Ogród Biedronki 641 cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
maryna45m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 gru 2009, o 17:02
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród Biedronki 641 cz.3

Post »

Alu zawsze siedzę Twoich wątkach i patrzę z podziwem na wszystko ale tak jak powiedziałaś jesień.W tym roku nie mam kosmosów bo chyba ślimaki zeżarły . Za to sadziec zaczyna kwitnąć,a wyobraź sobie że sangwinaria ma jeszcze zielone liście. Jakie jest zróżnicowanie !!!!!!!! ;:19 ;:19 ;:19
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Soniu kosmos sama siałam ,ale tylko wyszedł taki kolor.
Lilia ta to chyba tygrysia. ;:108

Aga wiesz ,że starość to nie radość i z wiekiem zawsze coś pobolewa. Oszczędzam się jak mogę.

Ewo ewastyl nie wyrzucaj czasem guzikowca ;:124 .U mnie bardzo wolno do tej pory przyrastał. Dopiero od paru lat coś ruszył. Hortensje niebieskie już zmieniają kolorki i stają się brzydkie. Ale fakt kolor miały superowy.
Kociołek wypróbowany i jeszcze nie raz w tym roku będzie użyty.

maryna45m cieszę się,że siedzisz w moim wątku.Jednak śladu zostawiasz mało. ;:108 U mnie wszystko szybciej kwitło i szybciej widzę zbliżająca się jesień. Sadżca nie mam i nie znam a moje sanguinarie dawno straciły już liście. :wit

Czas jeżówek.Fotki wczorajsze.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
maryna45m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 gru 2009, o 17:02

Post »

Alu piękne jeżówki jedną z nich /żółtą / pojedynczą mam. A kilka posiałam wzeszły ale pewnie w przyszłym roku zakwitną. Dzisiaj przygotowałam kawałek po cebuli na truskawki posadzę tylko 1 rządek bo nie mam ochoty robić więcej. pozdrawiam. ;:138 ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16

Post »

Alu, jaka starość? ;:oj
Może zmęczenie materiału? :roll:
Wypoczywaj kiedy tylko możesz...
Przecież Ty jeszcze pracujesz, zdaję sobie sprawę że ciężko jest zadbać o wszystko, a jeszcze jak człowiek źle się czuje...
Awatar użytkownika
chinanit
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lip 2013, o 14:59

Post »

Alu, piękne masz te łany jeżówek. ;:138 Rok mamy fatalny w ogrodzie (przynajmniej ja), ale jeżówki i u mnie dają radę. I lilie. Reszta pozostawia wiele do życzenia.
Daj sobie oddech jak czujesz, że Cię przerasta to wszystko. Potem znowu wrócisz do ogrodu z energią. Wiem to po sobie. Nic na siłę. :)
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam przemiłych gości.

Marysiu M ja kiedyś siałam jeżówki z różnych kolorów , zakwitły ,ale okazały się tylko różowymi. To świadczy,że nie powtarzają cech. Ciekawa jestem na jaki kolor zakwitną Twoje. A biała,pełna ode mnie Ci wypadła?
Marysiu ja kończę już przygodę z truskawkami ,ładnie kwitły a potem były takie bez smaku. Jakby ugotowane.Szkoda przy nich robić. Dopiero teraz od nowa się zazieleniają. ;:196

Aga wierz mi ,że nie szaleje w ogrodzie. Nie przesadzam, nie wsadzam nic nowego . Zdjęcia robię, bo to nie kosztuje dużego wysiłku. Jednak też pochłania troszkę czasu. Za dużo posadziłam w doniczki i podlewać troszkę muszę ;:108 :wit

Marysiu chinanit jeżówek mam sporo. Niestety te najładniejsze nie pokazały się po zimie. Inne bardzo zmarniały.
Ja też ta uważam,że ten rok nie należy do udanych. Susza i upały spowodowały,że wiele kwiatów to karłowe i niskie rośliny w stosunku do innych lat. Wszystko też szybko przekwita. Nie byłam w stanie podlewać wszystkiego co u mnie rośnie.
Zobaczymy jaki będzie kolejny rok. Może bardziej łaskawy dla ogrodników. Na luz już sobie dawno dałam. ;:7 ;:196

Obrazek

Tak kwitną aktualnie moje storczyki. Też powinny już być przesadzone. Może na wiosnę albo jak przekwitną.

