Mój zielony świat cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój zielony świat cz.4

Post »

Ale piękne kępy krokusów. Aniu poprawiła się , poprawiła tylko mnie na działce w tygodniu nie ma ;:223 , teraz z dzieckiem chorym siedzę, czasami myślę czy to się kiedyś skończy, te zarazy, choroby i brzydkie pogody w weekend. :)
Awatar użytkownika
kwiaty_poli
500p
500p
Od: 5 gru 2011, o 16:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu jak się rozmarzyłam na Twoje krokusy, mi wyrastają gdzieniegdzie po jednej sztuce bidulki ;:306
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Ach jakże mogłyby się znudzić takie krokusowe sesje..?
A jaki porządeczek na rabacie! ;:oj Ślicznie. ;:224
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Aniu - cudowna rabata , doskonała z ciebie ogrodniczka ;:138
A te krokusy ;:oj cudowności ;:138
Awatar użytkownika
fiskomp
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 wrz 2010, o 21:22

Post »

anym pisze: sadźca też posiadam ale w zeszłym roku dzieliłam go i bardzo ucierpiał :( Podobno lubi trochę cienia i mokrą ziemię dlatego przesadziłam go w takie miejsce, mam nadzieję, że odżyje.
Tak, masz racje, z opisów wynika że jest niezbyt wybredny i na słońcu też bedzie dobrze kwitł, ale ja nie mam nawadniania więc posadzę go troche w takim półcieniu.

Krokusy bardzo cieszą. A masz Aniu ciemierniki?
Zieloni podopieczni u Fiskomp'a
Pozdrawiam - Baśka :)
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aneczko podziwiam wielkie kępy krokusów u Ciebie.
Nie wiem czemu, ale moje wiosną porozciągane są po całym ogrodzie, a przecież sadzę w skupieniu.
Piszesz, że hortensje już poprzycinałaś, ogród masz wysprzątany.
Ja ciągle nie mogę pokazać całych rabatek z powodu bałaganu. W sobotę miałam przycinać hortensje i tawuły, a tu deszcz u nas nadają. W ubiegły weekend było to samo. Ostrogowce mi także ładnie przezimowały, ale nie wiem, czy wiosenne przymrozki je nie załatwią. :)
Awatar użytkownika
Viola K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 mar 2013, o 19:41

Post »

Aniu u Ciebie jak zwykle... spokój ;:167 ... piękne czyściutkie rabatki ... delikatne kwiatuszki .

Pozdrawiam Cię i życzę dużo ;:3 słoneczka .
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Aniu zazdroszczę Ci chwil w ogrodzie ,wczoraj rozważałam zmniejszenie godzin mojej pracy ,żeby mieć więcej czasu dla rodziny i ogrodu .
Pięknie wygląda Twój wiosenny wypielęgnowany ogród ;:333
Pozdrawiam serdecznie i dużo ciepłych dni ;:167 ;:3
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
asta6265
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 sty 2012, o 12:01

Post »

Aniu cudowne widoki, piękna, kolorowa wiosenka u Ciebie - na takie widoki czekaliśmy całą zimę, oby była dla nas łaskawa i ciepła, a wszystko pójdzie zgodnie z planem - pozdrawiam cieplutko.
Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17

Post »

Aniu one się mi nie nudzą do maja :lol: ;:138 są cudne i po zimie tak bardzo wyczekiwane !!!
w ogóle to :wit bo tak dawno się nie widzieliśmy :oops: ;:196
Awatar użytkownika
juni
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 wrz 2009, o 10:43

Post »

Wiosenne dzień dobry ;:3 Aniu

Coraz więcej zieleni i kolorów.
Ja się cieszę z każdego zielonego listeczka.
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13

Post »

Jednak krokusy w takich kępach najładniej wyglądają.trzeba dokupić jesienią ;:306
Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Mewa dobrze gadasz! ;:215 Mam ten sam plan. :wink:
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Iwonko na razie tylko krokusy ale tak jak piszesz cieszą bardzo bo to pierwsze kolorki, tak długo czekałyśmy, że teraz najmniejszy kwiatuszek wywołuje w nas niesamowite emocje :D

