Tymczasowy ogród Margo_margo

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x - e-1
Konto usunięte na prośbę.
Od: 17 lut 2015, o 20:33
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Tymczasowy ogród Margo_margo

Post »

Małgosiu, a to nie pet ogniem do góry, albo cuś podobnego? U mnie też grzybki juz rosną. Jadalne. :D
Niejadalne też, takie wielkie:

Obrazek
Awatar użytkownika
besia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2014, o 18:17
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Małgosiu i Elu
Jakieś dziwne grzyby rosną w Waszych ogrodach , ;:oj
Ten Małgosi to dziwadełko . Pierwszy raz widzę takie cudo , czy on wyrasta z czarciego jaja?
Te Eli to chyba któreś z kropidlaków , czy ktoś wie jak się nazywają ?
U mnie dzisiaj pogoda kiepska . Niby było ciepło bo 17C , ale wiatr był niezwykle dokuczliwy .
Moja śliwka węgierka powoli zaczyna dojrzewać i powoli na drzewie zaczyna ubywać owoców , szczególnie w górnych partiach . Wiewiórki z braku orzechów na leszczynach wzięły się za śliwki . W zeszłym roku było tak samo . Jest jednak różnica , bo w zeszłych latach musiałam sama zbierać śliwkowe spady , teraz za mnie robi to borsuk . ;:215

Obrazek

Zdjęć borsuka i wiewiórki nie mam , bo zbierają śliwki bardzo dyskretnie . :D
Pozdrawiam, Beata.
Awatar użytkownika
Faworyt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2014, o 14:47

Post »

:wit dziewczęta.
Mnie Beatko zostały nędzne resztki: ;:145

Obrazek
Serdecznie pozdrawiam.
MK
Żadną sztuką jest trwać i oczekiwać,lecz dawać nad miarę. Bruno/ Ew. wg. Św. Mateusza 25, (31-46).
Awatar użytkownika
Margo_margo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lip 2014, o 13:08
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit
Słuchajcie!!! Coś nieprawdopodobnego dziś się wydarzyło!!!
Pojechałam na wieś z berbeciami i mamą na jakieś pieczyste i pierwszy raz odkąd tam jeżdżę- leżałam na kocu koło godziny i nic nie robiłam. Nawet jednego chwaścika nie wyrwałam ;:oj

A wczoraj nie zdążyłam pokazać Wam zdjęć. Było już warzywnie więc dziś kwiatowo

Suchokwiat- już widać, że to dl niego koniec sezonu

Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Mój pierwszy i jedyny aster karłowy zdecydował się zakwitnąć

Obrazek

Dabecje przyciągają masę pszczół

Obrazek Obrazek

Krzewuszka Black Minor- drugie kwitnienie

Obrazek

Wczoraj pisałam o nasionkach Rozplenicy Perłowej- oto ona wraz z trzcinnikiem

Obrazek Obrazek

Kłosowiec dzielnie kwitnie ale Marcinki daleko w lesie

Obrazek Obrazek

A na koniec moje ulubienice

Obrazek Obrazek Obrazek

PS
Opuchlaki niemal doszczętnie zjadły mi lilaka więc na wiosnę dostaną wrotycz ;:124
Obrazek

Beatko :wit
Śliweczek bardzo Ci zazdroszczę ale borsuka już nie. Chociarz... to taki ogrodowy odkurzacz ;:306
U mnie dziś było 26* i pogoda typowa dla polskiej, złotej jesieni.
Wiewiórkom przekaż, że u mnie orzechów laskowych jest ogrom i nie ma kto zbierać więc śliwki mogą zostawić w spokoju i zrobić "nieoczekiwaną zmianę miejsc" :;230

Wituś Co ja bym dała, za takie marne resztki.
Pozdrawiam Małgosia
Im mniej wiesz, tym lepiej śpisz
Spis moich wątków
Awatar użytkownika
Faworyt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To doczekałaś się Gosiu wreszcie swojego astra,nie bój nic w przyszłym szykuj miejsce na więcej. :D
Ja Ci dam chwaściki. ;:185 Niedziela jest od odpoczynku,tak jak to dziś robiłaś.Ładnie u Ciebie jeszcze wszystko kwitnie jak w środku lata. ;:63 U mnie już tylko pojedyncze egzemplarze.Teraz czekam na Marcinki. :tan
Musisz wiosną śliwki wsadzić,nie ma nawet o czym mówić chyba że zrobisz to jeszcze w październiku.Jakby nie patrzeć miejsce chyba jeszcze masz. :wink:
Serdecznie pozdrawiam.
MK
Żadną sztuką jest trwać i oczekiwać,lecz dawać nad miarę. Bruno/ Ew. wg. Św. Mateusza 25, (31-46).
Awatar użytkownika
mymysteryy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 sie 2014, o 07:58

Post »

Margo_margo pisze: pierwszy raz odkąd tam jeżdżę- leżałam na kocu koło godziny i nic nie robiłam. Nawet jednego chwaścika nie wyrwałam ;:oj
To pewnie powikłania po chorobie :wink:

