Tajeczko; ASK_anulla-Anulko; baasik-Basiu ; mar33-Marysiu Dziękuję za dobro słowo i współczujące moim dolegliwościom .
Boję się, nie ukrywam operacji na kręgosłup ,więc czekam ,może wszystko inaczej sie ułoży,da się leczyć.Choć coraz częściej mam z kręgosłupem kłopoty
Tak dużo trawnika do wykorzystania w ogrodzie jeszcze jest.Ale część rekreacyjna musi być.Inaczej się zajadę

Wystarczająco spora ta moja działka,Jeszcze rok temu chciałam więcej,ale nie było jak powiększyć,Wszystko zajęte.Ale wystarczy jest przy czy robić.Ale za siatką mam kilka drzewek owocowych i krzewów posadzonych takich jak derenie, śliwka,pigwa , porzeczki ,aronia, jaśmin,bzy, kawałek warzywnika też.Ok, 1,5 a jeszcze do pracy

A stamtąd do miasta też nie chce sie wracać.Pięknie cisza,śpiew ptaków.
Opuncja bez problemowa. Mam ją w ogrodzie mam już 3 roku chyba lub 4.Zimuje dobrze, bez żadnych zabezpieczeń,Zimy znosi,a u nas są dość duże mroziki .Fakt obok niej trudno zielko wyciągać nie raz coś mnie zardapię, jakiś kolec oczywiście
Mój floks tylko jeden tak już kwitnie,reszta też w pakach.
ann_30-Aniu Jeszcze raz powtórzę, bardzo podoba mi się Twój avatarek. Ty jesteś na nim ??? Śliczna kobietka.

Przód Trawnika zostaje już taki jaki jest .Coś dla mężczyzn moich do koszenia musi być,a zresztą grać w babingtona lubimy.Chociaż juz mam pomysł ,aby między hortensjami,teraz może mało widoczne ale tam sa takie krzaczorki małe jeszcze 4.Żeby przekopać i liliowców dosadzić
Trytomy myślałam,że bezproblemowo rosną. u mnie tylko raz wymarzły,kupiłam drugie i sa w trzech miejscach,nawet ładnie się rozrosły i miały po 2 3 kwiaty.
Elwi-Elu dziękuję kochana

O Ty też z kręgosłupem masz problemy ,bidulko uważaj na siebie też

Z dnia na dzień lepiej.Jestem zdyscyplinowana,leki, zastrzyki biorę,ból mniejszy ale jeszcze odczuwalny,Na razie nie pracuję wypoczywam

Ale jak znam siebie to jak minie,To zaraz wir wszystkiego będzie.
Nie skakałam po dachu z aparatem,tylko robiłam z okien na górze

.Z jednej strony na górze nie mam oka,Więc nie da się tak ująć.
Liliowców mam ok 60,nie wiem czy wszystkie zakwitną,bo w ubiegłym roku było dużo kupowanych i sporo było małych sadzonek.
aneczka1979-Aniu Opuncję ma już kilka lat,Super zimuje i rośnie.
Ja też lubię ten letni czas mnóstwa kolorów,i kwiatów,A teraz upały idą duże
Hosty mają się dobrze,ale teraz jak będą upały to pewnie poprzepalają się sporo,Bo nie nam cienia.

Zrobię im zdjątka to pokażę.
MID2006-Madziu; kogra-Grażynko Floks na razie kwitnie jeden.Reszta w pakach,Nie mam ich za dużo,Tylko kilka.
Robal chyba nic nie zżarł,ale zawsze oczy moje wypatrzą nowego osobnika.
Czosnki już dawno przekwitły jak widać obok tego.Tylko ten jeden taki późny, nie znam się na nim. Sadziłam je wszystkie razem.To była paczka 6 sztuk- mix.
Dziękuję i cieszę się,że moje fotki się komuś podobają.
Jak ktoś jakiegoś liliowca rozpozna to bardzo proszę o pomoc o nazwę
Torrid'
Kardynał Wyszyński
Liliowce na jednej rabacie się mi nie mieściły,wiec zrobiłam drugą.Poupychałam je między porzeczki, agresty, borówki i jagody,Jest teraz rabata kwiatowo- owocowa
Liliowiec Border Music

Był kupiony jako Black Stockings ale to raczej Purplelicious.

Liliowiec 'Baja'

Cara Mia

Hemerocallis 'Bela Lugosi'
Liliowiec 'Anzac'

NN

Strawberry Candy

Patricia Fay
Liliowiec Daring Deception

Liliowiec cytrynowy

Crimsons Pirate - ten zakwitł pierwszy raz

cdn...