Działka na Kaszubach - 2015
- amba19
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Działka na Kaszubach - 2015
Olu - to było duże opakowanie - nie pamiętam dokładnie wagi. Kosztowało około 80 zł. Po podzieleniu na trzy części ja mam prawie pełne 10-cio litrowe wiaderko. Nazwa nawozu to YaraMila. Kiedy wyjeżdżacie?
- amba19
Byliśmy wczoraj na działce. niestety pogoda nie była dla nas łaskawa
Przez 2-3 godziny padała mżawka a potem deszczyk. Chociaż zawsze cieszy mnie każda kropla wody spadająca na moje rabatki - to tym razem nie byłam uradowana
Zrobiłam dużo mniej niż zaplanowałam.
Tylko małą Rabatkę przy Ganku

I Rabatkę Żurawkową

Przycięłam wrzosy, L przywiózł piłę do gałęzi obciłął dwa złamane konary sosny, które wisiały na strzępkach kory. Trochę pograbiliśmy i to wszystko.

Tylko małą Rabatkę przy Ganku

I Rabatkę Żurawkową

Przycięłam wrzosy, L przywiózł piłę do gałęzi obciłął dwa złamane konary sosny, które wisiały na strzępkach kory. Trochę pograbiliśmy i to wszystko.
- pelagia72
- Od: 2 mar 2009, o 21:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marysiu
Nie martw się, na pewno będzie coraz ładniej i sobie po mału posprzątacie.
Nie da się rzucić na raz na wszystko i ogarnąć.
U nas też było paskudnie, ale nie padało. Dziś słonko.
Marysiu ten nawóz to jest jakiś specjalny, ekologiczny
Nazwa tajemnicza 
Nie martw się, na pewno będzie coraz ładniej i sobie po mału posprzątacie.

Nie da się rzucić na raz na wszystko i ogarnąć.
U nas też było paskudnie, ale nie padało. Dziś słonko.
Marysiu ten nawóz to jest jakiś specjalny, ekologiczny

- kasia100780
- Od: 31 lip 2014, o 16:39
Zawsze coś i do przodu
Ładne rabatki. Żurawki dorodne.

Ładne rabatki. Żurawki dorodne.
- amba19
Agnieszko - ja wiem, że się nie da wszystkiego na raz ale w tym roku po zimie działka wygląda wyjątkowo żałośnie
W taki dzień jak wczoraj - patrząc na nią można złapać głębokiego doła...A żeby mnie już całkiem dobić - to spotkany przed klatką sąsiad zdziwił się, że narzekamy na wczorajszy deszcz - bo w Gdańsku wczoraj wcale nie padało
Agnieszko YaraMila - to absolutnie nie ekologiczny nawóz mineralny. Kilka lat temu polecono go nam w szkółce we Franku. Kupiła go Grażynka_ Grazia i podzieliła się ze mną i Olą_Wrigley. Jest bardzo skuteczny dla roślin ozdobnych.
Kasiu - masz rację. Zawsze coś tam udłubałam
. A żurawki naprawdę ładnie w tym roku przezimowały. Jestem z nich zadowolona
Iryski żyłkowane Katharine Hodgkin. Troszkę ubłocone - bo fotka zrobiona po deszczu...

Agnieszko YaraMila - to absolutnie nie ekologiczny nawóz mineralny. Kilka lat temu polecono go nam w szkółce we Franku. Kupiła go Grażynka_ Grazia i podzieliła się ze mną i Olą_Wrigley. Jest bardzo skuteczny dla roślin ozdobnych.
Kasiu - masz rację. Zawsze coś tam udłubałam

Iryski żyłkowane Katharine Hodgkin. Troszkę ubłocone - bo fotka zrobiona po deszczu...

- wrigley
- 500p
- Od: 5 mar 2009, o 14:23
Maryś dziś dopiero odczytałam. Na działce byliśmy o 19. Wczoraj pogoda kiepska, to mało zrobiliśmy, ale dziś nadrobiliśmy za cały weekend. Nie wiem czy jutro będę w stanie się ruszać

- andowan
- Od: 16 lip 2007, o 07:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marysiu - u nas wczoraj nie padało ale wiał tak przejmujący północny wiatr, że nie zdecydowałam się na pracę w ogrodzie. Zapowiadają ocieplenie i ładną pogodę więc będzie można nadgonić obowiązki 

Witaj. Cudowne zdjecia robisz. Az milo patrzec. Czytalam, ze nie udalo ci sie z nasion lawendy wyhodowac. Mi cos wyroslo ale nawet nie wiem czy to to. Tylko 3 sztuki.
- amba19
Aniu - za to dzisiaj u nas pięknie i słonecznie. Jutro wybieramy się na działkę bo dzisiaj niestety wizyta u dentysty. Bardzo się cieszę, że jesteś teraz częściej na forum. Zaraz biegnę do Ciebie - zobaczyć czy wstawiłaś nowe zdjęcia!
Evii - witaj kochana
Zawsze bardzo się cieszę - gdy zagląda do mnie nowy gość.
Wiesz moja lawenda jednak kiełkuje - kilka dni temu wylazła pierwsza, wczoraj druga a dzisiaj trzecia
U mnie na pewno jest to lawenda - bo jak wychodzi z ziemi to ma łupinę od nasienia na. Jest bardzo delikatna i liścienie ma malutkie. Czy Twoja wygląda podobnie?
Dla Was dziewczyny moje wczorajsze krokusy. Może jutro uda mi się zrobić więcej zdjęć?

