Tam gdzie róże tam i ja Annes 77 ...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Tam gdzie róże tam i ja Annes 77 ...

Post »

Grażynka ma rację, zapowiada się piękne kwitnienie, widzę że malutka Munstead Wood już pokazała cudny kwiat. Nie mam tej róży, a wydaje się piękna. Zastanawiam się, ile róż zdobi twój ogród, bo wygląda znakomicie.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu kwiat Munstead Wood cudny i ten zapach .Skusiłam się na nią jesienią i zbudowała fajny krzaczek, a kwiaty w innym odcieniu niż Tradescanta .Jednak nie wiem jak opisać Tradescanta nie podoba mi się jego pokrój ,chociaż w ubiegłym sezonie był ładny krzaczek .Po kwitnieniu pójdzie do korekty, bo pędy ma zbyt wiotkie lecz nie wiem czy ona tak ma i mocno się kładzie .Dlatego musiałam go podeprzeć .Teraz czekam na kolejne kwiaty jesiennych nowości
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
inka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2009, o 11:54

Post »

Aniu mam 2 krzaczki Munstead Wood , jedną 2 letnią , a jeszcze jedną dokupiłam jesienią , kwiat ma bardzo duży śliczny kolor , pachnie i już się nie pokłada , Trandscanta tez mam posadzonego obok tego 2 letniego trudno dojrzeć różnicy jak kwitną ;:3
Awatar użytkownika
bejsonki84
200p
200p
Od: 7 maja 2014, o 11:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Hej hej Ania
Nie mam zdjęć tej chorej róży, a teraz to ona wygląda normalnie tylko, że jest bez żadnego pączka. Poczekamy zobaczymy...
A u ciebie ta ilość tych wszystkich pączków... No po prostu brak słów ;:oj . Super jest Munstead Wood, ja czekam aż będzie dostępny w F. razem z Crocus Rose, no bo przecież 1szt się nie opłaca zamawiać :lol:
Werka
Pozdrawiam Werka
Po­cie­szam się myślą, że zwierzęta ni­jakiej świado­mości nie mają, bo byłoby jeszcze więcej zroz­paczo­nych is­tot na świecie.
Wisława Szymborska
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Ania, ależ u ciebie zapączkowane wszystko ;:oj Przypuszczam, że dzisiaj to już pełnia kwitnięć, bo pogoda sprzyja różom.
Swoją LO mam od 3 lat. W pierwszym roku pokazała mi zaledwie trzy kwiaty i tylko rosła i rosła, ale już w ubiegłym sezonie i tym obecnym to jedna wielka burza kwiatów. Jeśli chodzi o wzrost to ma sporo ponad 2 metry ;:108 Niestety w tym roku strasznie choruje i nawet nie ma jak jej ratować, bo oprysk niewiele pomoże jak liście są już w większości w plamach.. Chyba, że wszystkie porażone obrywać ;:204
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Anuś :wit
Moc piękności różanych juz u ciebie ;:108 ;:108
LO to moja ulubienica.U mnie na razie nieśmiało rozkwita.
Munstead Wood to cudna róża.U mnie jeszcze nie w pełni wybawiona. :D
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p
Od: 11 maja 2012, o 23:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu czytam regularnie.... za każdym razem gdy czytam, w myślach odpowiadam... Szkołę zaliczyłam, ale zostaje praca i inne obowiązki i czasu jakoś mało na wszystko... czas na działeczkę - zawsze w kalendarz wpiszę i robię zdjęcia - tylko czasu na wpis... brakuje. Kochana towarzyszę Tobie i Ty mi.... wchodząc na działkę mam uśmiech... widząc serce ;:167

