Wiosna coraz bliżej,a ja teraz dumam gdzie posadzę moje nowe różyczki

Mam jeszcze trochę czasu do ich przyjazdu.
Czekam na cebule lilii w Brico,które są zgodne odmianowo

Kilka dokupię...
Na parapetach wiodą prym skrętniki,które zaczynają się budzić i tworzyć pączki.Mam kilka nowych,które jeszcze u mnie nie kwitły.
Wczoraj złamałam nieopatrznie jeden liść,szybko wsadziłam go do wody ,może puści korzonki
Aneczko Arabella z The Fairy ladnie będą wyglądały

Masz nosa do clemków,to i do róż pewnie też
Smolka bajeczne i kujące,ale i tak je kocham:)
Violu mam problem z nasionami

Dwa pojemniki ziemi już poszły do kosza,chyba ziemię przesuszyłam.
Wyszło po kilkanaście siewek mizernych i padły.Spróbuję jeszcze raz na początku marca.Nie poddam się...
Gosiu swoją czekoladkę mam posadzoną koło dr.Jamaina.Nie wahaj się tylko zamów,nie pożałujesz
Soniu wesołe kwiatki i słońce to jest to co teraz mi potrzeba. Wszędzie szukam wiosny.Wspominam tamten rok,zaglądam do zdjęć i planuję co by tu poprawić.
Maju patyczki są bez przykrycia,ja myślałam,że nic z nich nie będzie,a tu jednak żyją
Kobea kiełkuje,3 kiełki już się pojawiły,a było 6 ,wystarczy,żeby 4 wyszły to będę happy.
Maju szałwia mi padła,ale mam drugą torebeczkę i znów posieję,za bardzo ją lubię .Miałaś rację,że to twarda sztuka i niełatwo ją wyhodować
Justynko nie wiem co się u mnie dzieje,nie byłam na działce ostatnio,moje jedno dziecię chore
Ale jak tylko poczuje się lepiej biorę małą i jedziemy na obchód
Madziu Elfe kupiąłm w pierwszym roku działki,zachwyciłam się nią na forum.Za kwitła dopiero w trzecim roku.Ale z każdym rokiem kwitła coraz marniej.Potem wypuszczała same ,dziczki.Będę musiała na wiosnę ją wykopać i w to miejsce posadzę Lagunę
Piszesz o różach herbacianych,bardzo je lubię,Charles Austin spełnia wszystkie kryteria,zdrowy,pięknie pachnie,obficie kwitnie ach
Mam jeszcze młodziutką Crown Princesse Margarethe,ma śliczne kwiaty i kolorek
Alchymista kiedyś już miałam w koszyku,ale w końcu do mnie nie dotarła,bo właśnie doczytałam,że to będzie róża gigant
Na takie olbrzymy nie mam miejsca.
Ale nie ciągnie,żeby pojechać i zobaczyć,czy moje tulipanki powychylały nosy
Aniu kamionkę na koniec pomalowałam lakierem bezbarwnym
Madziu ja też zawsze obserwuję forsycję i jak juz są malutkie pączki to lecę ciąć
Kobea wychodzi...
Arabella
Alionushka
Rosarium na pniu z ostróżkami
White Meilland z szałwią
Przetaczniki u mnie sieja się na potęgę ...
Artemis
Artemis nawet gdy przekwita robi to na elegancko...
Miłego dzionka:)