Evii - witaj kochana

Wiesz moja lawenda jednak kiełkuje - kilka dni temu wylazła pierwsza, wczoraj druga a dzisiaj trzecia

Dla Was dziewczyny moje wczorajsze krokusy. Może jutro uda mi się zrobić więcej zdjęć?

- wrigley
- 500p
Na pewno uda Ci się więcej, u mnie w sobotę krokusów nie było widać, za to wczoraj już cieszyły oczy:)
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Marysiu iryski już przekwitają, ale rozpoczynają spektakl żonkile i prymulki
A u nas pogodna, ciepła wiosna

A u nas pogodna, ciepła wiosna

- amba19
Olu - nie byliśmy, bo wyskoczyła nam niespodziewanie pilna sprawa do załatwienia, ale mamy to już z głowy. Żałuję, że nie pojechaliśmy - bo Madzie mówiła, że była piękna pogoda i wyjątkowo ciepło. Planujemy wyjazd jutro - już torbę zaczęłam pakować....jeśli będzie tak ładnie jak zapowiadają to zostaniemy do niedzieli.
Marysiu - przed chwilką byłam u Ciebie i oglądałam zdjęcia
U nas dzisiaj pochmurno i chociaż termometr pokazuje +10 stopni to odczuwalna temperatura - dużo niższa
Ciekawe czy jutro naprawdę będzie tal ładnie jak zapowiadają.
Dla Was moje kochane - młodziutki ciemiernik który właśnie rozwija swój pierwszy kwiat

===============================
Ja sobie zrobiłam przyjemność - wyjęłam z lodówki i obrałam ponad 50 bulw mieczyków. Położyłam je w pudełku w zacienionym miejscu. Zobaczymy czy to faktycznie przyspieszy ich kiełkowanie i kwitnienie.
Marysiu - przed chwilką byłam u Ciebie i oglądałam zdjęcia

Dla Was moje kochane - młodziutki ciemiernik który właśnie rozwija swój pierwszy kwiat

===============================
Ja sobie zrobiłam przyjemność - wyjęłam z lodówki i obrałam ponad 50 bulw mieczyków. Położyłam je w pudełku w zacienionym miejscu. Zobaczymy czy to faktycznie przyspieszy ich kiełkowanie i kwitnienie.
- amba19
Kochani - jestem od wczoraj na działce i nawet mi internet działa
Pogoda piękna...praca na działce w takich warunkach to po prostu bajka...
Wczoraj wycięłam wszystkie suche zeszłoroczne chabazie - i wszystkie na bieżąco spaliłam. Dzisiaj dłubałam w rabatkach, przede wszystkim powyrywałam gwiazdnicę - bo ta zaraza już kwitła na całego...to co oczyściłam podkarmiłam obornikiem, Rozłożyłam mini tunelik z Lidla i posiałam koperek i rzodkiewkę. W inspekcie ładnie wykiełkowała sałata, rzodkiewka i astry, cynii jeszcze nie widać. Dzisiaj dosiałam tam dalie. W warzywniku pokazał się czosnek zimowy. Zapomniałam, że aż tyle go posadziłam...ot, skleroza
Teraz siedzę sobie na pięterku z laptopem, wyglądam przez okno i widzę jak znad jeziora podnosi się mgła...
==================
Dla wszystkich świeżutki dzisiejszy biały śnieżnik

Pogoda piękna...praca na działce w takich warunkach to po prostu bajka...
Wczoraj wycięłam wszystkie suche zeszłoroczne chabazie - i wszystkie na bieżąco spaliłam. Dzisiaj dłubałam w rabatkach, przede wszystkim powyrywałam gwiazdnicę - bo ta zaraza już kwitła na całego...to co oczyściłam podkarmiłam obornikiem, Rozłożyłam mini tunelik z Lidla i posiałam koperek i rzodkiewkę. W inspekcie ładnie wykiełkowała sałata, rzodkiewka i astry, cynii jeszcze nie widać. Dzisiaj dosiałam tam dalie. W warzywniku pokazał się czosnek zimowy. Zapomniałam, że aż tyle go posadziłam...ot, skleroza

Teraz siedzę sobie na pięterku z laptopem, wyglądam przez okno i widzę jak znad jeziora podnosi się mgła...
==================
Dla wszystkich świeżutki dzisiejszy biały śnieżnik

- wrigley
- 500p
Pięknie Marysiu, pogoda nam sprzyjała, prawda?
Można było sporo nadrobić. Myślałam przez chwilę żeby podejść do Was, ale czas naglił bo dziś miało padać więc każda minuta była bezcenna:)
Chyba musieli gdzieś nadajnik postawić albo naprawić, bo net rzeczywiście super śmigał

Chyba musieli gdzieś nadajnik postawić albo naprawić, bo net rzeczywiście super śmigał