Działka na Kaszubach - 2015

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Działka na Kaszubach - 2015

Post »

Olu - to było duże opakowanie - nie pamiętam dokładnie wagi. Kosztowało około 80 zł. Po podzieleniu na trzy części ja mam prawie pełne 10-cio litrowe wiaderko. Nazwa nawozu to YaraMila. Kiedy wyjeżdżacie?
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Byliśmy wczoraj na działce. niestety pogoda nie była dla nas łaskawa :( Przez 2-3 godziny padała mżawka a potem deszczyk. Chociaż zawsze cieszy mnie każda kropla wody spadająca na moje rabatki - to tym razem nie byłam uradowana ;:185 Zrobiłam dużo mniej niż zaplanowałam.

Tylko małą Rabatkę przy Ganku

Obrazek

I Rabatkę Żurawkową

Obrazek

Przycięłam wrzosy, L przywiózł piłę do gałęzi obciłął dwa złamane konary sosny, które wisiały na strzępkach kory. Trochę pograbiliśmy i to wszystko.
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu
Nie martw się, na pewno będzie coraz ładniej i sobie po mału posprzątacie. :D
Nie da się rzucić na raz na wszystko i ogarnąć.
U nas też było paskudnie, ale nie padało. Dziś słonko.
Marysiu ten nawóz to jest jakiś specjalny, ekologiczny :?: Nazwa tajemnicza :)
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39

Post »

Zawsze coś i do przodu :)
Ładne rabatki. Żurawki dorodne.
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agnieszko - ja wiem, że się nie da wszystkiego na raz ale w tym roku po zimie działka wygląda wyjątkowo żałośnie :( W taki dzień jak wczoraj - patrząc na nią można złapać głębokiego doła...A żeby mnie już całkiem dobić - to spotkany przed klatką sąsiad zdziwił się, że narzekamy na wczorajszy deszcz - bo w Gdańsku wczoraj wcale nie padało ;:223

Agnieszko YaraMila - to absolutnie nie ekologiczny nawóz mineralny. Kilka lat temu polecono go nam w szkółce we Franku. Kupiła go Grażynka_ Grazia i podzieliła się ze mną i Olą_Wrigley. Jest bardzo skuteczny dla roślin ozdobnych.

Kasiu - masz rację. Zawsze coś tam udłubałam ;:306 . A żurawki naprawdę ładnie w tym roku przezimowały. Jestem z nich zadowolona :D

Iryski żyłkowane Katharine Hodgkin. Troszkę ubłocone - bo fotka zrobiona po deszczu... ;:47

Obrazek
Awatar użytkownika
wrigley
500p
500p
Od: 5 mar 2009, o 14:23

Post »

Maryś dziś dopiero odczytałam. Na działce byliśmy o 19. Wczoraj pogoda kiepska, to mało zrobiliśmy, ale dziś nadrobiliśmy za cały weekend. Nie wiem czy jutro będę w stanie się ruszać :lol: ;:168
***Ola***
Moja odskocznia
Awatar użytkownika
andowan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2007, o 07:49
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu - u nas wczoraj nie padało ale wiał tak przejmujący północny wiatr, że nie zdecydowałam się na pracę w ogrodzie. Zapowiadają ocieplenie i ładną pogodę więc będzie można nadgonić obowiązki :wit
Evii91
100p
100p
Od: 20 mar 2017, o 16:14

Post »

Witaj. Cudowne zdjecia robisz. Az milo patrzec. Czytalam, ze nie udalo ci sie z nasion lawendy wyhodowac. Mi cos wyroslo ale nawet nie wiem czy to to. Tylko 3 sztuki.
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu - za to dzisiaj u nas pięknie i słonecznie. Jutro wybieramy się na działkę bo dzisiaj niestety wizyta u dentysty. Bardzo się cieszę, że jesteś teraz częściej na forum. Zaraz biegnę do Ciebie - zobaczyć czy wstawiłaś nowe zdjęcia!

