Witam przemiłych gości.
Marysiu M ja kiedyś siałam jeżówki z różnych kolorów , zakwitły ,ale okazały się tylko różowymi. To świadczy,że nie powtarzają cech. Ciekawa jestem na jaki kolor zakwitną Twoje. A biała,pełna ode mnie Ci wypadła?
Marysiu ja kończę już przygodę z truskawkami ,ładnie kwitły a potem były takie bez smaku. Jakby ugotowane.Szkoda przy nich robić. Dopiero teraz od nowa się zazieleniają.
Aga wierz mi ,że nie szaleje w ogrodzie. Nie przesadzam, nie wsadzam nic nowego . Zdjęcia robię, bo to nie kosztuje dużego wysiłku. Jednak też pochłania troszkę czasu. Za dużo posadziłam w doniczki i podlewać troszkę muszę
Marysiu chinanit jeżówek mam sporo. Niestety te najładniejsze nie pokazały się po zimie. Inne bardzo zmarniały.
Ja też ta uważam,że ten rok nie należy do udanych. Susza i upały spowodowały,że wiele kwiatów to karłowe i niskie rośliny w stosunku do innych lat. Wszystko też szybko przekwita. Nie byłam w stanie podlewać wszystkiego co u mnie rośnie.
Zobaczymy jaki będzie kolejny rok. Może bardziej łaskawy dla ogrodników. Na luz już sobie dawno dałam.
Tak kwitną aktualnie moje storczyki. Też powinny już być przesadzone. Może na wiosnę albo jak przekwitną.
A w ogrodzie dziś dostrzegłam kwitnącą werbenę. Taka niska.
Milin
Bellamkanda chińska