Róże i bajkowy świat ogrodów 2015

Zablokowany
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Róże i bajkowy świat ogrodów 2015

Post »

Karolinko i po to mamy to Forum :D Gdzie można zobaczyć takie cuda jak nie tu, a takie Arboretum tylko u Ciebie. ;:138 ;:138
Może z czasem, ktoś wchodząc do mojego ogrodu będzie robił takie ;:oj , ale póki co to ja wchodząc do Waszych ogrodów mam taką minę.

Dla Ciebie Karolinko moje namiastki Twoich drzew różanych :D

F.Juranville i Flammentanz

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tolinko, Inko biała rabatka już, już niedługo powinna rozkwitnąć na całego. Pojedyńcze kwiatuszki już się rozwijają.
Najszybsza jest Queen of Sweden - oto i na w dniu dzisiejszym

Obrazek[/URL [URL=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/4498a9db1ef4589d.html]Obrazek ,Obrazek

Oraz M. Antoinette

Obrazek Obrazek

I różyczka, co do której mam wątpliwości że to M.Antoinette

Obrazek
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pashmina2006 pisze::wit ale już dużo róż u Ciebie rozkwitło. Munstead Wood fantastyczna. Miałam ją kupić ale wybrałam Falstaff.. wiem że na nią narzekają. Ale spróbowałam.
Golden Celebration też ładniutka. Dostałam ją w gratisie w tym roku. Bardzo ładnie się u Ciebie prezentuje.
Jestem w szoku że Queen of Sweden tak szybko rozkwita. U mnie ma malusie pączusie dopiero. No ale też sadzona wiosną więc nie psioczę na nią absolutnie. Jest śliczna. Czy zawiesza główki?
Munstead ma cudny kolorek z takim aksamitem ;:167 Na Falstafa też miałam ochotę, ale zamieniłam na LD Braithwaite, czy słusznie :?: :?: nie wiem, Pooglądam go u Ciebie

Obrazek Obrazek

Golden Celebration jest przepiękna, moim zdaniem ma ładniejszy kolor niż Graham Thomas, ale to rzecz gustu.

Obrazek Obrazek

Queen of Sweden jak przystało na królową ,główkę trzyma sztywno, nikomu pokłonów nie oddaje ;:306
Rośnie na wyjątkowo sztywnych łodygach, w jej przypadku nie ma mowy zwieszaniu kwiatów :D
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Falstaff jest rzeczywiście piękna ;:167 ale podobno u niektórych potrafi mocno chorować ... ale nie znaczy że musi u ciebie :lol:
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

mati1999 pisze:Ale pięknie fioletowo ;:oj ;:138 choć osobiście wolę żółcie , pomarańcze i pastele ;:167
Powiedz mi ile wys. ma twoja Rhapsody ? Bo moja wypuściła takie dwa duże pędy :roll:
Mati, mówią, że o gustach się nie dyskutuje :wink: Fiolety można połączyć z różem, pomarańczem, żółtym, z bielą, która jest neutralna - wybierz jakie połączenie najbardziej Ci odpowiada ;:333 . A u Ciebie w jakim towarzystwie rosnie :?:
Rhapsody może mieć +-.160-180cm, do najwyższych nie należy, przynajmniej na razie :D
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Mam i Golden Celebration i Graham Thomas. Porównam sobie jak zakwitną. Bo obydwie są tegoroczne. Na razie w pąkach. Jestem mocno zaskoczona i zadowolona że Queen nie zawiesza główek. Trochę to denerwujące w różach jak właśnie oddają ukłony. Posadziłam w jednym miejscu trochę róż i nie mam w planach szykowania podpórek. Rośnie tam m.in własnie Queen.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Niestety te upały nie sprzyjają różom zbyt szybko się otwierają i opadają, ale jaki aromat się tworzy w czasie takiej pogody ;:167 ;:167 Munstead cudna a ja mam Tradescanta, bo wybierałam między tymi dwiema różami i padło na tę
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Madziu Queen of Sweden ma sztywne łodygi, nic nie jest w stanie zmusić jej do opuszczenia główki, sądzę, że prędzej wiatr wyłamie gałązkę, niż ona sie pokłoni ;:333