Evii - witaj kochana :wit Zawsze bardzo się cieszę - gdy zagląda do mnie nowy gość.
Wiesz moja lawenda jednak kiełkuje - kilka dni temu wylazła pierwsza, wczoraj druga a dzisiaj trzecia ;:138 U mnie na pewno jest to lawenda - bo jak wychodzi z ziemi to ma łupinę od nasienia na. Jest bardzo delikatna i liścienie ma malutkie. Czy Twoja wygląda podobnie?

Dla Was dziewczyny moje wczorajsze krokusy. Może jutro uda mi się zrobić więcej zdjęć?

Obrazek
Awatar użytkownika
wrigley
500p
500p

Post »

Na pewno uda Ci się więcej, u mnie w sobotę krokusów nie było widać, za to wczoraj już cieszyły oczy:)
***Ola***
Moja odskocznia
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Marysiu iryski już przekwitają, ale rozpoczynają spektakl żonkile i prymulki :D
A u nas pogodna, ciepła wiosna ;:168
Awatar użytkownika
wrigley
500p
500p

Post »

I co? Byliście wczoraj na działce?
***Ola***
Moja odskocznia
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Olu - nie byliśmy, bo wyskoczyła nam niespodziewanie pilna sprawa do załatwienia, ale mamy to już z głowy. Żałuję, że nie pojechaliśmy - bo Madzie mówiła, że była piękna pogoda i wyjątkowo ciepło. Planujemy wyjazd jutro - już torbę zaczęłam pakować....jeśli będzie tak ładnie jak zapowiadają to zostaniemy do niedzieli.

Marysiu - przed chwilką byłam u Ciebie i oglądałam zdjęcia :D U nas dzisiaj pochmurno i chociaż termometr pokazuje +10 stopni to odczuwalna temperatura - dużo niższa :( Ciekawe czy jutro naprawdę będzie tal ładnie jak zapowiadają.

Dla Was moje kochane - młodziutki ciemiernik który właśnie rozwija swój pierwszy kwiat

Obrazek

===============================

Ja sobie zrobiłam przyjemność - wyjęłam z lodówki i obrałam ponad 50 bulw mieczyków. Położyłam je w pudełku w zacienionym miejscu. Zobaczymy czy to faktycznie przyspieszy ich kiełkowanie i kwitnienie.
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochani - jestem od wczoraj na działce i nawet mi internet działa :heja
Pogoda piękna...praca na działce w takich warunkach to po prostu bajka...
Wczoraj wycięłam wszystkie suche zeszłoroczne chabazie - i wszystkie na bieżąco spaliłam. Dzisiaj dłubałam w rabatkach, przede wszystkim powyrywałam gwiazdnicę - bo ta zaraza już kwitła na całego...to co oczyściłam podkarmiłam obornikiem, Rozłożyłam mini tunelik z Lidla i posiałam koperek i rzodkiewkę. W inspekcie ładnie wykiełkowała sałata, rzodkiewka i astry, cynii jeszcze nie widać. Dzisiaj dosiałam tam dalie. W warzywniku pokazał się czosnek zimowy. Zapomniałam, że aż tyle go posadziłam...ot, skleroza ;:223
Teraz siedzę sobie na pięterku z laptopem, wyglądam przez okno i widzę jak znad jeziora podnosi się mgła...
==================

Dla wszystkich świeżutki dzisiejszy biały śnieżnik

Obrazek
Awatar użytkownika
wrigley
500p
500p

Post »

Pięknie Marysiu, pogoda nam sprzyjała, prawda? ;:3 Można było sporo nadrobić. Myślałam przez chwilę żeby podejść do Was, ale czas naglił bo dziś miało padać więc każda minuta była bezcenna:)

Chyba musieli gdzieś nadajnik postawić albo naprawić, bo net rzeczywiście super śmigał ;:63
***Ola***
Moja odskocznia
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”