Witam Drogich Gości!
Justynko powinnam mieć nasiona ale zeszłoroczne, z tym że u mnie werbena nie ścięta i mogę pozbierać. Mam też mnóstwo siewek więc jak przetrwają to Ci poślę na wiosnę, bo takie szybciej kwitną. Nie wiem jaki aparat chcesz mieć, bo jak kompakt to ja byłam bardzo zadowolona z Olympusa, a lustrzankę to mam Canona. Wszystko zależy co chcesz fotografować.
Daruś sie umawiamy 
ale na wiosnę może też przyjedziesz na jakieś kopanie roślin
Buziaczki
Beatko zdarza się czasem to nasza wina, a czasem jakiegoś chochlika programowego forum
Ja też nie kupiłam koszyków, ale wykorzystuję do sadzenia cebul duże donice i dziurawe wiadra plastikowe

Koszyki niegdyś kupowane wykopywałam przegryzione, więc na dwa trzy lata mogą być a potem
Kurki trochę gorzej się spisują, ale na bieżąco mamy co wbić na patelnię

jednak opieki wymagają cały czas takiej samej.
Lucynko o to dobrze, bo zmartwiłaś mnie wczoraj

Wyspa otwarta dla wszystkich
Dziękuję za miłe wpisy i życzę Wam sympatycznego wieczoru
Ja dzisiaj nie wytrzymałam w domu i zaczęłam nerwowo kręcić się po ogrodzie. Stwierdziłam, że pogoda nie jest zła, nie leje, nie wieje to trzeba coś podziałać. Ziemia niestety twarda jak beton w wielu miejscach m.in na wybiegu u kur więc tu działalność odpadła, ale w tunelu ziemia w sam raz do przekopania. Tym bardziej że gnojóweczka rozlana i kurzeniec rozsypany. No to nie namyślając się, początkowo miało być do połowy ale....
Po prawej na dole jest szkółka zadołowanych doniczek z różami i innymi wrażliwcami. Przekopałam też większość ścieżki bo myślę wytyczyć teraz inaczej.
bo miałam problem z dotarciem do pomidorów właśnie w rogach tunelu
A to moje kwiatki całoroczne!
Szpinak zimowy wykiełkował!
I takie ciekawostki
Liście róży Elfe
I na koniec pejzaż listopadowy! to na górze to jest słońce
Życzę miłego wieczoru i bardzo dziękuję za odwiedziny