Czekam na wiosnę w wiejskim ogrodzie cz 22

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Czekam na wiosnę w wiejskim ogrodzie cz 22

Post »

Maryś Monisia dostojna, Maciuś ma kochane ślepia, leniwiec się przeciąga na skrzącym śniegu a nad tym wszystkim czuwa Święty odpowiednio na zimę ubrany ;:215
Niebo o wschodzie słońca masz zarąbiste i tego Ci zazdroszczę ;:145
Obrazek
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Ostatni dzień roku! trzeciego roku mojej szczególnej dbałości o szaliczek. Dla tych co dopiero wpadli wytłumaczenie: ogród ma kształt bardzo długiego i bardzo wąskiego prostokąta, nazywany przeze mnie pasem startowym, a przez JagiS został ochrzczony szaliczkiem :D Nie był to rok jakiś szczególnie udany dla roślin, bo pierwsze liliowce były zdeformowane, i róże drugie kwitnienie miały marne. Rok szczególnie mokry, co odbijało się niekorzystnie na roślinach. Jednak nie było żadnych kataklizmów typu grad więc jeżeli jeszcze zima będzie dla roślin łaskawa mają szansę pokazać swój urok w następnym sezonie. W tym sezonie odwiedziłam kilka wspaniałych ogrodów wraz z ich cudownymi opiekunami. Każdy ogród był szczególny i niepowtarzalny, i o każdym jego właściciele opowiadali z wielką miłością, chwaląc się i oczekując słów pochwał. :lol:

W lutym podróżowałam po Dolnym Śląsku, gdzie spotkałam się ze wspaniałymi forumkami Joasią i Iwonką, ale spotkanie było krótkie i nie w ogrodzie, bo to była zima i to dziewczyny przyjechały, żeby się ze mną zobaczyć ;:167
.....

Na przełomie marca i kwietnia odwiedziłam okolice Słupska. O jednym ogrodzie nie wspomnę, bo nie chcę ;:185 Poznałam jednak wspaniałe dziewczyny Lusię i Justynkę, delikatne o bardzo bogatym wnętrzu i chciałoby się dłużej, ale i za to dziękuję. Była też Lucyna znawczyni winorośli.

Obrazek

Potem odwiedziłam cudowny ogród i dom z właścicielką czarodziejką Irminką i ten ogród chciałabym jeszcze przynajmniej raz zobaczyć, a najlepiej w pełni lata.
To gościnne progi domostwa

Obrazek

W maju odwiedziłam dwa wspaniałe ogrody: kolekcjonerski Lidzi

Obrazek

który chciałam jeszcze raz zobaczyć tzn poświęcić ogrodniczce i ogrodowi więcej czasu, ale nie udało mi się :?

Potem pojechaliśmy do Marty do Kalwarii! Bogaty, duży i stworzony z rozmachem ogród i tu byłam dwa razy, bo tak chciał los ;:306

Obrazek

Druga wizyta była tak intensywna, że nie zrobiłam żadnego zdjęcia ;:224 i zostałam prawie wyrwana z ogrodu przez mojego M :;230

W sierpniu pojechałam do Będzina odwiedzić powtórnie ogród Marysi. Tam czuję się już jak u siebie ...no chciałabym mieć taki ogród ;:131 ale atmosfera u Marysi jest taka, że chyba każdy tak u niej się czuje ;:4

Obrazek

Wrzesień to podróż w kieleckie do Tereni

Obrazek

jej czarownego nowo tworzonego ogrodu i już zagospodarowanej działki, na której zrobiłam tylko jedno zdjęcie ;:223

Obrazek

I ogród Michała czarowny niepowtarzalny ze wspaniałym młodym ogrodnikiem

Obrazek

Tyle odwiedzin... a mnie odwiedzili : Marysia (nie raz Obrazek ) Irminka Obrazek Marta Obrazek Iwonka Obrazek Ewa Obrazek Ania Obrazek Dorotka Obrazek
Pominęłam we wspomnieniach dwie moje wizyty i jedną u mnie, bo te osoby już mnie nie znają więc nie warto wspominać.
To było podsumowanie 2014 roku i oby 2015 był równie bogaty w odwiedziny zarówno moje jak i u mnie.
Wszystkim odwiedzającym ogród wirtualnie życzę Szczęścia i zdrowia w Nowy Roku i wspaniałych upraw ogrodowych ;:4

