Zakątek Annes cz4...złota jesień...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Zakątek Annes cz4...złota jesień...

Post »

Aniu będziemy wspólnie się wspierać ;:108 Zobacz co znalazłam :

http://www.zszp.pl/?id=30&nid=834&lang=1

Pozdrawiam:)
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Heh dziękuję! Czyli miałam nosa do zakupionych w 2014 roku róż. Oby i teraz tak było i moje nowe panienki pięknie i zdrowo rosły i były ogólnie cacy. :D
Fairy mam posadzoną z lawendą i szałwią. Wiosną dodam Arabellę i chyba dzwonki. :heja
smolka
1000p
1000p
Od: 19 paź 2012, o 15:24
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ach, te Twoje róże! Są takie bajeczne ;:167
Awatar użytkownika
Viola K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 mar 2013, o 19:41

Post »

Aniu ... tak siałam koniczynkę sobie sama :)

Pięknie ozdobiłaś ten dzbanek ;:oj róże jak zwykle cudowności te pomponowe takie pełne są niesamowite .

Obrazek
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Aniu, zastanawiam się jeszcze nad czekoladką.
Nie mam jej za bardzo z czym skomponować.
Ale róża bardzo mi się podoba
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu dzięki ;:196 nazwy zapisane będę się doszkalać. Róża i bratki w jednej tonacji, wesołej. :)
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Ania zraszaj ziemię tam gdzie masz patyczki, czy masz pod przykryciem z plastykowej butelki?
Byłam na działeczce..... jejku jak było cudownie ;:170 .... słonko świeciło :tan :tan
U mnie również ziemia jest zamarznięta.... ale na krzaczkach róż dzieje się ... te czerwone nabrzmiałe noski
pchają się do życia... ;:215
Żeby tylko zima już odeszła na dobre ;:333 Jak tam kobea ma już zielony zalążek?
Ja się wstrzymuję do 15 marca.... ale nie powiem.... korci mnie choć coś wysiać. :;230
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

;:oj
U mnie na niektórych różach normalnie wyszly przez trzy dni listki...
Niech nie przychodzi wiosna. :;230 Ja muszę mocno ciąć z jednej strony orzecha, bo dobudowaliśmy wiatę i niestety drzewo niszczy dach... A wolałabym, żeby to się obyło bez histerii z płaczem, żeby się biedak mój nie wykończył :;230
Pozdrawiam
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Eh czyli te żółte magnolie są mega humorzaste.. ciekawe czy z moimi też tak będzie. Zasmuciłaś mnie tą Elfe. Co prawda dostanę ją w gratisie ale mimo to, bardzo na nią liczę. Na zdjęciach tak strasznie mi się podoba. Nie zakwitła Ci w ogóle? A teraz jak byłaś na działce to jak się ma?
Artemis piękny. Uwielbiam jego bukiety. W tym roku w róże wprowadziłam trochę fioletu i mocnego różu. Żółci dwie sztuki. Ale wiesz co.. chyba za rok muszę postarać się o lekkie zabarwienie herbaciane. Zawsze kojarzyło mi się z babcinymi różami. Ale u Ciebie Charles tak ładnie wygląda... coraz bardziej też podoba mi się róża Alchymist. Dziewczyny mi powiedziały, że rośnie wielka. Także w przyszłym roku może znajdę dla niej jakąś sporą kratkę.
Trafiłaś na piękną pogodę. Ja też już w piątek marzyłam o działce. Wyjeżdżałam na wycieczkę i cieszyłam się tym, a z drugiej strony w trasie byłam myślami na działce. Nawet eM się denerwował, że zamiast cieszyć się zbliżającymi się Walentynkami to ja zadumana siedzę. No cóż.. pogoda za oknem aż wołała WIOSNO - DZIAŁKO.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Aneczko :wit
A u ciebie znowu cudne róże ;:167
Cvhciałoby się mieć je wszystkie. tak zawsze je pięknie prezentujesz .ale ja mam miejsca mało. ach szkoda :roll:

-- 17 lut 2015, o 09:19 --

Oto kamionka w nowej szacie

Obrazek
[/quote]

Anulka,ale potem na koniec czym lakierem ??Czy coś do tego odpowiedniego ,żeby było trwałe ??
Piękny ten wazon ;:63 ;:63
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Aniu ja w tym roku nie spieszę się i czekam na forsycje. Dwa lata temu tak zrobiłam i było ok, w zeszłym się pospieszyłam i róża wyleciała. W tym roku czekam na forsycje i donicę wystawię na noc dużo później. W zeszłym roku poczułam wiosnę i efekt był opłakany.
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiosna coraz bliżej,a ja teraz dumam gdzie posadzę moje nowe różyczki ;:224 Mam jeszcze trochę czasu do ich przyjazdu.
Czekam na cebule lilii w Brico,które są zgodne odmianowo ;:108 Kilka dokupię...
Na parapetach wiodą prym skrętniki,które zaczynają się budzić i tworzyć pączki.Mam kilka nowych,które jeszcze u mnie nie kwitły.
Wczoraj złamałam nieopatrznie jeden liść,szybko wsadziłam go do wody ,może puści korzonki ;:224

Aneczko Arabella z The Fairy ladnie będą wyglądały ;:108 Masz nosa do clemków,to i do róż pewnie też ;:333

Smolka bajeczne i kujące,ale i tak je kocham:)

Violu mam problem z nasionami ;:145 Dwa pojemniki ziemi już poszły do kosza,chyba ziemię przesuszyłam.
Wyszło po kilkanaście siewek mizernych i padły.Spróbuję jeszcze raz na początku marca.Nie poddam się...

