Mój jest ten kawałek ogrodu----Dębowy Las cz.4-Aktualny

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ann_30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2012, o 10:36
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój jest ten kawałek ogrodu----Dębowy Las cz.4-Aktualny

Post »

Aniu i u mnie jest zostawiony nietykalny kawałek trawnika na grę w babingtona ;:306 Moja trytoma w tym roku nie kwitnie,nie wiem dlaczego,może klimat jej nie służy :roll: Pięknie u Ciebie i wszystko takie zadbane,prawdziwy raj na ziemi ;:138 Opuncja prześliczna ;:108
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu, cieszę się, że już lepiej się czujesz ;:196 Z kręgosłupem nie ma żartów i niestety coraz więcej osób uskarża się na te dolegliwości. Ogród nie pomaga ;:185 Jak ja się borykałam z bólami kręgosłupa to oczywiście kazano mi zrobić zdjęcia. Mój lekarz oglądając je spytał: "co Pani w kamieniołomach pracowała?". A ja na to: "nie w kamieniołomach, ale w ogrodzie" :;230 Niestety jestem nieuleczalnie chora na głowę, bo jak tylko kręgosłup przestał dawać o sobie znać, to ja z powrotem - taczki z ziemią, kopanie dołów itp.
Bardzo ciekawe i malownicze zdjęcia z lotu ptaka :D Od razu mi przyszło do głowy, czy to Twoje skakanie po dachu z aparatem, nie pogorszyło dolegliwości?
Wspaniale kwitną Twoje liliowce ;:138 Masz ciekawe odmiany i wspaniałą Canadian Border Patrol :D
Awatar użytkownika
ASK_anulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2013, o 13:44

Post »

Opuncja ma piękne kwiaty, nie sądziłam, że są takie okazałe. Pąków widzę bardzo dużo, będzie długo cieszyła oczy.
Widziałam dzisiaj na targu identycznego floksa, ale go nie kupiłam :( . Niestety wyprawa była autobusowa, a nie mogłam się oprzeć różom okrywowym i skalniaczkom.
Nam też podoba się bliskość lasu i lekkie odludzie. Dzieciaki czasem do domu nie chcą wracać.
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Awatar użytkownika
baasik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sie 2013, o 16:23

Post »

Opuncja piękna i bardzo dorodna ;:63
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Ło! ;:oj Kwitnąca opuncja! Ogień w szopie!
W ogóle uwielbiam ten czas! Jest tak pięknie i kolorowo.
Co tam słychać u Twoich host?
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Aniu a mnie dzisiaj u Ciebie zachwycił floks. Przepiękny.
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Aniu okolica piękna i działki wokół zadbane, przyjemnie jest przyjechać i wypocząć po całym tygodniu pracy ;:333
Fotki jak zwykle ;:215
Moja opuncja jest czysto żółta a ta z poświatą czerwieni, natomiast różowa odpoczywa :shock:
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Na łąkowych robalach to ja się nie znam, ale ten osobnik nie wygląda grożnie i chyba nie zjada roślin.
Floksy u mnie też zaczynają już rozkwitać, to wspaniałe kwiaty.
A twoja kępa jest cudowna. ;:63
Ale czosnku o tej porze to jeszcze nie widziałam, bo już dawno przekwitły.
Chyba, że to jakaś póżna odmiana, albo póżno sadziłaś.
No i jak zawsze świetne fotki. ;:215
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Tajeczko; ASK_anulla-Anulko; baasik-Basiu ; mar33-Marysiu Dziękuję za dobro słowo i współczujące moim dolegliwościom .
Boję się, nie ukrywam operacji na kręgosłup ,więc czekam ,może wszystko inaczej sie ułoży,da się leczyć.Choć coraz częściej mam z kręgosłupem kłopoty ;:145
Tak dużo trawnika do wykorzystania w ogrodzie jeszcze jest.Ale część rekreacyjna musi być.Inaczej się zajadę ;:223 Wystarczająco spora ta moja działka,Jeszcze rok temu chciałam więcej,ale nie było jak powiększyć,Wszystko zajęte.Ale wystarczy jest przy czy robić.Ale za siatką mam kilka drzewek owocowych i krzewów posadzonych takich jak derenie, śliwka,pigwa , porzeczki ,aronia, jaśmin,bzy, kawałek warzywnika też.Ok, 1,5 a jeszcze do pracy ;:306
A stamtąd do miasta też nie chce sie wracać.Pięknie cisza,śpiew ptaków. ;:167
Opuncja bez problemowa. Mam ją w ogrodzie mam już 3 roku chyba lub 4.Zimuje dobrze, bez żadnych zabezpieczeń,Zimy znosi,a u nas są dość duże mroziki .Fakt obok niej trudno zielko wyciągać nie raz coś mnie zardapię, jakiś kolec oczywiście :evil:
Mój floks tylko jeden tak już kwitnie,reszta też w pakach.
ann_30-Aniu Jeszcze raz powtórzę, bardzo podoba mi się Twój avatarek. Ty jesteś na nim ??? Śliczna kobietka. ;:215 Przód Trawnika zostaje już taki jaki jest .Coś dla mężczyzn moich do koszenia musi być,a zresztą grać w babingtona lubimy.Chociaż juz mam pomysł ,aby między hortensjami,teraz może mało widoczne ale tam sa takie krzaczorki małe jeszcze 4.Żeby przekopać i liliowców dosadzić ;:124
Trytomy myślałam,że bezproblemowo rosną. u mnie tylko raz wymarzły,kupiłam drugie i sa w trzech miejscach,nawet ładnie się rozrosły i miały po 2 3 kwiaty.

