Witam o poranku

Słoneczko takie zamglone świeci, ptaki śpiewają, koguty pieją ....radość serce rozpiera
Ewuniu ja dodałam jeszcze do serwatki nalewki tymiankowej i mydła potasowego ale też nie jest źle, muszę się zmobilizować do następnego oprysku. Zebrała wczoraj w polach skrzyp i już się moczy, więc dzisiaj zagotuję i też spryskam w szczególności moje pomidory i papryki, bo reszta warzyw w tym roku nie powala swoim wyglądem

Cały czas się zastanawiam na czy poprzestać i z czego zrezygnować

Dziękuję za odwiedziny
Jaguś dziękuję za identyfikację szałwii, takie śliczne maleństwo i to jedno skąd ono się wzięło?
Troszeczkę roślin mam, ale to wcale nie jest dużo i dobrze że ograniczają mnie finanse, bo zrobiłabym sobie krzywdę robiąc nowe rabaty i sadząc kolejne ulubione rośliny. A gdzie czas na podziwianie?
A tych nie lubianych mam sporo

jak widzisz nie kupuję iglastych i nawet świerczek kupiony na święta w doniczce i wsadzony w polu usechł, bo pewnie czuł że iglaki nie są moją miłością w ogrodzie, bo w lesie uwielbiam i podziwiam. Jednak jak już je mam to nie robię im krzywdy
U mnie było jednorazowe, ale obfite podlewanie i tego Ci życzę
Ucałowania z Małopolski
Marysiu dziękuję

Takie delikatne, a przyciąga wzrok
Ewciu tak myślałam, że to może szałwia ale jej wzrost

nie wiedziałam, że szałwia może być taka maluśka
Oj też mam trochę roślin, które z roku na rok rozrastają się do monstrualnych rozmiarów i wtedy pozostaje wykopanie i przesadzenie. Właśnie wczoraj przeniosłam dwie języczki, piwonie i czarnuszkę, bo zakrywały i zdominowały grządki

Co jakiś czas wykopuję irysy szablolistne, bo ciągle gdzieś się pojawiają i rozrastają
Cieszę się, że krzaczory się spisują i niech zdobią ten cudny ogród
Martusiu z kawką jeszcze się nie spiesz, ale z pewnością uda nam się ją wypić prędzej czy później. Chociaż pewnie później, bo najpierw ja mam sprawy mieszkaniowe do załatwienia, a potem pewnie będziesz zastępowała urlopowiczkę

Ja też dzisiaj ocieram się o medycynę i ogród muszę zostawić, a po tym deszczu wszędzie sieje się trawa, takie pojedyncze traweczki, które jak nie wyrwiesz natychmiast tworzą kępkę

Najważniejsze zdrowie więc rehabilituj się i trzymaj się zdrowo
Agusiu to miłego dnia i niech Ci dzień pracy szybko minie