Dziękuję Wam za odwiedziny
Właśnie kibicuję "Naszym" w meczu z Portugalią
Piszecie, że podoba Wam się kompozycja roślin w ogrodzie, dobór kolorów itp.
Kochane, dobór kolorów nie udał się tak od razu - to wynik ciągłego przesadzania

Wiesz jak to z kolorami - odcień jednego różu czasami nie pasuje do innego i widać to dopiero w sezonie, więc kopanie, przenoszenie, w międzyczasie dosadzam byliny i okazuje się, ze niektóre rosną niższe lub wyższe niż się spodziewałam i znów przenoszenie. Tak w kółko
W tej chwili znów widzę, że będę przenosić kilka roślin - Pastella rośnie za niska, i zbyt daleko na tyłach rabaty posadziłam, a mam ich jakieś 8szt. do przeniesienia. Mam obawy, czy wszystkim znajdę miejsce na przodzie

U mnie ona jest dosłownie miniaturowa w wysokości - widać zupełnie nie służy jej mój kiepski grunt. Postanowiłam, że przeniosę wszystkie Pastelle bardziej do przodu, a na ich miejsce posadzę białe jeżówki i róże - planuję Lions Rose i Bremer Stadtmusikanten. Z tyłu rosną Crocus Rose, więc pomyślałam, ze kolorystycznie spasują. Czy to dobry wybór? Nie mam jeszcze tych róż. Może ktoś pomoże w wyborze?
Crocus Rose
Róże, które posadziłam dla mojej kochanej Pusi

Dwa krzewy William&Catherine
Piękna, niska, kompaktowa róża - Kastelruther Spatzen - polecam wszystkim
Novalis
Concerto
Niezawodna Fairy - taka zwyczajna, popularna, a ja ją tak lubię
New Dawn
Sabrina
White Cover
Granny
pierwsze liliowce
Rose Tapestry
jeżówki
White Double Delight
Zakwitły pierwsze floksy - na razie tylko Blue Paradise i to tylko jeden krzaczek, bo niestety wszystkie floksy w ogrodzie zjedzone przez sarny i muszą odbić
złocienie zaczynają
Ścięłam pierwsze kwitnienie kocimiętek - było tego kilka taczek

Czekam na powtórne kwitnienie
Miłego weekendu Wam życzę