Spokojnego tygodnia, pięknych kwitnień i wiele radości w tym tygodniu w ogrodzie ;:196
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Sobota ,pełna radość,zadowolenie,szczęście,że zaczynają kwitnąć królowe ogrodu.Do późnego wieczora siedziałam,chętnie bym przenocowała,ale obowiązki nie pozwalają...tak więc łapałam każdą,cenną chwilę...
Krążąc wokoło róż przy okazji zauważyłam,że zachowała się po zimie jedna rozeta szałwii muszkatołowej no i znowu radość wielka,bo myślałam,że zgniła i nie ujrzę wspaniałych kwiatów.Gdybym miała liczyć na powojniki to ....róże dają mi tyle radości,choć bolesne zadrapania przypominają ,że niełatwo się prowadzą :uszy

Wandziu oj tak czekam na kilka nowości,to jest najlepsze uczucie móc zobaczyć po raz pierwszy nowy kwiat,zapach...Wiosną róże słabo wyglądały,niemrawe,ale jakie one są silne i jakie waleczne,wytworzyły masę pąków ;:215
Już nie mogę się doczekać,kiedy znów pojadę,może dziś uda mi się wyrwać ;:224

Grażynko na to czekam,na morze kwiatów,zapachów,niech te chwile trwają ;:333
Anahe pewnie dziś pokazała kwiat,bo w sobotę miała już widoczny kolorek...
Dieter Muller zachwyca,mój w pąkach i rośnie koło chorowitej jak nigdy First Lady,oby się nie zaraził plamkami ;:222

Ewa Munstead Wood przesadzona na jesieni z innego miejsca,ma kilka kwiatów i to mnie cieszy.Chętnie dokupiłabym drugą...
Róż mam około 100,ale dokładnie nie liczyłam...

Jadziu Tradescant iThe Prince oraz Olivia Rose to moje zachciewajki ;:224
Piszesz,że ma wiotkie pędy? Angielki tak mają jak są młode,potem mężnieją ;:333 U mnie Winchester C na początku się pokładala,a teraz pięknie trzyma gałązki...na jakie nowości czekasz?

Inka masz dwie moje upragnione odmiany,fajnie móc porównać je ze sobą ;:333 MW ma mocny,aromatyczny zapach,a Tradescant?

Werka tzn,że pączki poopadały samoistnie tak?
MW i Crocus Rose,a do tego Queen of Sweden....wszystkie ciekawe i warto je mieć u siebie ;:215

Sabinko w życiu po zimie bym nie powiedziała,że moje róże wytworzą tyle pąków,cieszę się niezmiernie :D
Teraz czekam aż to wszystko zakwitnie ;:65
LO jest piękną różą do czasu,wiem coś o tym,jak załapie kilka plamek to niestety w krótkim czasie przenosi się na resztę liści...

RU na pniu w duecie z ostróżką...

Obrazek

Stephanie Baronnie zu Gutennberg

Obrazek

Arabella

Obrazek

Cardinal z roku na rok większy krzaczor...

Obrazek

Obrazek

Cristata więcej pokazuje kolorku...

Obrazek

Eden i jeden kwiat jak na razie...

Obrazek

Tu w duecie z Arabellą

Obrazek

Summer Song rośnie w półcieniu,dlatego jeszcze nie otworzył się...

Obrazek

Agnes Schilinger mnie oczarowuje ...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Gartentraume

Obrazek

Quuen Of Sweden ,a w nóżkach czarnuszka...

Obrazek

Porcelanowe miseczki...

Obrazek

Róża nnz Auchan...cudny ma kwiat...sprzed dwóch lat

Obrazek

Eyes For You zachwyca

Obrazek

Chippendale zakwitła przy glebie...

Obrazek

CPM zapach perfum najlepszych...

Obrazek

Pastella w pąkach...

Obrazek

Hot Chocolate

Obrazek

Gertrude J...w tym roku mnie zachwyciła,wcześniej nie dojrzałam do końca jej piękna...cudna ;:167

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Mariatherese

Obrazek

Crocus Rose co za śmietankowy kolor...

