomnij kochana czym ty te fotki takie ładne pstrykasz?
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59

Post »

Aniu jak u ciebie jest pięknie :shock: a rabata z kulkami na pniu przecudna super te czosnki krzysztofy się skomponowały z resztą roślinek.
każdy w ogrodzie ma albo miał takie miejsce wstydu ;:306 ja w tym roku pracowałam nad tym aby u siebie takie miejsce zlikwidować jeszcze został mi trawniczek do zrobienia i myślę, że będzie ładnie :)
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Aneczko jakie Ty masz różyczki,one u Ciebie wspaniale się czują.Pashminy masz rzeczywiście wspaniałe,zgrabne krzaczki.Garden of Roses też ją kocham i podziwiam ;:215
A clematis Romantika fajnie się kontrastuje z różowym kwiatem.
Aniu co to jest za zielona ściana? Ja potrzebuję własnie takiej rośliny na płot,coby się zasłonić?

Pozdrawiam i miłej niedzieli ;:3
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tolinko witaj Kochana. Aparat to Sony cyber shot DSC-RX 100 II. Od kiedy go mam sfiksowałam z robieniem zdjęć. Jestem minimum pięć razy w tygodniu na działce. Za każdym razem robię od 100 do 300 zdjęć. Potem, przy przeglądaniu i zmniejszaniu staram się choć połowę wyrzucić.

Anitko na pewno będzie ładnie, bo tworzysz ogród niezwykle elegancki. To i to miejsce takie będzie. Ja w takim momencie żałuję, że nie mam zdjęć z przed a tylko po. Wtedy dopiero inni, by mnie zrozumieli. ;:215
Krzysztofy są piękne. Niskie a kule mają ogromne. Bardzo je lubię. ;:215

Aniu ta zielona ściana to sąsiadkowy rdest auberta. Prawdziwy szatan z niego rośnie. Ta ściana ma trzeci sezon a już rok temu tak wyglądała.
Muszę tej rośliny pilnować jak złodzieja i choć raz w tygodniu ciąć długie baty którymi chce zagarnąć całą rabatę dla siebie. Dodatkowo co wiosnę jest mocno ograniczany. Na szczelną ścianę jest idealny. Szybko zarośnie. Tylko pamiętaj go później mocno pilnować, bo on ma chęci na 10 metrów.
Patiann
200p
200p
Od: 6 maja 2012, o 12:40
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ojej Aniu, ale Ty do mnie powaznie;).... Wlasnie spojrzalam sobie na Twoj aparacik.... ;:224 poczekam na promocje :;230
Lavenda jedna i druga piekna, Artemis coraz czesciej do mnie mruga, Alchymist...troche boje sie tego potwora i szkoda, ze nie powtarza.

Loveczka ;) ;:167 romantyzm pure, obfoc ja czasami, tak raz w tygodniu :uszy
Pozdrawiam Patrycja- Ania
Zgoda na brak polskiej czcionki
Awatar użytkownika
iwek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 cze 2014, o 14:05

Post »

Aniu śliczny kwietnik na balkonie ,jak dla mnie gust masz taki jak ja lubię sielsko,anielsko, cudnie.Róże,czosnki i clematisy pierwsza klasa :D
Pozdrawiam Iwona
Moje kwiatki
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Aniu, cudne fotki ;:215 Wszystko u Ciebie bujnie rośnie jakby non stop padało :D U mnie susza piekielna ;:222
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Aniu róże zauroczyły cię, wpadłaś na całego. ;:108 Dla mnie wszystkie są piękne, ale pewnie Garden of Roses też mi zawróciła w głowie. Czy deszcz nie niszczy kwiatu. :?: First Lady z niebieskim czosnkiem ślicznie pokazałaś. ;:138 Czosnki Krzysztofa niesamowicie wyglądają. ;:oj Czy jak jesienią wysieję firletkę, zakwitnie wiosną. :?: Samosiejki małe, chyba w tym roku kwiatów nie zobaczę. ;:218
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wybaczcie, ja znowu na szybko. ;:168
Jutro odpowiem.
Teraz tylko MUSZĘ, pokazać Wam różę idealną. Oto ona:

GARDEN OF ROSES