Moni ja widzę krokusy z okna kuchennego i bardzo często zdarza mi się wgapiać w nie jakby to były łany kwiatów :lol:

Margosiu uwielbiam te kolorowe kępki ;:138

Aniu wianki zrobione własnoręcznie cieszą bardziej poza tym są unikatowe, tylko nasze takie od serca. Koniecznie pokaż swoje wyczyny, lubię oglądać wszelakiego rodzaju dekoracje. Ostatnio barak mi weny, więc może mnie zainspirujesz ;:108

Aluś u mnie też już część krokusów przekwita, zostały tylko te z paseczkami na płatkach ale tych mam nie wiele bo to zeszłoroczny zakup. Teraz pozostaje czekać na tulipany i żonkile ale to chyba dopiero pod koniec kwietnia bo u mnie co rano szron na trawie.
Terapia ogrodowa bardzo dobrze mi robi, codziennie wychodzę by choć trochę pogrzebać w ziemi, stworzyłam nawet małą rabatę poza tym udało mi się kupić wymarzoną szklarenkę i jestem cała w skowronkach ;:138 Dziękuję i buziaczki dla Ciebie ;:196

Dorotko współczuję choróbsk ;:196 bądź cierpliwa, wszystko minie i pogoda niebawem się poprawi. Ty i dziewczynki nabierzecie sił i ruszysz na działkę pełna energii, trzymaj się kochana ;:196

Paulinko u mnie też miejscami rosną po jednej sztuce ale już kupiłam sobie znaczniki w różnych kolorach, powtykam i jak tylko zaschną listki wykopie i posegreguje kolorami.

Aneczko na razie prządek jest tylko na tej rabacie bo jest najbardziej wiosenna, reszta jeszcze czeka :D

Jadziu takie miłe słowa napisałaś aż się zaczerwieniłam, dziękuję kochana to wiele dla mnie znaczy ;:196

Basiu ciemierniki mam ;:108 ale to małe sadzonki z zeszłego roku poza tym bardzo się ociągają i mają po dwa, trzy paczki.

Tajeczko a ja ci deszczu zazdroszczę u mnie znowu robi się nieciekawie pod koniec lutego spadło trochę śniegu i to wszystko. Tam gdzie jeszcze nie ruszałam ziemi zrobiła się skorupa a w prognozach pogody deszczu nie widzę :( Boję się żeby historia z zeszłego roku się nie powtórzyła. Ja moje ostrogowce lekko okryłam liśćmi i jeszcze ich nie rozgarnęłam bo co rano przymrozki.

Wiolu czyściutko mam tylko na tej rabacie bo tam jest najwięcej wiosennych kwiatów, reszta jeszcze czeka ale zapowiadają ładną pogodę więc jutro ruszam w bój :D

Aluniu niedługi zmiana czasu, dni będą dłuższe i spokojnie nadrobisz zaległości ogrodowe i domowe , zdróweczka i wiele słonecznych dzionków ci życzę ;:196

Aniu u mnie co rano szron ale słońce robi swoje tylko żeby jeszcze trochę deszczu spadło rośliny ruszyłyby z kopyta. Boję się powtórki z zeszłego roku ;:222

Mati mój drogi chłopaku gdzie ty się podziewasz? Idę cię odwiedzić ;:65

Beatko byłam u ciebie tak po cichutko i czytałam że choróbsko cię dopadło, wiem jak to jest kiedy za oknem piękna pogoda o człowiek musi siedzieć w domu, szybkiego powrotu do zdrowia życzę, trzymaj się ;:196

Ewka i Aniu ;:215 ja tez dokupię ;:306

wiosna się trochę ślimaczy ale każdy pączek cieszy ;:138
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek

i agawa wróciła z zimowiska
Obrazek
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59

Post »

Już można wystawić Agawy ;:202 Aniu - ;:202 , a Ty wiesz może do minus ilu one wytrzymują bo nocami są jeszcze przymrozki ;:145
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”