Obrazek

Piętro Artemisa...czekam

Obrazek

Pixie Parasol co roku pierwszy

Obrazek

Bodziszek

Obrazek

Moja długo wyczekiwana szałwia muszkatałowa wyhodowana z nasion od pewnej forumki,co mnie nimi obdarowała :heja

Obrazek

Obrazek

Szałwie wszelakie uwielbiam...ozdoba dla róż wspaniała...

Obrazek

Pozdrawiam wtorkowo,odezwę się wieczorkiem z pozostałą gamą zdjęć... :wit
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Może zacznę od szałwii, bo też je uwielbiam i uważam że są świetnym towarzystwem dla róż. Sadzę przeróżne odmiany i sprawdzam, które najlepiej rosną. Zaszałwiowałam sobie już pół ogrodu :lol:
Z róż zachwycił mnie Cardinal. Aż zaraz pójdę do ogrodu przyjrzeć się mojemu sadzonemu jesienią. Ciekawe czy w ogóle zakwitnie w tym roku. Chciała bym już te piękne purpury oglądać na żywo :D
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Ania, pięknie ;:167
Stephanie Baronnie zu Gutennberg to dla mnie jakaś nowość, bo nie zwracałam na nią do tej pory uwagi, a teraz jak zobaczyłam ten napakowany pąk to aż mi się oczy szerzej otwarły :shock: . Wygooglowałam pannicę i.. wpisałam sobie na listę chciejstw koniecznych ;:oj
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Aniu z jesiennych nowości zakwitła dopiero Munstead otwarł się pąk cudnej Cream abundance pozostaje jeszcze 5 róż z tego nie wiem czy z dwóch coś będzie .Czekam na kwiaty Amelki renesansowej .Szałwia muszkatułowa ma cudne kwiaty lecz zajmuje sporo miejsca i kochają ją ślimaki których jest u mnie sporo .Teraz nawet ogórki na noc okrywam ,żebym nie miała zaskoczenia jak rano wejdę i będą tylko łodyżki.Pożarły mi Cyklaterę doszczętnie :evil: Cristata cudniasta z tymi mchowymi pąkami
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Ja też lubię szałwie.... muszkatołową miałam kiedyś, też z nasion od forumki... niestety nie pamiętam której... ;:306
ale te szałwie które można kupić w sklepach to nie jest ta sama odmiana ... tamte były takie delikatne, piękne, a teraz te są ciut inne....
prawdą jest że rozrastają się okropnie, więc u mnie już niestety miejsca dla nich niet... ;:224
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Aniu, twój Kardynałek ma piękny krzak, taki gęsty. Mój jest do połowy łysy u dołu. Czy to się zmieni z czasem? Nie wiem jak go prowadzić. Może źle że go nie kulkowałam ale wydaje się że ty swojego też nie przyginałaś a mimo to jest fantastyczny.

Moja szałwia muszkatułowa ma już trzeci rok i sadzonka jest na półtora metra szeroka ;:306 U mnie jest w pełni rozkwitu. Szkoda, że nie chce mocno się rozsiewać bo bym dosadziła w innych miejscach. Jest niezwykle piękna i wabi bzyki.

Wszystkie róże powodują szeroki uśmiech aż do niemal rozdziawiania buzi w zachwycie ;:oj :;230 :;230
Agnes u mnie jeszcze w tłustych pąkach. Niech się pośpieszy bo przegapię kwitnienie na urlopie ;:224
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Pokazywałas zdjęcie swojej marketanki
Ja czekam z niecierpliwością na swoje. Czy będą wyglądały tak jak na zdjęciu?
Róże wszelkiej maści nas cieszą, ale chciałabym jednak mieć to co wybieram
Cudne widoczki u Ciebie ;:167
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Aniu Edenka z jednym kwiatem ale za to pięknym. ;:333
Artemis obficie zapączkowany , da super spektakl... ;:7
Wszystkie róże przepiękne!!!!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”