Świetna ta Rozplenica ;:333. Siałaś z nasion, czy miałaś sadzonki?
Reszta kwiatów też super ;:108
Awatar użytkownika
Margo_margo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu Rozplenica z nasion z AWN. Pozbierałam trochę ze swoich więc jeśli tylko chcesz.... podzielę się.
Posiałam trzy sztuki na próbę, bo nie wiedziałam jak wyjdzie le w następnym roku będzie jej więcej. Jest piękna i o tego chyba można jeść nasionka zamiast kaszy. Ale pewna nie jestem :roll:
Nie pomyślałam, że to dzisiejsze lenistwo, to powikłanie po grypie. A jak długo to potrwa? :;230

Witku Z tymi śliwkami- dobrze mówisz. Bardzo je lubię więc dlaczego mam tylko dwie? I to jedną dziką i nieowocującą?
Tylko przydałaby się taka kompaktowa....
Takie lenistwo jak dziś nie zdarza się dwa razy więc przy kolejnej okazji chwaściory precz! Tylko musi jeszcze trochę popadać

Beatko Zapomniałam odpisać o grzybie- nie widziałam tego "jajka" ale grzyb wygląda jak mini-fi..ek. Tak go dziś określiłam na głos a Adaś przepięknie powtórzył nowe słowo :;230
Mam nadzieję, że to pierwszy i ostatni taki ;:124
Pozdrawiam Małgosia
Spis moich wątków
Awatar użytkownika
besia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2014, o 18:17

Post »

Małgosiu
I co ja mogę powiedzieć po obejrzeniu Twoich zdjęć ?
;:333 ;:333 i wcale się nie dziwię , że sobie wśród nich poleżalaś :D i ;:41 troszeczkę .
Jednego czego dziś Ci zazdroszczę to pogody , a szczególnie tych 26C .
Małgosiu , czy powojnik też masz z nasion ? Sama robiłaś sadzonki ?
Pozdrawiam, Beata.
Awatar użytkownika
Faworyt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Małgoś jakbyś zdecydowała teraz na jesieni jeszcze a byłoby lepiej teraz to daj wcześniej znać to Ci wszystko powiem co i jak. :D
Serdecznie pozdrawiam.
MK
Awatar użytkownika
mymysteryy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 sie 2014, o 07:58

Post »

Małgosiu, bardzo chętnie przygarnę jej nasionka, bo bardzo mi się spodobała ;:173 . Porobię w najbliższym czasie zdjęcia moich trawek, to może wybierzesz z nich coś dla siebie.

A co do powikłań ... to podejrzewam, że u takiego ogrodnika jak Ty, to jednorazowy epizod :lol:
Awatar użytkownika
Margo_margo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beatko- powojnik z Lidla- kupiony jako Hagley Hybrid a wyszedł Polish Sprit. Siałam na wiosnę powojniki ale nic nie wyszło. Botaniczne chyba najłatwiej uzyskać z nasion ale przy cenie za sadzonkę 5.99 nie zastanawiałam się. I nie żałuję- kwitnie pięknie ;:138

Wituś Najpierw muszę obmyślić plan gdzie i co posadzić, potem muszę poczekać na deszcz. Nie odważę się czegokolwiek posadzić przy takiej suszy a podlewać mogłabym raz na tydzień :roll:
Ale napisz mi- przecież ta wiedza nie zginie a notatki z naszych rozmów i tak robię ;:306

Kasiu Zapiszę dla Ciebie. Nasionka miałam od Amanity, wsadziłam do ziemi i chyba na drugi dzień już były na wierzchu sieweczki ;:215
Zdjęcia rób Kasieńko- chętnie oko nacieszę ;:215

Zmykam- jutro znów trzeba rano wstawać do pracy.

Dobranoc ;:4
Pozdrawiam Małgosia
Spis moich wątków
x - e-1

Post »

No Małgosiu piękne roslinki ;:215
Ja dziś tylko z doskoku, bo moja malutka płacze. Choróbsko ją ;:222 rozłożyło. Dzisiejszą noc miałam też z głowy. Nie wiem jak będzie teraz?
Mi tez rzadko się zdarza odpoczywać w ogrodzie, a kawę pije jednym duszkiem, bo jak pójdę za chwilę do folii to oczywiście muchy ją piją ;:202
Awatar użytkownika
Faworyt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Napiszę Ci Małgosiu w tygodniu,a z deszczem to oczywiście że tak.Bez tego ani rusz.
Idę już ;:19 bo jutro znów muszę wcześnie wstać i do dzieła jak zwykle. ;:4 Was serdecznie. :wit
Serdecznie pozdrawiam.
MK
Awatar użytkownika
Rzepka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 mar 2014, o 14:55

Post »

Małgosiu, kwiatuchy przepiękne i różnorodne, najbardziej zazdraszczam dabecji, u mnie są strasznie marne, prawdopodobnie z braku słońca, nie pomyślałam, jak robiłam klomb dla kwasolubów, że mi jabłonka urosnie ;:124
Dziś zbierałam nasionka z jednorocznych pnączy, i szałwi i zauważyłam, że są jakieś mniejsze, jakieś niewyrośnięte, chyba przez tą suszę, czy Wy też tak macie?
x - e-1

Post »

U mnie w tym roku jak nigdy dojrzewają nasiona Wilców, a mam w tym roku odmianę pełną. Upały wyszły niektórym roślinom na dobre. Nie mam fotki wilców i już ciemno jest, ale może wyskoczę i się uda. Tylko czy będą otwarte kielichy? W ubiegłym roku wilce były bardzo rozrośnięte, że aż na drzewo wlazły, ale nasion nie zdążyły wykształcić nawet. W tym nasion jest dużo.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”