Zobacz jaka dostojna arystokratka z niej

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Przez dwa sezony cięłam ją krótko, w tym roku za radą Alicji oszczędniej, przez co krzaczki się ładnie zagęściły i moim zdaniem lepiej wyglądają - po prostu przytyła ;:306

Jadziu
mam to samo wrażenie, niestety zbyt szybko przekwitają różyczki w tym sezonie, bardzo szkoda mi, że tak szybko straciły kwiaty Nevada, M.Hilling i F.Juranville.
Taki sam los czeka Rhapsody in Blue i Reine des Violettes jeśli się nie ochłodzi.
Zapach faktycznie upojny, ale możliwości dłuższego podziwiania kwiatów szkoda. Też miałam ochotę na Tradescent, ale lista chciejstw w tym roku była zbyt długa ;:185 . No cóż, może w przyszłym roku :?:

Obrazek Obrazek
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wczoraj pierwszym kwiatem obdarzyła mnie Princess of Wales

Obrazek

Jenny Duval od razu z przybraniem :wink: , kwiatuszki malutkie, ale widać, że ma zawiązanych dużo pączuszków. Jak na różyczkę z wiosennego nasadzenia to "czapki z głów" Ewuniu wielkie dzięki ;:180 ;:180 ;:180 za ten gratis ;:167
Hippolyte również cała w pąkach.
Ewuniu wszystkie różyczki od Ciebie są całe w pąkach - wielkie ;:196 ;:196 ;:196 Dwie z trzech piowonii również zakwitły. Jeśli czasem zaglądasz do mego ogrodu to jestem Ci bardzo wdzięczna.

Obrazek
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

O rety , jakie masz cudne róże ;:oj niesamowite :shock: b. mi się podoba ta niebieska--Blue...cudna :) Ależ róże sa piękne, królowa kwiatów to co się dziwić :lol: ;:138
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

Daysy - Całkowicie się z Tobą zgadzam, że Golden Celebration ma przepiękny kolor. To taka głęboka, stonowana żółć. Marie Antoniette jest u mnie na tym samym etapie, natomiast Rene de Violetes jeszcze nie kwitnie. No nic, popatrzę u Ciebie,
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17

Post »

Dzięki za info ;:196 Moja rośnie przy tuji Rheingold z przodu a obok rośnie Lavaglut taka ciemna czerwień szkarłat i Chopin a trochę dalej Bracia Grimm i Barkarole
Anastazja80
500p
500p
Od: 20 mar 2014, o 19:59

Post »

daysy, przepiękna ta Queen of Sweden, a kolor Munstead po prostu bajeczny, fajnie zobaczyć jak wyglądają w czyimś ogrodzie.
Wszystkie Twoje róże pięknie się prezentują no i ta Golden.. , ja nie mogę już żadnej zmieścić, mało miejsca ale jak się naoglądam fotek na forum to ciągle rośnie moja lista różanych życzeń.
Pozdrawiam
Joanna Anastazja
lucynda
200p
200p
Od: 4 sty 2015, o 19:39

Post »

Daisy, jestem dzisiaj " cała w skowronkach" :tan. Jak to różomaniaczce niewiele potrzeba do szczęścia. Wiosną w Realu ( auchanie) kupiłam róże parkowe w zielonych woreczkach b. tanio ,pakowane po dwie szt. żeby je było w ogóle z tego woreczka widać , wszystkie rosną , żadna nie padła . Jedna dziś zakwitła i huuurrrrra mam Golden Celebration. Ciekawe co pokaże reszta.
Pozdrawiam Lucyna
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lucynko jak to czasem kupowanie przysłowiowego kota w worku się opłaca. Golden to naprawdę piekna róża w prześlicznym ciepłym złotym kolorze, Kwiaty bardzo duże, przez co opuszczają główki, ale pomimo to cieszę się, że ją mam. Ty też będziesz z niej zadowolona i mam nadzieję, że z pozostałych niespodzianek także.
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”