Danusiu to może lepiej łyżwy :? Baw się dobrze na ognisku :heja

Lidziu bardzo dziękuję i ja sobie jeszcze dopiszę jedno życzenia ...rychłego spotkania u mnie, żeby Ci zdrówko dopisało ;:196

Marysiu dziękuję i życzę Ci spełnienia wszelkich marzeń ogrodniczych ;:196 do zobaczenia ;:4
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Jakie fajne podsumowanie Marysiu, i właśnie dlatego, że jest tu tak rodzinnie, tak miło, jestem szczęśliwa, że kiedyś tam zachciało mi się tu wdepnąć, będę tu ile mi tylko zdrówko i siły pozwolą ;:196 Marysiu życzę Ci wielu jeszcze wspaniałych, radosnych spotkań ;:196
Awatar użytkownika
Margo_margo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lip 2014, o 13:08

Post »

Straciłam komputer na dwa dni i co?
Masakra jakaś.
Zaglądam do Ciebie i okazuje się, że znów całą noc będę czytała i oglądała zdjęcia :tan
Co tu, u Ciebie się dzieje!!!

Naprawdę to, jak prowadzisz ten wątek jest fantastyczne, nikogo nie pomijasz, każdego doceniasz ;:196 a to, co pokazujesz chwyta za serce.
Zwierzaki urocze :D
Maska pisze: Witam Cię serdecznie Małgosiu :wit jeżeli tylko marzysz o przeprowadzce na wieś to życzę Ci tego z całego serca, bo własny ogród za progiem domu to jest coś o czym marzy każdy ogrodnik. Każdy stres czy zmartwienie można zostawić w ogrodzie i zakopać w ziemi. A ogród i FO to jest idealne połączenie. Dziękuję za miłe słowa i zapraszam Cię! no i chętnie dowiedziałabym się czy Ty też masz ogródek :D Dopiero teraz dojrzałam, że my prawie jesteśmy sąsiadkami ;:4
Przeprowadzka na wieś to jest moje marzenie i mm nadzieję, że w 2015 roku już się ziści.
Resztę opowiem przy kolejnej wizycie, bo dziś- wieczór szczególny.