Elwi-Elu dziękuję kochana ;:196 O Ty też z kręgosłupem masz problemy ,bidulko uważaj na siebie też ;:168 Z dnia na dzień lepiej.Jestem zdyscyplinowana,leki, zastrzyki biorę,ból mniejszy ale jeszcze odczuwalny,Na razie nie pracuję wypoczywam ;:306 Ale jak znam siebie to jak minie,To zaraz wir wszystkiego będzie. ;:7
Nie skakałam po dachu z aparatem,tylko robiłam z okien na górze :wink: .Z jednej strony na górze nie mam oka,Więc nie da się tak ująć.
Liliowców mam ok 60,nie wiem czy wszystkie zakwitną,bo w ubiegłym roku było dużo kupowanych i sporo było małych sadzonek.

aneczka1979-Aniu Opuncję ma już kilka lat,Super zimuje i rośnie.
Ja też lubię ten letni czas mnóstwa kolorów,i kwiatów,A teraz upały idą duże ;:129
Hosty mają się dobrze,ale teraz jak będą upały to pewnie poprzepalają się sporo,Bo nie nam cienia. :evil: Zrobię im zdjątka to pokażę.

MID2006-Madziu; kogra-Grażynko Floks na razie kwitnie jeden.Reszta w pakach,Nie mam ich za dużo,Tylko kilka. :wink:
Robal chyba nic nie zżarł,ale zawsze oczy moje wypatrzą nowego osobnika.
Czosnki już dawno przekwitły jak widać obok tego.Tylko ten jeden taki późny, nie znam się na nim. Sadziłam je wszystkie razem.To była paczka 6 sztuk- mix.
Dziękuję i cieszę się,że moje fotki się komuś podobają. ;:196

Jak ktoś jakiegoś liliowca rozpozna to bardzo proszę o pomoc o nazwę
Torrid'
Obrazek

Kardynał Wyszyński
Obrazek

Liliowce na jednej rabacie się mi nie mieściły,wiec zrobiłam drugą.Poupychałam je między porzeczki, agresty, borówki i jagody,Jest teraz rabata kwiatowo- owocowa ;:306
Liliowiec Border Music
Obrazek
Był kupiony jako Black Stockings ale to raczej Purplelicious.
Obrazek
Obrazek
Liliowiec 'Baja'
Obrazek
Obrazek
Cara Mia
Obrazek
Obrazek
Hemerocallis 'Bela Lugosi'
Obrazek

Liliowiec 'Anzac'
Obrazek
NN
Obrazek
Obrazek
Strawberry Candy
Obrazek
Patricia Fay
Obrazek
Liliowiec Daring Deception
Obrazek
Liliowiec cytrynowy
Obrazek
Crimsons Pirate - ten zakwitł pierwszy raz ;:138
Obrazek
Obrazek
cdn...
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Aniu, tyle cudownego kwiecia u Ciebie, że nie wiem co piękniejsze. Wszystko co lubię ostróżki, jeżówki, liliowce. Piękne widoki.
Bardzo współczuję bólu kręgosłupa. Wiem co to znaczy, bo też mam z nim kłopoty. Jak jest dobrze, to ok, ale jak złapie to łzy lecą z bólu .... a nie mam jeszcze czterdziestki .... :(
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Aniu, bardzo dobry pomysł z rabatą owocowo-liliowcową ;:oj Uczta dla ciała i dla ducha - dwa w jednym :D Piękne masz liliowce, szczególnie te ciemne - Black Stockings ;:167
Nie forsuj kręgosłupa jeszcze jakiś czas. Z moich własnych obserwacji wynika, że on nie boli cały czas, tylko cyklicznie i do tej pory nie wiem od czego to zależy :(
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13

Post »

O matulu jaką Ty masz kolekcj? liliowców
Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Aniu, obłędnie wyglądają te różowe floksy w takiej ilości, śliczne te zdjęcia perspektywiczne ogrodu, a właściwie powinnam napisać ślicznie wygląda Twój ogród na tych zdjęciach, faktycznie miejsca masz jeszcze sporo, jednak mając problemy z kręgosłupem też bym go oszczędzała i już nie dokładała sobie pracy. Liliowce, jeżówki bratki, ach jak ja kocham te wszystkie kolorki i opuncja ;:63, szybkiego powrortu do zdrowia ;:196
Awatar użytkownika
becia123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 wrz 2012, o 18:21

Post »

Aniu cudny ogród ,roślinki piękne ,dorodne i takie wyeksponowane .a floksy to jedne z moich najukochańszych kwiatów zawsze były w naszym rodzinnym ogródku babci.Piękny masz raj.
Awatar użytkownika
juni
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 wrz 2009, o 10:43

Post »

Elwi pisze:Nie forsuj kręgosłupa jeszcze jakiś czas. Z moich własnych obserwacji wynika, że on nie boli cały czas, tylko cyklicznie i do tej pory nie wiem od czego to zależy :(
Z moich obserwacji wynika to samo-czyli nigdy nie wiadomo kiedy kręgosłup się zbuntuje.

Liliowce wszystkie piękne.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”