A w ogrodzie dziś dostrzegłam kwitnącą werbenę. Taka niska.

Obrazek

Obrazek

Milin

Obrazek

Bellamkanda chińska
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Biedroneczko jakie Ty masz śliczne jeżóweczki ;:138 ;:215
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Alu susza daje się we znaki roślinom. Też padły mi truskawki. Mimo to twoje jeżówki świetnie sobie radzą, pięknie kwitną. U mnie też jedna werbena ma 120 cm, a druga 50. Dzięki ;:196 za nazwę lilii, już nie będzie NN.
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko dziękuje za pochwały jeżówek. Jednak w tym roku słabiej kwitną.

Soniu jak kolejne lata takie będą to szkoda cokolwiek będzie sadzić. ;:108
Część jeżówek jest posadzona w półcieniu .Maja pewnie więcej wilgoci niż inne w słońcu rosnące.

Obrazek

Obrazek

Nawet Eucomisy w tym roku słabiej zakwitły.

Obrazek
Przegorzan

Obrazek

Obrazek

Drakiew kaukaska nadal kwitnie.

Obrazek
Lobelia siana przeze mnie kwitnie w różnych miejscach posadzona.

Obrazek

Jeżówka zakwitła.Już myślałam,że po niej.
Awatar użytkownika
wisia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 18:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Alu, jak Ci zazdroszczę tego deszczu, u nas susza jak diabli , nawet jak była burza to grzmotnęło dwa razy , popaliło mi kilka rzeczy, a deszczu jak na lekarstwo.
Wiesława.
Tu jestem szczęśliwa Część II- aktualna
Ogród z zapachem róż, część I.
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiesiu deszcz to już wspomnienie. Znów by się przydał.
Oj to szkoda,że masz straty. Mi kiedyś przez burzę poszła cała elektronika w lodówce. Teraz już wszystko ubezpieczam od przepięć. Wtedy nie miałam ubezpieczenia i musiałam wydać na naprawę prawie tysiąc złotych. A lodówka była nowa to naprawiałam.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Alu pięknie Ci kwitną jeżówki, to lato im odpowiada. ;:138 A zielona strzępiasta jest przecudna. ;:167
Twoje storczyki kwitną w najlepsze, sądziłam, że dopiero jesienią zaczynają prawdziwe kwitnienie. :)
Awatar użytkownika
wisia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 18:14

Post »

Alu, od przepięć miałam ubezpieczony dom( nieruchomość), a to podobno nie to samo co ruchomości w domu, dobrze , że straty nie są takie duże , tylko uciążliwe.
Wiesława.
Tu jestem szczęśliwa Część II- aktualna
Ogród z zapachem róż, część I.
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 wrz 2009, o 19:20

Post »

Mówisz,że nie poświęcasz ogrodowi tyle czasu ile on potrzebuje.Wczoraj odwiedziłem koleżankę działkową.Ona jest działkowa bo jest
oddalona o kilka działek od mojej.Koleżanka ma swoją teorię na temat pielęgnacji kwiatów.Jesienią sprząta działkę tyle o ile a wiosną wcale.
Latem tylko to co przerośnie kwiaty,których jest tak dużo,że aby przejść trzeba je odchylać na boki.Duże rośnie obok małego np.skalnice posadziła obok jeżówek.Jeżówki rosną obok małych dzwonków albo odwrotnie,małe dzwonki obok jeżówek.Gleba jest jak kompost ponieważ
w międzyczasie pozimowe liście i łęty rozkładają się same.A co robi koleżanka ? Siedzi pod baldachimem i koty niańczy bo ona,jak mówi,ziemi
przewracać ciągle nie będzie.Może nie trzeba mieć idealnego porządku każdego dnia ?
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Alu nie tylko pięknie kolorowo w ogrodzie , ale i na oknie .

Janku ja się zgadzam z Twoją koleżanką działkową ,jeżeli nie czuje takiej potrzeby żeby wszystko było uporządkowane to po co ma to robić? dla innych ;:7

Ja mam akurat taką potrzebę więc cały czas grzebię w ziemi , ale myślę że gdybym nie miała to nie przejmowała bym się chwastami
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”