Zielone zakątki w moim domu - Ewelina
- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
No to jeszcze kilka... w myśl zasady : " Zielonego nigdy dosyć"!

Ten pstry SKRZYDŁOKWIAT to prezent od Anety
Zanim trafił do mojego domu z uwagi na marszrutę był ze mną w Bieszczadach, można więc powiedzieć ,że to odmiana " obieżyświat"
A obok podziwiana przez Was trawka , która od jakiegoś czasu "stacjonuje" w łazience , światło ma też z boku i nadal czuje się dobrze w łazienkowym zielonym zakątku

Tu SEDUM BURRITO i kaktusowa misa

oraz wielki GRUBOSZ i WILCZOMLECZ TRÓJŻEBROWY, który bardzo wyrósł w ciągu lata , ale niestety zgubił swój piekny purpurowy kolor
Może nabędzie go zimą?

Ten pstry SKRZYDŁOKWIAT to prezent od Anety

Tu SEDUM BURRITO i kaktusowa misa

oraz wielki GRUBOSZ i WILCZOMLECZ TRÓJŻEBROWY, który bardzo wyrósł w ciągu lata , ale niestety zgubił swój piekny purpurowy kolor

- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Kontakt:
Ja też sądzę ,że po okresie intensywnego wzrostu Wilczomlecz odzyska swój piękny kolorek:)
I jeszcze kilka roślin :

Grubosz, którego mam zamiar prowadzić jak drzewko bonsai , a obok nowa kompozycja kaktusowa - posadziłam razem kaktusy rosnące dotąd w małych doniczkach, wydaje mi się , że teraz wyglądają efektowniej, no i zajmują mniej miejsca.

Zadaniem tej lawendy jest zdobić dom , nie ogród... a obok zielony zakątek w jadalni.
I jeszcze kilka roślin :

Grubosz, którego mam zamiar prowadzić jak drzewko bonsai , a obok nowa kompozycja kaktusowa - posadziłam razem kaktusy rosnące dotąd w małych doniczkach, wydaje mi się , że teraz wyglądają efektowniej, no i zajmują mniej miejsca.

Zadaniem tej lawendy jest zdobić dom , nie ogród... a obok zielony zakątek w jadalni.
- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Kontakt:
A wiem , wiem... słyszałam też ,że Szkoci to po prostu krakusy, którzy przed wiekami wyemigrowali na Wyspy ( choć złośliwi mówią ,że to byli poznaniacy...)aconitum pisze:ał, ał ! każde zdjęcie boli![]()
jak będziesz mieć nadwyżki , to ja się![]()
![]()
bardzo
ps. a wiesz, skąd się wziął drut aluminiowy???
...
...
...
...
poznaniak z krakusem chwycili za jednozłotówkę ;)

- effa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 wrz 2007, o 22:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ewelinko no nareszcie jesteś z nami, już myślałam, że zapuściłaś korzenie w ogródku
U Ciebie jak zwykle wszystko pięknie sobie rośnie
Zielistka co raz ładniej prezentuje się na tej kolumnie, jak powypuszcza więcej młodych, które podrosną to będzie bardzo ciekawy efekt 
Takiego pstrego skrzydłokwiata to nie widziałam, chociaż może raz... bo coś mi tak po głowie chodzi - jest bardzo ciekawy
Kaktusowa misa też ma się świetnie, a ten sedum burrito...
uśmiechnęłabym się kiedyś do Ciebie jeśli można...

U Ciebie jak zwykle wszystko pięknie sobie rośnie

Takiego pstrego skrzydłokwiata to nie widziałam, chociaż może raz... bo coś mi tak po głowie chodzi - jest bardzo ciekawy
Kaktusowa misa też ma się świetnie, a ten sedum burrito...