Gosiu swoją czekoladkę mam posadzoną koło dr.Jamaina.Nie wahaj się tylko zamów,nie pożałujesz ;:333

Soniu wesołe kwiatki i słońce to jest to co teraz mi potrzeba. Wszędzie szukam wiosny.Wspominam tamten rok,zaglądam do zdjęć i planuję co by tu poprawić.

Maju patyczki są bez przykrycia,ja myślałam,że nic z nich nie będzie,a tu jednak żyją :heja
Kobea kiełkuje,3 kiełki już się pojawiły,a było 6 ,wystarczy,żeby 4 wyszły to będę happy.
Maju szałwia mi padła,ale mam drugą torebeczkę i znów posieję,za bardzo ją lubię .Miałaś rację,że to twarda sztuka i niełatwo ją wyhodować ;:224

Justynko nie wiem co się u mnie dzieje,nie byłam na działce ostatnio,moje jedno dziecię chore ;:224
Ale jak tylko poczuje się lepiej biorę małą i jedziemy na obchód :heja

Madziu Elfe kupiąłm w pierwszym roku działki,zachwyciłam się nią na forum.Za kwitła dopiero w trzecim roku.Ale z każdym rokiem kwitła coraz marniej.Potem wypuszczała same ,dziczki.Będę musiała na wiosnę ją wykopać i w to miejsce posadzę Lagunę ;:108
Piszesz o różach herbacianych,bardzo je lubię,Charles Austin spełnia wszystkie kryteria,zdrowy,pięknie pachnie,obficie kwitnie ach ;:167 ;:167
Mam jeszcze młodziutką Crown Princesse Margarethe,ma śliczne kwiaty i kolorek ;:333
Alchymista kiedyś już miałam w koszyku,ale w końcu do mnie nie dotarła,bo właśnie doczytałam,że to będzie róża gigant ;:oj
Na takie olbrzymy nie mam miejsca.
Ale nie ciągnie,żeby pojechać i zobaczyć,czy moje tulipanki powychylały nosy ;:65

Aniu kamionkę na koniec pomalowałam lakierem bezbarwnym ;:108

Madziu ja też zawsze obserwuję forsycję i jak juz są malutkie pączki to lecę ciąć ;:108

Kobea wychodzi...

Obrazek

Arabella

Obrazek

Alionushka

Obrazek

Rosarium na pniu z ostróżkami

Obrazek

White Meilland z szałwią

Obrazek

Przetaczniki u mnie sieja się na potęgę ...

Obrazek

Artemis ;:167

Obrazek

Artemis nawet gdy przekwita robi to na elegancko...

Obrazek

Miłego dzionka:)
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Aniu ;:3 nad Artemis się zastanawiałam, cudownie wygląda...dopisałam do listy, zobaczę jak się zaaklimatyzują zamówione róże. Kobea tylko jedna Ci zeszła :?: Wysiewałam kiedyś zeszło trzy szt...zakwitły dosyć późno, kwiaty są bardzo ładne...tylko do późnej jesieni nasiona nie zdążyły się zawiązać :roll: Miałam nasiona w tym roku w rękach, zrezygnowałam...nie za bardzo mam je gdzie posadzić. Przetacznik też mam taki sam, przy Twoich różach dobrze wygląda ;:167
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu trzymam kciuki za Twoje nowozamówione róże ;:215
Kobei wzeszło 3 szt,ale jeszcze jedna widzę,że się gramoli.Jedną obiecałam mojej mamci,jedna dla mnie,następna dla koleżanki,i jeszcze jedna mi zostanie,może podaruję cioci...zawsze ktoś chętny się znajdzie ;:108
Kobea to dobra zasłona ,ładnie zarasta,a do tego jak zakwitnie to jest radość ;:108
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p
Od: 23 sty 2014, o 15:51

Post »

Aniu ;:145 A ja jeszcze nie posiałam kobei. Myślisz że jak zrobię to w niedzielę to nie będzie za późno? Jestem teraz u rodziców i nie chciałam zostawiać siewek Piotrkowi do opieki stąd moje późniejsze sianie :lol: W zeszłym roku gdy zajął się moją portulaką to wszystkie siewki zniszczył przez nieostrożne podlewanie :) Ale zajął się chłopina, no zajął :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”