Życzę Tobie i wszystkim Forumowiczom udanego 2015 roku, wiele miłości, samych dobrych ludzi wokoło i fantastycznego sezonu!
Pozdrawiam Małgosia
Im mniej wiesz, tym lepiej śpisz
Spis moich wątków
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Marysiu wszystkiego najlepszego. ;:167
Cudowne podsumowanie ubiegłego sezonu, jesteś wspaniałą Osobą, wiem to, pomimo, że znam Cię tylko wirtualnie, ale to się czuje. Podobno raki mają intuicję. ;:108
Szczęśliwego Nowego Roku i pięknego sezonu ogrodowego Ci życzę. ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Iwonko Kochana mam cichutką nadzieję, że i Ciebie kiedyś poznam ;:168 i dlatego życzę Ci szybkiego powrotu do zdrowia ;:4
Małgosiu Droga dziękuję za życzenia, ale czy ja zasłużyłam na takie miłego słowa :oops: Baw się dzisiaj dobrze, a jak będziesz chwilę wolna to napisz coś o sobie :D
Tereniu Kochana to chyba magiczny wieczór skoro tyle miłych słów pada ;:196 dziękuję za życzenia i ja czuję że jesteś wspaniałą osobą...dałaś temu dowód (a ja bliźniak). Dużo zdrowia i radości z ogrodu w Nowym Roku ;:168
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Marysiu, skoro bliźniak, to wszystko jasne, mój M bliźniak i chociaż nie spokojna dusza, ale cudowny człowiek.
Wszystkiego dobrego i oby wiosna szybko nastała i żebyśmy się oddały naszej pasji. :D
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Marysiu wszystkiego najlepszego w Nowym Roku, aby spełniły się wszystkie marzenia , a zdrowie dopisywało. Życzę Ci miłych spotkań w następnym roku i dalej tak samo pięknego ogrodu.
Też jestem z bliżniąt :D
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Marysiu pozwól, że Twoje dopisane życzenie rozciągnę również na siebie ... rychłego naszego spotkania u Ciebie ;:196
Bardzo dziękuję, że tak miło wspomniałaś moja działkę i nasze spotkanie ;:180
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Tereniu wszystko się wyjaśniło :D Byle do wiosny i do otwarcia Twojego wątku ;:180
Julciu witaj Bliźniaczko ;:4 to ludzie o bogatej osobowości chociaż mają swoje wady :lol:
I ja Ci życzę wspaniałych plonów, żeby te rudbekie pełne wykiełkowały i zakwitły, bo bardzo mi na tym zależy ;:168
Lidziu wierzę że dojdzie do skutku, bo jak się w życiu czegoś pragnie to należy to zrealizować :D
Lidziu, bo bardzo miło wspominam ogród, a przede wszystkim Ciebie opowiadającą o roślinach i tak serdecznie obdarowującą ;:167
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Marysiu a ja przyszłam przywitać się w nowym roku 2015 ;:196
Super podsumowanie zrobiłaś ;:333 Tak wiele wspaniałych ogrodów odwiedziłaś i poznałaś tyle wspaniałych ogrodników - aż Ci zazdroszczę :)
Życzę abyś w tym roku jeszcze więcej ogrodów zwiedziła i obyśmy się jeszcze spotkały ;:4
Oby Twoje kwiatuszki zdrowo rosły i ślicznie kwitły a Tobie dużo zdrówka abyś miała siły cieszyć się nimi ;:196
Awatar użytkownika
Lusia 57
1000p
1000p
Od: 8 sty 2011, o 13:42
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Marysiu w Nowym Roku. Wchodzę sobie do Ciebie cichutko a tu ;:oj na progu wita mnie moja buzia roześmiana. Pamiętam to cudowne spotkanie z Tobą. I ten niepokój przed spotkaniem. Zupełnie niepotrzebny bo jesteś wspaniałą i ciepłą osobą, z którą bardzo łatwo nawiązuje się kontakt. Dziękuję Ci bardzo za te kilka chwil, które poświeciłaś tylko mnie. ;:196
Życzę sobie i Tobie aby udało nam się w tym Nowym Roku również spotkać. Marysiu wszystkiego najlepszego. ;:168
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52

Post »

Marysiu wspaniałe podsumowanie. Zwiedziłaś ciekawe miejsca, poznałaś z bliska ogrody, które podziwiałaś tutaj. Twój ogród też jest wspaniały, to bogactwo kwiatów ;:138 .
I dziękuję, że podzieliłaś się cząstką swojego ogrodu ze mną ;:168 .
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam w Nowym Roku!

Tereniu bardzo Ci dziękuję za życzenia te osobiste, a te dotyczące spotkania liczę na to że się spełnią :lol: jak tylko zdrowie pozwoli to nic nie powinno stanąć na przeszkodzie ;:4
Moja obecność na FO to bardzo ciekawy etap w moim życiu pod wieloma względami. Tu najważniejsza jest nasza pasja łączy nas miłość do przyrody ;:196 Do zobaczenia w B. ;:162

Lusiu i dla mnie było to szczególne spotkanie na pięterku, bo mimo że niewiele wiedziałyśmy o sobie to rozmowa była jak starych znajomych co się jakiś czas nie widziały. Życzę Ci dużo zdrowia i ....ślimaczego ogrodu ;:196 bez względu gdzie on będzie to żebyś go miała.

Asiu poznałam jeszcze więcej wspaniałych osób, rok wcześniej u siebie :D , a w tym odważniej ruszyłam a raczej eMa ruszyłam bo to on mnie wozi i chociaż często się buntuje to chwała mu za to :D I dzięki FO mój ogród zmienia się na korzyść i przynosi coraz więcej radości ;:138 bo radość to nie tylko posiadanie roślin i grzebanie w ziemi to również poznawanie takich osób jak Ty Asiu i otrzymywanie cząstki ;:167

Oby to był dobry i łaskawy Rok!
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

I jak Marysiu przywitał Was Nowy Roczek, jaka pogodą?, bo u na prawie 5 na plusie, a w nocy też źle nie było, byliśmy z dziećmi na miejski sylwestrze, oj hucznie było ;:215
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”